20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Çocuklar Suda, Büyükler Parklarda Serinledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocuklar Suda, Büyükler Parklarda Serinledi
Abone ol
Osmaniye'de aşırı sıcaklardan bunalan bazı çocuklar, su bulunan alanlarda serinlerken, büyüklerde parklarda ki ağaç gölgelerine sığınarak serinlemeye çalıştılar.
Osmaniye'de aşırı sıcaklardan bunalan bazı çocuklar, su bulunan alanlarda serinlerken, büyüklerde parklarda ki ağaç gölgelerine sığınarak serinlemeye çalıştılar.

Bunaltıcı havanın etkisinden kurtulmaya çalışan çok sayıda çocuk Karaçay mesire alanındaki sulama bendine gelerek serinlemeye çalıştı.

Bazı çocuklar ise kanallardaki sularda küçük bentler oluşturarak kendilerine yaptıkları küçük havuzlarda serinlediler.



Diğer yandan ise büyüklerde parklardaki ağaç gölgelerine sığınarak sıcak havanın etkisinden bir nebzede olsa kurtulmaya çalıştılar.

SOĞUK MAYAM ŞERBETİ VE BİCİ BİCİ İLE SERİNLEDİLER

Çimlerin ve bankların üzerine uzanan vatandaşlar aldıkları 'Mayam şerbeti' ve  serinletici nitelikte ki bir tatlı türü olan 'Bici bibi' yiyerek ferahladılar.

Meteoroloji verilerine göre Osmaniye'de hava sıcaklığının gün ortasında 37.5 derece olarak ölçüldüğü, nem oranının yüzde 29 ve hissedilen hava sıcaklığının ise 45 derece olduğu kaydedildi.



Tahmin edilen nem oranının ise yüzde 40'lara ulaşması beklenirken, Osmaniye Valiliği'nden yapılan yazılı hava tahmin raporunda ise şu bilgilere aktarıldı: "Havanın az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

Sıcaklıklar birkaç derece artacak, mevsim normallerinin üzerinde olacak.

Rüzgar, güney ve batı yönlerden orta kuvvette, iç ve kuzey kesimler zaman zaman kuzeyli yönlerden orta kuvvette esecek. Yüksek sıcaklıkların neden olabileceği insan sağlığı, tarımsal faaliyetler ve diğer olumsuz etkilerine karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir."

HAMİLE BAYAN VE ENGELLİ MEMURLARA İZİN VERİLDİ

Yine Osmaniye Valiliğinden yapılan açıklamada 3 Ağustos 2015 Pazartesi günü hamile bayan memurlar ile engelli memurlara hava şartları nedeniyle 1 gün süreyle izin verildiği bildirildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar