28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3298
EURO35.0714
ALTIN2297.8

Cgc'den Çağrı...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cgc'den Çağrı...
Abone ol
Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir yaptığı yazılı açıklamada: “Bugünlerde provokatif, sansasyonel, gerçek dışı, yanıltıcı bilgi ve haberlere karşı her zamankinden daha çok dikkatli olmalıyız.

Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir yaptığı yazılı açıklamada: “Bugünlerde provokatif, sansasyonel, gerçek dışı, yanıltıcı bilgi ve haberlere karşı her zamankinden daha çok dikkatli olmalıyız. Kaynağı belli olmayan, resmi makamların doğrulamadığı hiç bir bilgiye itibar etmemeliyiz” dedi.

Cihangir, Osmaniye’de gazetecilik mesleğini sürdüren yazılı, sesli ve sosyal medya yayını yapan tüm meslektaşlarını doğru haber verilmesi gerektiği yönünde uyardı.

Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir imzasıyla yapılan açıklamada şöyle denildi: “Hepimizin bildiği gibi, dünyada hızla yayılan, ülkemizi de etkisi altına alan corona virüs ile mücadelede sağlıkçılar ve güvenlik güçleri kadar önemli bir görevi de biz gazeteciler yapmaktayız. Herkesin, korunma amaçlı evinde olması gerektiği sırada bizler, risk alarak habere gitmekteyiz. Bu esnada belki de hasta bir insanla temas kurmaktayız. Tüm risklere rağmen, mesleğimizin bize verdiği toplumun ‘doğru habere ulaşma, doğru bilgiyi yayma’ sorumluluğumuzdan asla vazgeçmemeliyiz.”

ASPARAGAS BİLGİYE İTİBAR EDİLMEMELİ

“İşte bu nedenle, bugünlerde provakatif, sansasyonel, gerçek dışı, yanıltıcı bilgi ve haberlere karşı her zamankinden daha çok dikkatli olmalıyız. Kaynağı belli olmayan, resmi makamların doğrulamadığı hiç bir bilgiye itibar etmemeliyiz. Birliğimizi, beraberliğimizi ve verilen amansız mücadeleyi zayıflatmak, milletimizi galeyana getirmek ve kaos yaratmak adına sosyal medyada dolaşan gerçek dışı asparagas bilgileri yazmak, yaymak böylesi olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz bugünlerde hiç birimize fayda sağlamayacağı gibi ciddi zararlara yol açacağı bilincinde olmalıyız.”

15 TEMMUZ GECESİNDE OLDUĞU GİBİ…

“Corona virüsle mücadele konusunda devletimizin yürüttüğü çalışmayı desteklemek, halkı korku ve kaygıdan uzak, gerçek bilgiyle beslemek ve doğru haber vererek ülkemiz ve şehrimiz hakkında yaratılmaya çalışılan olumsuz algıya engel olmak da bizlerin görevleri arasındadır. Bu vesileyle altını çizmek istediğimiz husus şudur ki; yaşamakta olduğunuz bu zor günlerde halkımıza kaynağı belli, doğru bilgileri aktararak tıpkı 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi bu süreçte de sorumlu yayıncılığımızı sürdürerek önemli bir görevi yapmış olacağız”

ANADOLU MEDYASI DESTEK BEKLİYOR

Bu süreçte Anadolu Medyasının durumu ile ilgili de çalışmalar yapıldığını belirten Ali Cihangir; “Elbette, üstlendiğimiz sorumluluk kadar devletimizden zor durumdaki yayıncılar ve çalışan gazetecilere yönelik destek bekliyoruz. Corona virüse karşı alınan önlemler nedeniyle toplumda yaşanan ekonomik sorunlar her zaman olduğu gibi bugün de daha çok medya sektörünü etkilemiştir. Bu nedenle Anadolu medyasının ayakta kalması için destek beklediğimizi yenilemek istiyoruz. Cemiyetimiz, bağlı bulunduğu Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ve üst kuruluşu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu devlet üst düzeyinde destek ve önlem arayışlarını da sürdürmektedir. Hazırlanan medya destek talep paketi Basın İlan Kurumu ve ilgili kurumlara iletilmiştir. Gelişmeler hususunda sizleri bilgilendirmeyi sürdüreceğiz. Sağlıklı, mutlu ve aydınlık yarınlarda görüşmek dileğiyle.” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar