28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3272
EURO35.1617
ALTIN2303.8

Basın Kartları Yönetmeliğine AGC’den tam destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Basın Kartları Yönetmeliğine AGC’den tam destek
Abone ol
Yeni Basın Kartı Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yeni Basın Kartı Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni Basın Kartı Yönetmeliği ile ilgili bir açıklama yapan Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Cihangir, “Çıkartılan yeni yönetmelikte yapılan köklü değişiklikler bizleri memnun etti.

Özellikle artık Basın Kartları Komisyonu’nda Anadolu’da çalışan meslektaşlarımızın ve yayın hayatını devam ettiren gazetelerin temsilcilerinin de yer almış olması bizleri daha da mutlu etti.

Yönetmelikte yapılan değişiklik ile Anadolu’daki 1.200 gazeteyi Basın İlan Kurumunda temsil eden ve seçimle göreve gelmiş bulunan 3 temsilcimizin bu komisyonda da görev yapacak olmaları Anadolu Basını açısından çok önemli bir gelişme ve hakkın sahibine teslim edilmesidir.” dedi.

Basın Kartı Komisyonunun daha demokratik bir yapıya kavuştuğunu vurgulayan Cihangir, “Yönetmelikte yapılan değişiklikle elde edilen kazanımların en önemlilerinden birisi de bekleme sürelerinin kısaltılması, Basın-İş Kanunu kapsamında 5 yıl çalıştığını belgelendiren meslektaşlarımıza bekleme süresine tabi tutulmadan basın kartı verilmesidir.

Diğer taraftan Engellilik durumunun usulüne uygun olarak belgelendirilmesi koşuluyla, basın yayın kuruluşlarının engelli kontenjanlarında çalışan meslektaşlarımızdan bir kişinin de bekleme süresine tabi tutulmadan basın kartı verilecek olması da bu yönetmeliğin en önemli maddelerinden birisidir.

Bu tür pozitif ayırımcılığı düşünen yetkilileri de kutluyoruz.

Bununla birlikte; online başvuru, başvurularını yapan meslektaşlarımıza durumları ile ilgili sms ile bilgi verilmesi, online mesleki çalışma gönderimi, gazete ve dergi örneklerinin PDF formatında online olarak gönderilmesi ve e-Komisyon oluşturulması gibi yeniliklerin hukuki zeminin de sağlanmış olması çok önemli gelişme ve değişimlerdir.” diye konuştu.

Türkiye’nin en üst çatı basın meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu temsilcilerinin de Basın Kartları komisyonda yer alması gerektiğini de belirten AGC Başkanı Cihangir, “Gazeteciler Konfederasyonumuzun ve Cemiyetimizin bir süredir beklediği ve mücadelesini verdiği bu değişikliklerin meslektaşlarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar