20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Avcılar Kulüp Başkanları Osmaniye'de bir araya geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Avcılar Kulüp Başkanları Osmaniye'de bir araya geldi
Abone ol
Akdeniz Bölgesindeki Avcılar Kulüp Başkanları Osmaniye'de düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Akdeniz Bölgesindeki Avcılar Kulüp Başkanları Osmaniye'de düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü Osmaniye İl Şube Müdürlüğüne bağlı Ekosistem Bilgilendirme ve Tanıtım Merkezinde yapılan, 2020-2021 Av Sezonu Merkez Av Komisyonu toplantısı öncesinde Akdeniz Bölgesi Av Yaban Hayatı Federasyonu'na (AYHAF) üye dernek yöneticileri ile gündeme dair istişarelerde bulunuldu.

İlk olarak, sosyal medya vasıtasıyla Türk avcısını yanlış yönlendirenlere karşın, Türkiye’de avcılığın gerçek gündemi hakkında sunum gerçekleştirildi.

Osmaniye Avcılar Atıcılar Spor Kulübü Başkanı Faruk Doğar, Merkez Av Komisyonu (MAK) öncesi yapılacak toplantı öncesi bir araya gelindiğini belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Fatih Güvercin ise toplantıda alınacak olan kararların, doğu Akdeniz'deki bağlı illerindeki avcılığın yönetilmesi ve gelecek nesillere aktarılması noktasında büyük önem taşımakta olduğunu söyledi. Güvercin, "Bu kararlar Merkez Av Komisyonunda da görüşülüp eğer orada da kabul görürse sizin fikirleriniz ülkemize bir katkı sağlamış olacak. Bilindiği üzere ekosistemin içerisindeki av yaban hayvanları da bu ekosistemin içerisindeki canlılardan bir kaçını oluşturuyor. Bunları koruyup gelecek nesillere aktarmakta, tabiî ki planlı avcılık ve kotaya uymakla olacak" dedi.

AYHAF ve Çukurova Avcılık Atıcılık Spor Kulübü Derneği Başkanı Ali Servet ise toplantıya ev sahipliği yapan Osmaniye Avcılık Dernek Başkanı Faruk Doğar'a, DKMP İl Şube Müdürü Fatih Güvercin'e katılım sağlayan tüm dernek başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Toplantının devamında, bölgedeki 13 kulüp başkanı, toplantıda görüş ve önerilerini aktardı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar