28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3208
EURO35.1084
ALTIN2300.2

Cihangir: Basın Çalışanları Mesleki Düzenleme Bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cihangir: Basın Çalışanları Mesleki Düzenleme Bekliyor
Abone ol
Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Cihangir mesajında, Gazeteciler, toplumda yer alan bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak ve onlara yol gösterme konusunda toplumun bilgi ışığıdır.

Gazeteciler, gerek yazılı ve görsel gerekse işitsel kanallar aracılığıyla yaşadığımız coğrafya ve tüm dünyada var olan gelişmeler hakkında doğru ve tarafsız bilgiye hızlı bir şekilde ulaşmamızı sağlayan kuruluşlardır. Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsuru olan basın, basın meslek ilkelerine uygun biçimde bilgi ve haber vererek toplumu aydınlatmakta, düşünce ve ifade özgürlüğünün etkili araçlarından biri olmasıyla da özgün tartışma ortamı yaratarak toplumsal bilinci güçlendirmektedir.

Her zaman kamu çıkarını göz önünde tutan, objektif ve doğru habercilik anlayışını benimseyen ve basın etik ilkelerinden hiçbir şekilde ödün vermeyen, özveriyle görevlerini yerine getiren ve meslek hayatları boyunca her türlü fedakârlığı gösteren basın mensuplarımız mutlaka hakettiği değeri almalıdır. Ben Cemiyet Başkanı olarak, bünyemizde bulunan gazeteci arkadaşlarımın haklarını korumakla mükellefim. Bunun yanı sıra sadece cemiyetimize üye değil işini etik değerlere uygun, hak haberciliğine aykırı haberler yapmadan yerine getiren gazetecilerin de savunucusu durumundayım.

Bizler gerek Cemiyet, gerek Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ve gerekse Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak yerel basının hakettiği yere gelmesi için mücadele etmekteyiz. 

Sektörümüzde yaşanan sorunların bir an önce çözümlenmesi, sürekli itibar kaybeden basın mesleğinin gelişmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Teknolojik gelişmeler ışığında Ülkemizde medya alanında kapsamlı bir değişime, yenilenmeye ihtiyaç duyulmaktadır.

Sektörümüzde yasal bir mesleki düzenleme olmaması; tehdit ve şantaja dayalı etik dışı haberlerin yapılmasına, birikimine, eğitimine bakılmaksızın dileyen herkesin gazeteci maskesi altında sektörümüzde boy göstermesine neden olmaktadır. 

Meslektaşlarımız, meslek onurlarını korumak adına mücadele etse de, yasal boşluktan yararlanan çıkarcıların medya sektöründe boy göstermesine engel olamamaktadır. Bu nedenle basın sektöründe öncelikli olarak yasal mesleki düzenleme yapılmalıdır.

Özgür basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Halkın sesi olma görevini üstlenen bağımsız ve özgür basın, düşünce özgürlüğünün de en etkili aracıdır. Bu nedenle ülke olarak basının sorunlarını elbirliği ile çözümlemeliyiz.

Tarihin her döneminde vatandaşlara doğru ve tarafsız bilgi verme konusunda mücadele eden, basın etik kurallarıyla işini yapmaya çalışan tüm meslektaşlarımın 10 Ocak çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar