23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5387
EURO34.9085
ALTIN2434.5

Cebelibereketli Gazetecilerden “Birlik beraberlik gecesi”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cebelibereketli Gazetecilerden “Birlik beraberlik gecesi”
Abone ol
Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti tarafından, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla “Birlik beraberlik gecesi” düzenlendi.

Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti tarafından, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla “Birlik beraberlik gecesi” düzenlendi.

Gala Sosyal Tesislerindeki etkinliğe, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Naci Dönmez, Osmaniye Sorumlusu Yasemin Yıldırım ve Fatma Açıkgöz, Osmaniye Valiliği Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Turunç,  İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Adnan Gizlice ile cemiyet üyeleri ve aileleri katıldı.

Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, yaptığı konuşmada çalışan gazeteciler gününü kutladı.

Cihangir, yerel basının hakettiği yere gelmesi için mücadele ettiklerini anımsattı.

Sektörde yaşanan sorunların bir an önce çözümlenmesi, sürekli itibar kaybeden basın mesleğinin gelişmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Cihangir, ”Teknolojik gelişmeler ışığında Ülkemizde medya alanında kapsamlı bir değişime, yenilenmeye ihtiyaç duyulmaktadır.

Sektörümüzde yasal bir mesleki düzenleme olmaması; tehdit ve şantaja dayalı etik dışı haberlerin yapılmasına, birikimine, eğitimine bakılmaksızın dileyen herkesin gazeteci maskesi altında sektörümüzde boy göstermesine neden olmaktadır. Meslektaşlarımız, meslek onurlarını korumak adına mücadele etse de, yasal boşluktan yararlanan çıkarcıların medya sektöründe boy göstermesine engel olamamaktadır. Bu nedenle basın sektöründe öncelikli olarak yasal mesleki düzenleme yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Cihangir, özgür basının demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğini, halkın sesi olma görevini üstlenen bağımsız ve özgür basının, düşünce özgürlüğünün de en etkili aracı olduğunu kaydetti.

Cihangir, tarihin her döneminde vatandaşlara doğru ve tarafsız bilgi verme konusunda mücadele eden, basın etik kurallarıyla işini yapmaya çalışan tüm meslektaşlarının 10 Ocak çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerle kutladığını belirtti.  


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar