19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.597
EURO34.7861
ALTIN2507.3

Çortul, “İnsan Ramazanda Melekleşiyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çortul, “İnsan Ramazanda Melekleşiyor”
Abone ol
Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul, Radyo 80’in Cumhuriyet Meydanındaki Mobil Stüdyosuna konuk oldu.
Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul, Radyo 80’in Cumhuriyet Meydanındaki Mobil Stüdyosuna konuk oldu.

Ramazan ayında insanın melekleştiğini ifade eden Çortul, insan hayatını temize çıkaran Ramazan ayının “temizlik” olduğuna dikkat çekti.

İnsanların Ramazan ayında melekleştiğini belirten Çortul,” Günahlardan uzak durduğu zaman, yemeden, içmeden ve kötülükten uzak durduğu zaman insan, bir anlamda melekleşir. İnsanlar melekleştiği için içinde bulunduğu mekan ve şehirde melekleşiyor.

Bir mekanın, bir mevkinin yada bir memleketin şerefi, orada bulunan insanların şerefi ile doğru orantılıdır. Ramazan ayı Allah katında çok değerli bir ay. Kur’anın bu ayda inmesinden dolayı Ramazan ayı Kur’an ayıdır. İnsanlar ramazanda Kur’anla meşgul olduğu için bir anlamda melekleşiyor.” şeklinde konuştu.

Ramazan ayının insana zorluk getirmek, meşakkat ve eziyet vermek için gelmiş bir ay olmadığını belirten Ramazan Çortul, “Ramazan, bizim gönülleri ve kalpleri yumuşatacak, amelleri güzelleştirecek, davranışlarımızdaki çirkinlikleri kaybettirecek bir aydır. Dolayısıyla bizi güzelliklerde buluşturan bir aydır.

Ramazanda biz; kardeşlikte, dayanışmada ve paylaşmada buluşacağız. Bir takım ibadetlerimizle günahlarımızın ve hatalarımızın bağışlanmasına vesile olacak. Ramazan ayı hayatımızı temize çıkarıyor.” dedi.

Sert ve katı mizaçlı insanlarında Ramazan ayında kalbi ve gönlünün yumuşadığına vurgu yapan Çortul, “En cimri yapılı insanlar bile ramazanda oruç tutabiliyorsa, onların kazandırdığı güzellik ve özelliklerle o da veren el olabiliyor. Sofrasını paylaşabiliyor. Elindeki paylaşabiliyor. Zekat, fitre ve sadaka verebiliyor. İşte bunlar ramazan ayının bizlere kazandırdığı güzelliklerden bir kısmı” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar