29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3695
EURO34.9725
ALTIN2325.3

Bisiklet sürerek, karbon salınımına dikkat çektiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Türk Tabipler Birliği Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Asu Kaya Gedik, karbon ve karbondioksit gazlarının yoğun biçimde atmosfere salınımının, küresel ısınma ve iklim değişikliğine neden olduğunu belirtti.

Türk Tabipler Birliği Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Asu Kaya Gedik, karbon ve karbondioksit gazlarının yoğun biçimde atmosfere salınımının, küresel ısınma ve iklim değişikliğine neden olduğunu belirtti.

Dr. Asu Kaya Gedik, "Otomobillerin gaz pedallarına basmak yerine bisiklet pedalı çevirerek bireysel olarak atmosfere karbon salınımını daha da azaltacağız ve dolayısıyla küresel ısınmaya iklim krizine katkımız olacaktır. Bireysel karbon salınımını azaltarak hava kirliliğini de azaltılması için daha çok bisiklet kullanımını, yaya ulaşımını öneriyoruz." dedi.

Osmaniye Tabipler Odası Başkanı Dr. Gedik, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye İl Temsilciliği ile birlikte iklim değişikliğine yönelik ortak  çağrıda bulundular. Araçlardan çıkan karbon salınımının iklim değişikliğine neden olduğunu belirten tabip odası ve HAYTAP üyeleri bisiklet sürerek, "Gaz pedalına basmak yerine, bisiklet pedalı çevirin, çevreye ve doğaya katkınız olsun" çağrısında bulundular. 

'HEKİMLER OLARAK, İKLİM KRİZİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ'
Tüm dünyada iklim krizinin giderek artmakta ve derinleşmekte olduğunu belirten Dr. Asu Kaya Gedik, "Biz hekimler en önemli halk sağlığı sorunu olarak gördüğümüz iklim krizi için çalışacağız, mücadele edeceğiz. Tüm dünyada karar alıcıları bir an evvel bu iklim krizi için acil eylem planları oluşturma ve bunu da ivedi olarak tüm ciddiyetiyle uygulamaya sokmaya davet ediyoruz.

Bilim insanlarımız 2070 yılında Çukurova'da yani Doğu Karadeniz'in en önemli tarım havzasında 2,5-3 C derecelik bir ısı artışından bahsediyorlar. Bu da Çukurova'nın kuruması anlamına gelecektir. Otomobillerin gaz pedallarına basmak yerine bisiklet pedalı çevirerek bireysel olarak atmosfere karbon salınımını daha da azaltacağız ve dolayısıyla küresel ısınmaya iklim krizine katkımız olacaktır. Bireysel karbon salınımını azaltarak hava kirliliğini de azaltılması için daha çok bisiklet kullanımını, yaya ulaşımını öneriyoruz." dedi. 

'KISA MESAFELERDE BİSİKLET KULLANALIM'
HAYTAP Osmaniye İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala ise küçük, büyük veya yük taşınan scooter gibi bir çok çeşitli mekanik alete dikkat çekti. Laçinbala, "Haytap Hayvan Hakları Federasyonu olarak  "İklimi değiştirme, sen değiş" diyoruz. Tekerlekli içten yanmalı araçları sadece uzak mesafelerde kullanalım, kısa mesafelerde mutlaka mekanik aletleri kullanalım diyoruz.

Ekosistemler çöküyor, arılar ölüyor. Dünyamız geri dönüşü olmayan bir iklim değişikliğiyle birlikte, küresel ısınmanın da etkisiyle ölüyor. Bizler çocukken "Geleceğin idarecileri sizler olacaksını dediler" ancak tahribatı maksimum düzeye gelmiş bir dünya bıraktılar. Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakmak için lütfen kısa mesafelerde 3-5 hatta 10 kilometrelik mesafelerde bisiklet kullanın diyorum.  Bisiklet sempatikliktir. Bisiklet özgürlüktür. Bisiklet dünyayı ayrıntıyla görmektir." dedi. 

geleceğin teminatı çocuklara güzel bir dünya bırakılması çağrısında bulunan Laçinbala şöyle devam etti: "Cumhur Başkanımız sayın Recep Tayip Erdoğan'ın da söylemiş olduğu gibi dünya 5 ten büyüktür.

G5 denilen para hırsı bürümüz dünya devletlerinin dünyamızı yakarak küresel ısınmayı maksimum düzeye getirmesine engel olalım birlik olalım ve dünyamızı kurtaralım.  Her zaman dediğimiz gibi, Yaşam Ellerinizde" 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar