19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.601
EURO34.8135
ALTIN2500.7

Coşkun; “Kadınlar Günü”nü kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Coşkun; “Kadınlar Günü”nü kutladı
Abone ol
Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, kadının aile yaşamı içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Dünya kadınlar günü”nü kutladı.

Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, kadının aile yaşamı içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Dünya kadınlar günü”nü kutladı.

ASP Osmaniye İl Müdürü “Dünya kadınlar günü” ilgili yaptığı yazılı açıklamada;
“Kadın aile yaşamı içinde önemli bir yere sahiptir. Kadın yuvayı yapandır. Sadakati ve fedakârlığı ile toplumda ayrı bir yeri vardır. Kültürümüzde kadına yüce bir varlık gözüyle bakılmış, bereketin simgesi olarak görülmüştür. Toplumsal hayatta kadın ve erkek birlikte vardır.  Her ikisi de kendine ait özellikleri ile toplumda bir yer kaplamaktadır ve toplumun ilerleyişine birlikte katkı sağlamaktadırlar.

8 Martı Dünya Kadınlar günü olarak kutlamaktayız ancak Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başlayan, polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamayarak can veren 129 kadını anmadan geçemeyiz. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kadınların vermiş olduğu mücadeleyi simgelemektedir.  

Bu mücadele de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak üzerimize düşen görevleri yerel ve kültürel değerlerimiz ışığında en iyi şekilde yerine getirmekte ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele yolunda kararlı ve emin adımlarla yürümekteyiz.

Kadınlar kamu ve özel yaşamda, fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik zarara uğratılmakta toplumsal cinsiyete dayalı eylemlerle karşı karşıya bırakılmaktadır. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konusunda ilimizde  hizmet veren kuruluşumuz Şiddet Önleme ve izleme Merkezi Müdürlüğü şiddetin önlenmesi kapsamında, farkındalık oluşturmak, aileleri bilinçlendirmek amacıyla eğitimler vermekte şiddetin önlenmesi, koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin bir biçimde uygulanmasına yönelik çalışmalar yapmaktadır. Aynı zamanda şiddet mağduru kişilere ihtiyaç duydukları konularda güçlendirici ve destekleyici hizmetler verilerek şiddet mağdurunun sorunlarının çözümüne yardımcı olunmakta ve şiddet uygulayan/uygulama ihtimali bulunan kişilere yönelik, danışmanlık, rehberlik ve yönlendirme hizmetleri verilerek yeni şiddet vakalarının oluşmasının önüne geçilmeye çalışılmaktadır. ŞÖNİM tüm bu hizmetleri verirken müracaatçının mağduriyetini en hızlı ve doğru şekilde giderebilmek için diğer kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte koordineli bir şekilde çalışmaktadır.

Toplumumuzca benimsenmiş çok güzel bir söz vardır “Ev toprağın üzerine kurulmaz, bir kadın üzerine kurulur.” Kadın annedir, eştir, evlattır, yuvadır, aştır, emektir, öğreticidir. Güçlü bir aile yapısı oluşturabilmek için güçlü kadınlar gerekir. Bizler kadınları güçlendirmesini, kız çocuklarının eğitiminin desteklenmesini önemsiyoruz ve bunun için çabalıyoruz,  çünkü  geleceğimiz olan çocukları yetiştirecek olan kadınlardır. Bu yüzden bizler istiyoruz ki kadınlarımız eğitimli, donanımlı, farkında ve güçlü kadınlar olsunlar.  Güçlü bir Türkiye için Güçlü aile yapısı, Güçlü bir aile yapısı için de Güçlü kadınlar gerekir.

Tüm Dünya kadınlarına mutlu, huzurlu ve aydınlık bir gelecek diliyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum!”dedi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar