20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Biyokaçakçılıkla mücadele semineri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Biyokaçakçılıkla mücadele semineri
Abone ol
ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı 7'nci Bölge Müdürlüğü, Osmaniye Şubesi tarafından, Biyokaçakçılıkla mücadele semineri düzenlendi.
ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı 7'nci Bölge Müdürlüğü, Osmaniye Şubesi tarafından, Biyokaçakçılıkla mücadele semineri düzenlendi.

Gala tesislerinde gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak, Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Tugay, Orman Mühendisi Fatih Güvercin ve Korkut Ata Doğa ve Gençlik Spor Derneği yönetim Kurulu Üyesi ve Serbest mali müşavir Mehmet Çelik katıldı.

Seminerde konuşan Vali Yardımcısı Süleyman Yılmaz, Türkiye'nin biyolojik çeşitliliğine dikkat çekerek, biyokaçakçılık konusunda bilinçlenmenin önemini belirtti. Yılmaz, "Ülkemizin sahip olduğu biyolojik kaynakların izinsiz olarak yurt dışına çıkartılmasının biyokaçakçılığın ve ülkemizin kontrolü veya ortaklığı dışında çeşitli amaçlarla kullanılmasının önlenmesi ve neticesinde ülkemize ait genetik kaynaklardan elde edilecek ekonomik, sosyal, bilimsel, teknolojik, tıbbi, ticari ve kültürel potansiyel faydaların ülkemiz menfaatine kullanılmasının sağlanması amacıyla, Bakanlık tarafından 2013 yılında “Biyokaçakçılıkla Mücadele Projesi” başlatmıştır.

Bu proje kapsamında, ülkemizin tüm illerinde biyokaçakçılıkla ilgili seminerler ve çalıştaylar düzenlenerek her kesimden vatandaşların bilgilendirilmesi ve biyokaçakçılıkla mücadelede yer almasını sağlamak amacıyla biyokaçakçılık semineri veya çalıştayı yapılmaktadır" dedi.
 
Seminerde, Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Tugay "Biyolojik çeşitliliklerimiz", Orman Mühendisi Fatih Güvercin "Biyokaçakçılıkla mücadele" ve Mehmet Çelik "Osmaniye'de kelebek çeşitliliği ve kaçakçılığı" konularında bilgi verdi.

Konuşmacılar, katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından seminer sona erdi. Seminere, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, köy muhtarları katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar