28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3419
EURO35.1364
ALTIN2308.5

“Beyaz baston görme engelliler” Haftası!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Beyaz baston görme engelliler” Haftası!
Abone ol
7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenlendi.

7-14 Ocak Beyaz BastonGörme EngellilerHaftası dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenlendi.

Osmaniye Valilik Kompleksinde düzenlenen etkinliğe ValiÖmer Faruk Coşkun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, Altı Nokta Körler Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Necdet Yılmazer, Osmaniye Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi Temsilcileri, Engelli Derneklerinin Temsilcileri ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.



Engelli vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Coşkun, düzenlenen etkinliğin farkındalık açısından önemli olduğunu ifade ederek “Görme engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama daha fazla katılabilmeleri ve yaşamlarının daha kolaylaştırılabilmesi için yapılması gerekenler var. Bizler de Osmaniye’de bu kapsamda çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.

Toplumsal duyarlılığın önemini de vurgulayan Vali Coşkun, “Çocuk ve gençlerimiz başta olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesi engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak ilk adım olacaktır” dedi.

VALİ COŞKUN, GÖRME ENGELLİLERLE EMPATİ İÇİN GÖZLERİNİ KAPATARAK YÜRÜDÜ
Etkinliğin devamında Altı Nokta Körler Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Necdet Yılmazer, Vali Coşkun’a görme engelli vatandaşların kullandığı beyaz bastonun nasıl kullanıldığını anlattı.  

Göz bandı ile gözlerini kapatarak, görme engelli vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştırabilmek için yapılmış olan sarı plastik kabartmalı şeritler üzerinde bir süre beyaz bastonla yürüyen Vali Ömer Faruk Coşkun, düzenlenen etkinliğin toplumsal duyarlılığın artırılmasına vesile olmasını temenni ederek, “Tüm engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını zorlaştıran engellerin kalkmasını temenni ediyorum. Bizler de bu konuda engelli vatandaşlarımıza her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.

Etkinlik, günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar