18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4951
EURO34.8577
ALTIN2480.0

Aktif Gazeteciler Niğde’de buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aktif Gazeteciler Niğde’de buluştu
Abone ol
Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti’nin de yer aldığı Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu tarafından Niğde’de “Yerel Medya’nın Yerel ve Bölgesel Kalkınmadaki Rolü” konulu panel düzenlendi.
Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti’nin de yer aldığı Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu tarafından Niğde’de “Yerel Medya’nın Yerel ve Bölgesel Kalkınmadaki Rolü” konulu panel düzenlendi.

Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelde, yerel basının ülke ve bölge kalkınmasına katkıları ele alındı.

Panel başkanlığını yürüten Türkiye Konfederasyon Genel Başkanı Nuri Kolaylı ile Anadolu Ajansı Kayseri Bölge Müdürü Tevfik Işık, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan ile Türkiye Konfederasyonu Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir katıldı.

Konfederasyon Başkanı Nuri Kolaylı, panelde yaptığı konuşmada, Arslan ve Özdemir ile birlikte Türkiye’nin her köşesini karış karış dolaştıklarını söyledi.

Kolaylı, şunları kaydetti:
"Omuz omuza basının sorularını çözmek için çalışıyoruz. Çözmemiz gereken sorunlardan ilki meslek ilkelerimizi bilmeden ortaya çıkıp gazeteci olduklarını iddia eden insanların varlığıdır. Bu insanlar basın mesleğini kendi çıkarları uğruna şantaj aracı olarak maalesef kullanmaktadırlar. Herkesin şikayetçi olduğu bu durumun ortadan kalkması için dünyadaki uygulamalarda dikkate alınarak gazetecilik mesleğini yasal bir platforma oturtmak düşüncesindeyiz. Gazetecilik mesleği özel bir yasa ile barolar gibi, odalar gibi cemiyetlerimizle, derneklerimiz söz sahibi konuma getirilmelidir. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak üye, cemiyet başkanlarımıza geleceğe ümitle yürüyeceğimize inanıyorum" dedi.

Konya Yenigün Gazetesi Sahibi ve Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, “Konya’da hızlı tren varsa, Konya birçok hizmete kavuşmuşsa, İsrail uçakları Konya’da eğitim uçuşu yapamıyorsa, bu faydalı ve duyarlı hedeflerin başarıya ulaşmasında Konya yerel basını sorumlu ve planlı bir rol üstlenmiştir.” dedi.

AA bölge Müdürü Tevfik Işık ise Medyanın yerel, bölgesel ve ulusal kalkınmaya ciddi katkılarının olduğunu belirterek, Medyanın kalkınmaya katkısından bahsedilebilmesi için medyanın doğru okunması ve doğru kullanılmasının önemine vurgu yaptı.

Paneli değerlendiren Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Genel Yardımcısı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu yönetim kurulu üyesi Ali Cihangir, yerel medyanın sorunlarının konuşulduğu önemli bir panel yapıldığını söyledi.

Konfederasyonun ciddi çalışmalar yaptığı kaydeden Cihangir, “Bizler meslektaşlarımızın sorunları sadece konuşan değil, çözüm yolarını tespit ederek çözmeye çalışan büyük bir aileyiz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar