29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3786
EURO35.0219
ALTIN2325.9

Çiftçilere Doğru Tarım Teknikleri Eğitimi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçilere Doğru Tarım Teknikleri Eğitimi!
Abone ol
Kuruyemiş sektörünün öncü şirketlerinden Peyman, sözleşmeli tarım uygulamaları kapsamında, Osmaniye’de “Yer fıstığı Yetiştiriciliği Bilgilendirme Semineri” düzenledi.

Kuruyemiş sektörünün öncü şirketlerinden Peyman, sözleşmeli tarım uygulamaları kapsamında, Osmaniye’de “Yer fıstığı YetiştiriciliğiBilgilendirme Semineri” düzenledi.

Osmaniyeli çiftçiler seminere büyük ilgi gösterdi.

Peyman, sağlıklı ve katma değerli üretim hedefiyle sözleşmeli tarıma desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda, Peyman tarafından Osmaniye ilinde “Yer fıstığı Yetiştiriciliği Bilgilendirme Semineri” düzenlendi.



11 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilen seminerde, doğru tarım alanında uzmanlar tarafından çiftçilere; yetiştiricilik, sulama, gübreleme ve bakım süreçlerinin en doğru şeklinde nasıl olacağı konusunda eğitim verildi.

Çiftçilerin karşılaştığı sorunlar için çözüm önerileri aktarıldı, eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

Peyman Agro MüdürüAdem Kılıçkaya, sözleşmeli tarım çalışmaları bünyesinde düzenledikleri seminerle, üreticiyi tarım konusunda bilinçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Kılıçkaya; “Doğru tarım tekniklerinin uygulanmasıyla toprağın en verimli şekliyle kullanılmasını, ekim süreçlerinin uzun yıllara dayandırılmasını ve tarımda yüksek rekoltelere ulaşılmasını destekliyoruz. Dünya için önemli bir hammadde hazinesi olan Türkiye, böylelikle daha yüksek kalitede ve miktarda ürün için vazgeçilmez bir üretim alanı olduğunu tüm dünyaya gösterebilir. Kadının tarımdaki önemi ve değişmez rolünü göz önüne alarak, onları toplantılarımıza davet ediyoruz. Kadınların çözüm üretme yeteneği ve çalışkanlığıyla bilinçli tarım uygulamalarında önemli bir rol üstlendiğine inanıyoruz. Kadınların tarım alanındaki varlığını güçlendirmek, bilinçlendirmek ve çalışmalarını sistemli hale getirmek için biz de üzerimize düşen görevin bilincindeyiz” dedi.

Peyman’ın, sözleşmeli tarım uygulamalarını bilinçli ve sistemli olarak yürüten ilk şirket olduğunu vurgulayan Kılıçkaya; “Tedarikçi-çiftçi-Peyman arasında güçlü ve sürdürülebilir bir iş modeli oluşturuyoruz. Bu sistemle, sağlıklı ve izlenebilir üretimi destekleyerek, global pazar standartlarında üretim yapılmasını sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Peyman, çiftçi eğitimlerine yıl sonuna kadar devam edecek. Eğitim verilecek ürünler ve teknikler, her bölgeye ve tarım alanına göre değişecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar