19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5933
EURO34.8845
ALTIN2503.5

Camide, uygulamalı ilk yardım eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Camide, uygulamalı ilk yardım eğitimi
Abone ol
Osmaniye'de yaz kursları kapsamında camilerde din eğitimi alan öğrencilere, uygulamalı ilk yardım eğitimi verildi.

Osmaniye'de yaz kursları kapsamında camilerde din eğitimi alan öğrencilere, uygulamalıilk yardım eğitimi verildi.

Acil Tıp Teknisyenleri ve Paramedik Derneği (ATT DER) Osmaniye Şube Başkanıİlyas Yıldır ve beraberindeki ekip tarafından Zafer Camii'nde düzenlenen eğitim seminerinde, çocuklara, temel yaşam desteği ve solunum yolu tıkanıklıkları hakkında ayrıntılı sunum yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığının yapmış olduğu bilinçlendirme projesi kapsamında düzenlenen seminerde öğrencilere, nabzı durmuş bir yaralıya il yardım olarak uygulanan kalp masajı ve suni teneffüs, maket insan üzerinde uygulamalı olarak öğretildi. 

Osmaniye İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Sabri Erdoğan, camilerin çocukları çok özlediğini ve yaz kursları başlamasıyla birlikte bu özlemin sevinç ve neşeye dönüştüğünü belirterek, "Sizlerinde çok neşeli olduğu gözlerinizden okunuyor.



İnşallah camilerimizde hocalarımızı en güzel şekilde dinleyip, dini bilgilenirimizi tazeleyerek cami ile buluşarak en güzel şekilde değerlendireceğinizi umuyorum.Günlük hayatta ihtiyacımız olacak ilk yardım konusunda 112 Acil Servis ekibimiz sizleri bilgilendirecekler. Umarım hayırlı ve faydalı eğitim olur. Hepinize başarılar diliyorum." dedi. 

Acil Tıp Teknisyenleri ve Paramedik Derneği (ATT DER) Osmaniye İl Başkanı İlyas Yıldır ise Diyanet İşleri Başkanlığının başlatmış olduğu sosyal etkinliklere,sağlık eğitimi ile destek olduklarını belirterek, "Yaz kuran kursundaki çocuklarımıza ilk yardım bilinçlendirme eğitimi verdik.

Temel yaşam desteği ve tıkanmalarda müdahale eğitimini uygulamalı olarak gösterdik. Eğitimimiz sırasında 112 acil servis gelene kadar hastaya neler yapmaları ve sağlık görevlilerine nasıl bilgi verilmesi gerektiği noktasında anlatımlarımız oldu. Bir insanın kurtulması, bizler için çok önemlidir. İnşallah herkes eğitimden faydalı bir şekilde ayrılmıştır. " diye konuştu. 

Zafer Camii İmam Hatibi Adem Yıldır ise yaz Kur'an Kursları kapsamında 150 öğrencinin eğitim aldığını, sosyal etkinliklerin ilerleyen günlerde, farklı konularda devam edeceğini sözlerine ekledi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar