28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3272
EURO35.1617
ALTIN2303.8

Bu çirkin görüntüye; Kim dur, Diyecek!?..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu çirkin görüntüye; Kim dur, Diyecek!?..
Abone ol
Osmaniye kent merkezi ile arasında sadece Karaçay dere yatağı bulunan Dereobası Köyü yolunun çevresine dökülen inşaat atıkları ve moloz yığınları çirkin görüntüler oluşturuyor.

Osmaniye kent merkezi ile arasında sadece Karaçay dere yatağı bulunan Dereobası Köyü yolunun çevresine dökülen inşaat atıkları ve moloz yığınları çirkin görüntüler oluşturuyor.

Karaçay dere yatağı üzerindeki boz araziye dökülen inşaat atıkları ve diğer atıklar köy yolu çevresine kadar yayılması nedeniyle vatandaşların yoğun tepkilerine neden oldu.

Kente ulaşımın sağlanabilmesi için sadece Karaçay dere yatağı bulunmasına rağmen 35 yıl aradan sonra köprüye karışan Dereobası köyü sakinleri, şimdi de yol kenarlarına dökülen inşaat atıklarından rahatsız olmaya başladılar.

Köy girişinden başlamak üzere dere yatağındaki köprüye gelinceye kadarki arazi üzerine dökülen inşaat ve diğer atıkların kirliliğinden rahatsız olan vatandaşlar; bu alana dökülen atıkların kim veya kimler tarafından döküldüğünü veya kimlerin izin verip vermediğini merak ediyor!?

VALİ COŞKUN, OLAY YERİNİ GÖRMELİ!

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun’un olay yerini görmesini isteyen vatandaşlar, İl Özel İdaresi ve Belediye yetkililerinin de sözkonusu yerde birlikte inceleme ve araştırma yapmaları isteniyor.

Köy çıkışından kent merkezine doğru gelen Karaçay dere yatağı üzerindeki asfalt yol üzerindeki çevrede inşaat atıkları ile birlikte değişik malzemelerin yığınlar halinde bırakılmış olmasına vatandaşlar tepkilerini dile getiriyorlar!
TÜİK’in 2018 yılı sonu nüfus verilerine göre 1.645 nüfusu bulunan Dereobası Köyü, aynı zamanda; Zorkun yaylası olmak üzere bir çok yaylalık alanların hizmetlerinin “Köy bütçesi” olarak harcama yapıldığı yerleşim birimi olarak biliniyor!

BU GÖRÜNTÜ; KABUL EDİLEMEZ!..

Köy sakinleri yol kenarına dökülen atıklarla ilgili tepkilerini dile getirirken;  “Osmaniye kent merkezinden Dereobası Köyü’ne gitmek için Karaçay dere yatağındaki köprüden geçen vatandaşlar, köprünün ayaklarının bitmesi ile birlikte bu görüntü ile karşılaşıyorlar. Ayrıca; Zorkun veya aynı güzergahtaki yaylalara gitmek isteyenler ile, Köyün bütçesinden yaylalık alanlara hizmet verilirken, köye giden yolun çevresine inşaat atıkları dökülmesine izin verilmesi olayını doğru bulmuyoruz!”dedi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar