20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Arslan, “Yerel basın seçim öncesi desteklenmelidir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arslan, “Yerel basın seçim öncesi desteklenmelidir”
Abone ol
Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi ve BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan,1 Kasım'da yapılacak seçim öncesinde yerel basının reklamlarla desteklenmesini istedi
Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi ve BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan,1 Kasım'da yapılacak seçim öncesinde yerel basının reklamlarla desteklenmesini istedi

Arslan, yaptığı açıklamada, "Siyasiler önümüzdeki iki aylık dönemde, tanıtımlarına ilişkin reklamları bilbordlara değil, kendilerine ücretsiz haber yapan kurumlara vererek, sektörün yaşamasına katkı sağlamış olur" dedi.

Arslan, yerel basının çok hayati bir görevi yerine getirerek halkın doğru haber almasına katkıda bulunduğunu söyledi.

Bunun devam etmesinin yegane yolunun, ekonomik bağımsızlığın elde edilmesi olduğunu belirten Arslan, ekonomik bağımsızlıklarını elde edemeyen basın kuruluşlarının, özgür ve özgün yayın yapma imkanının olmayacağını kaydetti.

Arslan, şöyle konuştu:
"Önümüzde seçim süreci var. Bizler gazetelerimizde, televizyonlarımızda siyasetçinin topluma açılması imkanını tanırken, siyasetçilerimiz de tanıtım konusunda açık Hava mecralarını kullanıyorlar. Haberi biz yapıyoruz ama topluma açılma konusunda bilbordlara verilen reklamlarla kaynakların başka yerlere aktarımı söz konusu. Reklam kampanyalarını yürütürken, kendilerini topluma açan medya kuruluşlarına, bu borçlarını ödemeleri, hem vefa hem de faaliyetlerin Sağlıklı yürütülmesi açısından bir zaruriyettir. Siyasiler önümüzdeki iki aylık dönemde, tanıtımlarına ilişkin reklamları bilbordlara değil, kendilerine ücretsiz haber yapan kurumlara vererek, sektörün yaşamasına katkı sağlamış olur."

Bazı kamu kurumlarında bürokratların farklı yollarla ilanların yerel gazetelerde yayınlanmasından imtina ettiğini dile getiren Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu ilanların yayınlanma sebebi, rekabetin ve kamu yönetiminde açıklığın sağlanmasıdır. Bürokratlar bir ilanın yayınlanmasından kaçarken belki kamunun 100 bin ya da1 milyon lira zararı gibi bir duruma yol açmış olabiliyor. 195 sayılı BİK Kanunu uygulamak veya içini boşaltmak yönünde adım adan, mevzuatı ve tebliğlerini uygulamaktan imtina eden kamu görevlileri hakkında, 'görevi imal' suçundan soruşturma açılması gerekir."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar