24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.518
EURO34.7869
ALTIN2421.2

Cihangir : Gazeteciliğin Güçlenmesi İçin Çaba Harcıyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cihangir : Gazeteciliğin Güçlenmesi İçin Çaba Harcıyoruz
Abone ol
Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC), üyelerine yönelik “birlik beraberlik ve dayanışma” etkinliği düzenledi.
Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC), üyelerine yönelik “birlik beraberlik ve dayanışma” etkinliği düzenledi.

CGC Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, düzenlenen etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Gazeteciler gününü kutlayan Cihangir, “Bizlerde bu ışığın sönmemesi, en iyi, en doğru bilgileri kamuoyuna aktarıyoruz ve aktarmaya da devam edeceğiz. Biz cemiyet olarak hiçbir kuruma veya kuruluşa bağlı olmadan işlerimizi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.



Gazetecilik mesleğinin korunması ve güçlenmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Cihangir, “Gerek yerel gerekse ulusal basında çalışan ve hak haberciliğine uygun olarak bu işi yapan gazeteci arkadaşlarımız, halkı bilinçlendirmek adına çalışmalarını sürdürmektedirler. Ortada dönen bilgi kirliliklerini ortadan kaldırmakla yükümlü olan gazeteciler, tarihin her döneminde vatandaşlara doğru ve tarafsız bilgi verme konusunda mücadele eden meslektaşlarımızın Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.

Program dolayısıyla TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve AGF Genel Başkanı Mevlüt Yeni birer kutlama mesajı gönderdi.

AGF GENEL BAŞKANI MEVLÜT YENİ’NİN MESAJI:

Yeni, mesajında CGC’nin AGF içinde önemli bir yeri olduğunu belirterek şunları söyledi: “Değerli Osmanyeli meslektaşlarım, Program davetinizi büyük bir memnuniyetle aldım. Antalya’daki 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü programım nedeniyle sizlerle olamamaktan büyük üzüntü duyuyorum. Değerli Başkanımız Ali Cihangir’in şahsında hepinize sevgi ve selamlarımı sunuyor. Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti hem Akdeniz Gazeteciler Federasyonumuzun hem de Türkiye Gazeteciler Konfederasyonumuzun önemli bir parçasıdır. Şahsınızda Dernek Başkanınız Ali Cihangir her iki meslek örgütümüzün de yönetim kurulunda yer alarak sizler adına güzel çalışmalar yapmaktadır. Kısa sürede cemiyetinizde ki basın kartlı üyelerin artışındaki gayretli çalışmaları bizleri mutlu etmekte ve takdir toplamaktadır. Bu vesileyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum.”



TGK GENEL BAŞKANI NURİ KOLAYLI’NIN MESAJI:


TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı ise gönderdiği mesajında, TGK’nın Anadolu Basınının yeniden ayağa kalkması, hak ettiği değeri kazanması için yıllardır çözülemeyen sorunları tek tek çözmeye başladıklarını, bu süreçte oturdukları yerde dedikodu, iftira, hile üretmekten başka icraatı olmayanlarla da mücadele ettiklerini belirterek şu görüşlere yer verdi:

“Kıymetli Osmaniyeli Meslektaşlarım, Türkiye’nin tadını, kokusunu, rengini nesilden nesile aktaran, her türlü ekonomik olumsuzluğa rağmen zihin terini akıtmaktan bıkmayan, bitmeyen bir maratonun daima son yüz metresini koşan, bu topraklara ve millete daim hizmet eden, vefakar, cefakar basın mensubu, sevgili dostlarım, öncelikle, Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir ve dernek üyesi siz değerli meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, sorunlarımızı elbirliği ile çözeceğimiz günlere ulaşmak dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunarım. Bu güne kadar sizlerden aldığımız destek ve güçle, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda; mahalli gazetelerimiz, gazetecilerimiz ve meslek örgütleri için azim ve kararlılıkla büyük bir mücadele yürüttük. Kurum’un İstanbul-Ankara ve İzmir’e dönük yüzünü Anadolu’ya çevirmiş olmanın mutluluğunu taşıyoruz. 



Kısaca özetlemek gerekirse; Sadece İstanbul, Ankara ve İzmir'e odaklı basın derneklerine yardım ne mutlu ki Konfederasyonumuzun çalışmalarıyla 81 ilimize genişletildi. Bu tam anlamı ile bir devrimdir. Gazetelerimizin vasıflı eleman sorununa çözüm için reform niteliğinde adımlar atıldı. İnternet haber siteleri mevzuatımıza yerleştirilerek, kâğıt gazetelerimizin internet siteleri ile birlikte geleceğe hazırlanması ve markalaşmasının yolu açıldı. Basın Kartı Komisyonu’nda da sizleri temsil etmekteyiz. Bilindiği gibi fiili hizmet indiriminden yararlanmak için basın kartı sahibi olmak gerekmektedir. Bu noktada meslektaşlarımızın haklarının yakın savunucusuyuz. Destekleriniz sayesinde BİK tarihinde ilk defa yönetimde ve denetimde Anadolu Basını temsil edilmektedir. Bu yerel basınımız adına büyük bir kazınımdır. Anadolu’da ayak basmadığımız yer kalmadı. Nerede ise her yıl tüm Türkiye’yi gezdik, meslektaşlarımızla birlikte olduk. Sizlere en fazla bir telefon yakınlığında bulunmaktayız. Oturdukları yerde dedikodu, iftira, hile üretmekten başka icraatı olmayan, iki yılda bir telefon ve mail yolu ile ortaya çıkanların iftira dışında söyleyecek nesi olsun ki!
Değerli meslektaşlarım;

Ülkemizin yaşamakta olduğu zorlu süreci aşmada Anadolu Basını’na büyük görev düşmektedir. Biz, her daim sorumluluklarının farkında olan bedel ödeyen meslek mensupları olarak mücadelemize omuz omuza, kararlılıkla devam edeceğiz.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu gücünü sizlerden alarak, sizlerin haklarını korumak için her zaman emrinizdedir.”

Mesajların okunmasından sonra Meşale grubu tarafından semazen gösterisi sunuldu, ilahi ezgi sanatçısı Yusuf Karaburç mini bir konser verdi. Din görevlisi Tuncay Kaya, tüm şehitlerimiz ve vefat eden gazetecilerin ruhuna Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti.



Programa Osmaniye Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürü Osman Turunç, Basın Yayın ve Enformasyon Adana Bölge Şube Müdürü Erdoğan Güvel, Şube personeli Fatma Açıkgöz ve CGC Yönetimi, üyeleri ve aileleri katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar