19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3387
EURO35.137
ALTIN2241.6

Başkan Tarhan’dan kadın işçilere ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Tarhan’dan kadın işçilere ziyaret
Abone ol
Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ziyaret ettiği Turplar Vadisindeki turp işçisi kadınlara çiçek ve çeşitli hediyeler verdi.
Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ziyaret ettiği Turplar Vadisindeki turp işçisi kadınlara çiçek ve çeşitli hediyeler verdi.
 
Ayağına çizmesini giyerek Savrun Çayında turp yıkayarak geçimini sağlayan kadın işçilerinin ayağına giden Başkan Tarhan, kolay gelsin dileklerinde bulunarak, "Çağdaş Türkiye'nin Sembolleri kadınlarımızın 8 Mart dünya Kadınlar Günü"nü kutluyorum" dedi.
 
Erkek şiddetine ve kadın cinayetine her zaman hayır dediğini belirten Başkan Tarhan, Kadına yönelik şiddete hemen her gün şahit olduğumuz bir dünyada 8 Mart tarihi daha anlamlı bir hal aldığını söyledi.
 
Türkiye'nin turp ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı Kadirli'de en büyük emekçilerin başında kadınların geldiğini söyleyen Başkan Tarhan şunları kaydetti;

"Her yıl Kadirli'de binlerce ailenin ekmek kapısı olan turp sektöründe çalışan emekçi kadınlarımızı bu yılda unutmadık. 8 Mart'ta değil her zaman kadınlarımızı el üstünde tutuyoruz. Ayrıca Turp Sektöründe soğuk kış aylarında evlerine ekmek parası götürmek için çalışan emekçi kadınların yeri bizlerin yanında her zaman ayrıdır. Çünkü onların ne günü var ne de sezonda izni var. Bu duruma kayıtsız kalmıyor, her fırsatta onları ziyaret ederek unuttukları günlerini hatırlatıyor, bizlerden bir istekleri varsa hemen yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Kadınlara yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Tarhan, "kadınlarımızı tarihi ve turistik mekanlara göndererek bir nebze de olsun rahat bir nefes almalarını sağlıyoruz. Belediye olarak kura ile her yıl onlarca kadınımızı Umreye gönderiyoruz. Kadirli Belediyesi Kadınlarımızı bilinçlendirmek için de önemli çalışmalar yapıyor, yapmaya da devam edecek" dedi.

Turp işçileri ise her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Kadınlar Günü'nde kendilerinin çalışmak zorunda olduklarını belirterek, "Ekmeğimiz için soğuk suda turp yıkayarak çalışmamız lazım. Kadın gününü hiç kutlamadık. Her yıl ziyaret ederek bizleri unutmayan Belediye Başkanımız Dr. Ömer Tarhan'a teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştular.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar