29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3786
EURO35.0153
ALTIN2324.8

Bir kızı organ nakli beklerken ölen imamın diğer kızı da organ bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bir kızı organ nakli beklerken ölen imamın diğer kızı da organ bekliyor
Abone ol
Osmaniye'de oturan Keleş ailesinin 16 yıl önce kalpte büyüme teşhisi konulan ve sağlığına kavuşabilmesi için organ nakli olmasına karar verilen 11 yaşındaki kızı Döne, nakil beklerken öldü.
Osmaniye'de oturan Keleş ailesinin 16 yıl önce kalpte büyüme teşhisi konulan ve sağlığına kavuşabilmesi için organ nakli olmasına karar verilen 11 yaşındaki kızı Döne, nakil beklerken öldü.

İmam baba 51 yaşındaki Mustafa Keleş, bir diğer kızı 26 yaşındaki Zehra Alakel Keleş'in de kalbinin iflas ettiğini belirterek, "Kızım Döne, organ nakli beklerken öldü. Bu kızım da ölmesin, organ bağışı bekliyoruz" dedi.

Osmaniye'nin Bahçe İlçesi'ne bağlı Aşağıkardere Köyü imamı Mustafa Keleş, 1999 yılında kalp büyümesi teşhisi konulan kızı Döne'yi İzmir 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Dokularının belirlenmesi için testler yapılırken Döne Keleş hayatını kaybetti.

Aradan geçen zamana rağmen ölen kızını unutamayan Mustafa Keleş'in diğer kızı Zehra Alakel Keleş'e de 5 yıl önce kalp büyüme teşhisi konuldu. Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde tedavi gören ve nisan ayında kalbi iflas eden Zehra Alakel'e 21 Ekim'de yapılacak ameliyatla kalp destek cihazı takılmasına karar verildi.

'OĞLUMUN GELECEĞİ İÇİN YAŞAMAK İSTİYORUM'
Henüz 1 yaşında 'Muhittin Melih' isminde bebeği de olan Zehra Alakel Keleş, yaşamını normal bir şekilde sürdürebilmesi için kalp nakline ihtiyaç duyduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Bizim toplumumuzda bağış yapılmasının günah olduğu yönünde bilinçsizlik var. Ancak dinimize göre bağış yapılması caizdir. Bazı ailelerde herkes izin verirken, bir kişi karşı çıkınca bağış gerçekleşmiyor. Ancak, bazı ülkelerde bu böyle değil. Bağış yapmak insan hayatını kurtarır. Oğlumun geleceği, ona güzel bir hayat sunabilmek için normal hayatıma dönmek istiyorum. Lütfen daha fazla bağış yapılsın."

"BU KIZIMI DA KAYBETMEK İSTEMİYORUM"
Baba Mustafa Keleş ise, bir kızının daha önce organ nakli beklerken kaybettiğini anlatırken, "Bu kızımı da organ beklerken kaybetmek istemiyorum" dedi. Zehra Alakel Keleş'e de ölen kızı Döne gibi kalpte büyüme teşhisi konulduğunu ifade eden baba Keleş, şöyle konuştu:

"Organ nakli yapılan insanlar yaşadığı sürece siz de çocuğunuz yaşıyor hissi duyarsınız. Bir insan kurtaran da tüm insanlığı kurtarmış sayılır. Onun için daha fazla bağış yapılması gerekiyor. Bu konuda daha fazla insanların bilinçlendirilmesini istiyoruz. Daha önce kızım Döne'yi bu hastalık nedeniyle kaybettim, Zehra'yı da kaybetmek istemiyoruz."

KUZENİNİ ORGAN BAĞIŞINA İKNA ETMİŞTİ

Mustafa Keleş'in kuzeni Ramazan Keleş'in oğlu Hasan 2013 yılında trafik kazası sonucu kaldırıldığı Osmaniye Devlet Hastanesi yoğun bakım servisine alınmış, 22 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra beyin ölümü gerçekleşmişti. Mustafa Keleş, köyüne haber göndererek oğlu için mezar kazılmasını isteyen Ramazan Keleş'i "Bir çocuğunuz ölecek ama 3 çocuk kazanacaksınız" diyerek organ bağışına ikna etmiş, Hasan'ın böbrekleri ve karaciğeri ile 3 kişinin hayatını kurtarmıştı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar