19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6013
EURO34.7672
ALTIN2496.7

Demokrasi nöbetine çiftçiler, traktörleri ile katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Demokrasi nöbetine çiftçiler, traktörleri ile katıldı
Abone ol
Osmaniye merkezde bulunan 37 köydeki çiftçiler, yaklaşık 500 traktörle demokrasi nöbetine destek verdiler.
Osmaniye merkezde bulunan 37 köydeki çiftçiler, yaklaşık 500 traktörle demokrasi nöbetine destek verdiler.

Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı tarafından organize edilen ve tren garı önünde toplanan çiftçiler, Türk Bayraklarıyla süsledikleri traktörleri ile konvoy oluşturarak Hasan Çenet Caddesi, Musa Şahin Bulvarı, Şehit Mehmet Eroğlu ve Palalı Süleyman Caddesi üzerinden ilerleyip Cumhuriyet Meydanına geldiler. 

'Ekinimizi de tırpanlarız, Darbeyi de tırpanlarız' sloganıyla demokrasi nöbetine destek olan çiftçilere vatandaşlarda alkışlarla destek verdiler.



Ak Parti Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Bahadır Sezgin ve bir gurup çiftçide alana yine konvoya katıldıkları bir traktörün römorkuyla alana geldiler.

Meydandaki demokrasi nöbeti programı Kur'an- ı Kerim ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. 

Meydanı dolduran çiftçiler ve vatandaşlar sloganlar atarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Daha sonra bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, "Bu meydanda 15 Temmuz darbe kalkışmasını telin ederek, burada demokrasi nöbeti tutan çok değerli Osmaniyeli hemşerilerimize teşekkür ediyorum.

Çiftçilerimiz muhtarlıklarımız bu başarısız darbe girişimini kınamak istediler. Ve bugünde büyük bir kalabalık katılımla bunu gerçekleştirdiler. Tüm katılımcı çiftçilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi. 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu üyesi ve Osmaniye Ziraat Odası Başkanı Ahmet Bahadır Sezgin ise tarlasını bırakıp demokrasisine sahip çıkmak için bu toplantıya katılan çiftçilere teşekkür ederek, "Ülkesine, milletine, ordusuna, ihanet eden iğrenç çete; çok şukur ki milletin direnişi ile karşılaştı ve hain emellerine ulaşamadılar.

Türk Milleti, tek yürek oldu direndi ve bu hainlere müsaade etmedi." dedi.

Başkan Sezgin konuşmasına şöyle devam etti: " Ülkesine, milletine, ordusuna, ihanet eden iğrenç çete; çok şukur ki milletin direnişi ile karşılaştı ve hain emellerine ulaşamadılar.

Türk Milleti, tek yürek oldu direndi ve bu hainlere müsaade etmedi.

Dışarıdan güdümlüler başarılı olamadılar.Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere; Başbakanımız Muhalefet partisi liderlerimiz örnek bir davranış sergilemiş birlik ve beraberlik içerisinde demokrasimizi ayakta tutmuşlardır.

Ziraat Odalarımız Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar Bey'in öncülüğünde Darbeye ilk andan itibaren karşı durmuş; demokrasinin ve milli iradenin yanında yer almıştır.

Edirne'den Karsa kadar 4,5 milyon çiftçimiz 81 ilimizde 766 ziraat odamız ortak bir duruş sergilemişlerdir.

Çiftçimiz her zaman olduğu gibi devletinin ve milletinin yanında yer almıştır. Ekmeğimizi nasıl ki yıllarca tırpanla ekin biçerek elde ettiysek demokrasimize de yine tırpanımızla sahip çıktık.

Osmaniye'miz de Milli İradenin ve milletinin yanında yer aldı.

Şanlı Ordumuzun aziz üniformasını üstlerine geçirmiş güdümlü şerefsizlere; sağlam yapılı; geleneklerine bağlı; Türk milleti gereken dersi vermiştir.Osmaniyeli hemşerilerime ve çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Demokrasi şehitlerimize Allahtan rahmet; gazilerimize acil şifalar diliyorum."

Etkinliğe, Osmaniye Valisi Kerem Al, AK Parti Osmaniye milletvekilleri Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu ile AK Parti İl Başkanı Hamza Tor da katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar