23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5594
EURO34.8717
ALTIN2428.8

Çocuk römorkunu hayvan ambulansı yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocuk römorkunu hayvan ambulansı yaptı
Abone ol
Osmaniye'de yaşayan Veteriner Hekim Ali Laçinbala, bisikletinin arkasına taktığı çocuk römorkunu, sokak hayvanları için ambulansa dönüştürdü.

Osmaniye'de yaşayan Veteriner Hekim Ali Laçinbala, bisikletinin arkasına taktığı çocuk römorkunu, sokak hayvanları için ambulansa dönüştürdü.

Rahatsızlanan hayvanlar bu ambulansla kliniğe taşınıyor. Osmaniye'de, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala, elektrik destekli bisikletinin arkasına taktığı çocuk römorkunu, sokak hayvanlar için ambulansa dönüştürdü.

Hayvanları kliniğe taşıyor

Rahatsızlanan sokak hayvanlarını bisikletin arkasına monte ettiği römorka koyarak kliniğe götüren Laçinbaba, aynı zamanda hayvanlara yem dağıtımını da yapıyor.

Yardıma muhtaç hayvanlara şifa olmak için pedal çevirdiğini söyleyen Laçinbala, birçok yaralı hayvanın tedavisine, elektrik destekli bisikleti ile giderek tedavilerini başlattığını kaydetti.

"Küçük hayvanların kliniğe taşıyorum"

Düz satıhlı şehrin bisiklet sporuna çok uygun olduğunu belirten Laçinbala, "Farklı bisikletlerim oldu ve son olarak birçok parkurda rahatça gidebileceğim elektrik destekli bisiklet aldım. Pandemiden dolayı dışarı çıkamayan çocuklarım için almış olduğum çocuk römorkunu bu bisiklete monte ederek küçük hayvanların kliniğe transferi ve tedavilerde araç gereç ve ilaç taşımakta kullanmaya başladım" dedi.

"Mama dağıtımı da yapıyoruz"

Laçinbaba, Esenevler Mahallesi'ndeki bir anne ve 3 yavru kedinin göz enfeksiyonu tedavisi için bisikletiyle yola çıktı. Gücü yettiğince sokak hayvanları için çalışacağını söyleyen Laçinbala, "Yavru kedilerimizin gözlerinde problemler vardı. Bizlere ulaştılar. Yeni projemiz olan e-ambulans ile kedilerimizin yanına geldik. Elektrik destekli römorklu bisikletimizde bu tip küçük hayvanları taşıdığımız gibi mama dağıtımı da yapıyoruz" diye konuştu.

Kediler tedavi edildi

Üniversite öğrencisi Bilgin Durmaz ise pandemiden dolayı memleketine geldiğini ve sokaktaki kedilerle ilgilenmeye başladığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu kedimiz yaklaşık 1 ay önce doğum yaptı yavrularının gözlerinde enfeksiyon tespit ettik ve HAYTAP yetkililerine başvurduk. Elektrikli bisikletleriyle çok hızlı bir şekilde evimize gelerek yavru kedilerin tedavilerini sağladılar. Hayvan Hakları Federasyonu’na bu hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar