23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5739
EURO34.8881
ALTIN2432.5

ASPM, Osmaniye’deki hizmetleri paylaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ASPM, Osmaniye’deki hizmetleri paylaştı
Abone ol
Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce Özden kardeşler Huzurevi’nde Engelliler Haftası öncesinde basın toplantısı düzenleyerek, yapılan çalışma ve hizmetler konusunda bilgilendirme yaptı.
Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce Özden kardeşler Huzurevi’nde Engelliler Haftası öncesinde basın toplantısı düzenleyerek, yapılan çalışma ve hizmetler konusunda bilgilendirme yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün çalışmaları ve hizmetleri hakkında bilgilendirme yapılan toplantıda, Engelliler Haftası’nda düzenlenecek etkinlikler anlatıldı.

Düzenlenen toplantıya; Osmaniye  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, İl Müdür Yardımcıları Ali Kılıçkeser ve Ekrem Boran, Engelliler Platformu Başkanı mimar
Haydar Aktürk, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mılla Katık, Osmaniye Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Özener ile basın mensupları katıldı.



Toplantıda konuşan Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamut Coşkun;  “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak kurulduğumuz 2011 yılından bu yana Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğü olarak hem hizmetlerimiz hem de hizmet kalitemiz giderek artmaktadır.

Bu kapsamda bakanlığımız; çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunarak sağlıklı gelişimini temin etmek, öncelikle çocuğun aile içinde yetiştirilmesi ve desteklenmesi amacıyla aileyi eğitim, danışmanlık ve sosyal yardımlarla güçlendirmek; parçalanmış ailelerin korunmaya, yardım ve bakıma muhtaç fertleriyle çocuklarına her türlü maddî, manevî ve sosyal destek sağlamayı temel gaye edinmiştir. Bu çerçevede 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında kurum bakımı yanında, Koruyucu aile, evlat edinme ve Sosyal Ekonomik destek hizmetleri verilmektedir.



5378 Sayılı Kanun ile Engellilerin ve yaşlıların her türlü engel, ihmal ve dışlanmaya karşı toplumsal hayata ayrımcılığa uğramadan ve etkin biçimde katılmalarını sağlamak, yardım ve bakıma muhtaç olanların öncelikle aileleri yanında bakımlarının yapılmasını sağlamak için, 2828 Sayılı Kanun kapsamında evde bakım ücreti ile destek sağlanmaktadır.

Kadınlara karşı ayrımcılığı önlemek, kadının insan haklarını korumak ve geliştirmek, kadınların toplumsal hayatın tüm alanlarında hak, fırsat ve imkânlardan eşit biçimde yararlanmalarını sağlamak için 6284 Sayılı Kanun kapsamında hizmetler vermekteyiz. Ayrıca İlimizde Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğümüze bağlı olarak Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Osmaniye Belediyesi tarafından ANALAR BACILAR EVİ olarak yaptırılan hizmet binasında hizmet vermeye başlamıştır. Osmaniye belediyesine bu anlamlı hizmeti için çok teşekkür ediyoruz.



İl Müdürlüğümüz olarak sosyal ve kültürel dokudaki aşınmalara karşı aile yapısının ve değerlerinin korunarak gelecek nesillere sağlıklı biçimde aktarılmasını sağlamak, aile bütünlüğünün korunması ve aile refahının artırılmasına yönelik sosyal hizmet, eğitim/seminer  ve yardım faaliyetlerini yürütmekteyiz.

Ayrıca şehitlerimizin aziz hatıralarının yaşatılması, şehit yakınları ile gazilerin her türlü mağduriyet ve mahrumiyetten korunması, onlara her türlü maddi ve manevi destek olmak için bakanlık olarak seferber olmuş durumdayız.”dedi.

HİZMET VE YARDIMLAR DEVAM EDECEK

Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, geçtiğimiz yıl içerisinde yapılan hizmetler konusunda da bilgilendirme yaparak, yardım ve desteklerin devam ettiğini söyledi.

İl Müdürü Coşkun;  “Engelli Evde Bakım Hizmeti kapsamında son 1 yılda 5468 kişiye 62.506.466,16 TL yardım yapılmıştır.

Sosyal Ekonomik Destek kapsamında son 1 yılda 682 kişiye 5.341.152,48 TL yardım yapılmıştır.

Doğum Yardımı kapsamında son 1 yılda 8820 kişiye 4.041.542,04 TL yardım yapılmıştır.

Koruyucu Aile Hizmetleri kapsamında 52 çocuğumuzun ailesine son 1 yılda 1.055.726,76 TL yardım yapılmıştır.

Şehitler Diyarı Osmaniyemiz de 246 Şehidimizin kurumsal olarak yanındayız. 2014-2017 yılları arasında 3713 Sayılı Kanun kapsamında Şehit Yakınları, Gazilerimiz ve yakınlarından Kamuda İstihdam edilen 182 kişi olmuştur. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak amacıyla Sayın Valimizin talimatlarıyla her şehit ailemize üzerinde Şehidimizin ve Bayrağımızın olduğu tablolar yaptırılarak hediye edilmiştir.



İlimiz de Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğümüz tarafından eğitim programları kapsamında Aile İçi İletişim, Koruyucu Aile Hizmeti, Bağımlılıktan Kurtulmanın Yolları, Öfke Kontrolü, Evlilik Öncesi Eğitimler ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi konularında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı Okullarda, İl Müftülüğüne Bağlı Kur’an
Kurslarında, İl Merkezi Muhtarlıklarımızda, Halk Eğitim Merkezine Bağlı Kurslarda yapılan eğitimlerde 10 bin kişiye eğitim verilmiştir.

Yukarıda zikredilen veriler incelendiğinde Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz her ay ilimizde ortalama 6 Milyon tl.’nin üzerinde Sosyal Yardım kapsamında ödemeler gerçekleştirmektedir.”diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar