29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3786
EURO35.0153
ALTIN2324.8

“Çanakkale’den Günümüze Ruh Nakli” Konferansı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Çanakkale’den Günümüze Ruh Nakli” Konferansı
Abone ol
OGED (Osmaniye Gençlik Eğitim Derneği) tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi nedeniyle “Çanakkale’den Günümüze Ruh Nakli” konulu konferans düzenlendi.
OGED  (Osmaniye Gençlik Eğitim Derneği) tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi nedeniyle “Çanakkale’den Günümüze Ruh Nakli” konulu konferans düzenlendi.

Konuşmacı olarak İdris Topçuoğlu’nun yer aldığı ve Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Vali Krem Al, Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın devamında Kur’an-ı Kerim okundu.

OGED’in tanıtım slaytının gösterilmesinin ardından Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal konuştu.

Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, “Ecdadımızın o günlerde yokluklar içerisinde ama tüm dünyaya karşı sinelerinden fışkıran imanla esaret yerine şahadeti kendisine rehber edinip, şahadete gitmek için de aşkla, şevkle cephelerde şehit olan 253.000 şehidimizin o ruh halini bugün hepimizin hissetmesi gerekiyor” diye konuştu.

OGED Onursal Başkanı Ali Onur’un yaptığı selamlama konuşmasının ardından konuşmacı İdris Topçuoğlu “Çanakkale’den Günümüze Ruh Nakli” konulu konferansını verdi. İdris Topçuoğlu, “Bugün atalarımızın sahip olduğundan çok daha fazla şeye sahibiz. Ama yine de bakıyoruz ki onlar kadar olamıyoruz. Onların ruhuna, onların adanışına, onların fedakârlığına, onların heyecanına, onların azmine sahip değiliz.

Maddi imkânlarımızın geliştiği kadar ruhumuzun aynı derecede gelişmediğini ve hatta bırakın gelişmeyi gerilerde kaldığını görüyoruz. Bu kadar maddi imkâna rağmen eksik olan ruhi cepheyi de tamamlamanın gerekliliği apaçık önümüzde. İşte biz bu ruh naklini başarılı bir şekilde gerçekleştirebilirsek, maddi gücümüz ruhi cepheyle de desteklendiğinde işte o zaman biz Türkiye olarak kendimizi bulmuş olacağız” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar