19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5954
EURO34.7685
ALTIN2497.1

Ak Parti İl Kongre'si 14 Nisan'da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ak Parti İl Kongre'si 14 Nisan'da
Abone ol
Ak Parti İl binası toplantı salonunda Osmaniye’yi yakından ilgilendiren Yayla sorunu ile birlikte siyasi gündem değerlendirilmesi yapıldı.
Ak Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, İl Başkanı Ömer Yağmur, Merkez İlçe Başkanı Sait Kıraç, İl Kadın Kolları Başkanı Zekiye Yılmazer, İl Gençlik kolları Başkanı İsmail Kaya ve parti yöneticilerinin katılımı ile siyasi gündem değerlendirildi.
Ak Parti İl Başkanı Ömer Yağmur, İl kongresi ile ilgili bilgilendirme yaptı.
Yağmur konuşmasında; “İlçe, Kadın ve Gençlik kongrelerimiz tamamlandı. İl Kongremiz ise 14 Nisan 2012 günü saat: 10.00’da Başbakan yardımcımız Bekir Bozdağ’ın da katılımı ile gerçekleşecek. Benim dışımda 4 aday arkadaşım Genel Merkezde teşkilat Başkanları ile görüştük.
Başbakanımıza ben ve 2 isim daha verilecek. Üç isimden birini Başbakanımız görevlendirecek ve tek liste ile kongreye girilecek. Büyüklerimizin, Başbakanımızın Osmaniye ile ilgili en doğru kararı vereceğine inanıyor, güveniyoruz.”dedi.
12 yıllık Eğitim konusunda da bir konuşma yapan İl Başkanı Yağmur; “ Milli Eğitim Alt komisyonunda; 4+4+4 konusu tartışıldı. 8 yıllık kesintisiz eğitim 28 Şubat’ın dayatma ürünüdür. Mesut Yılmaz; Siyasi hayatına da malolsa 8 yıllık eğitimi çıkaracağını söyledi, çıkardı. Sonunda da sonu oldu.
8 yıllık kesintisiz eğitim İmam Hatip okullarının birinci dönemini devre dışı bırakmayı amaçlıyordu. Meslek okullarının da önünü kesiyordu.
15 yıllık sürede çok sıkıntı çekildi. 8 yıllık eğitim çağdaş dünyaya inat yürütülüyor. 197 ülkeden sadece İrlanda da 8 yıllık eğitim uygulanıyor. Bugün bu eğitim sistemi yetersiz geliyor ve 12 yıllık eğitimin herkesin almasını zorunlu kılıyor.”şeklinde konuştu.
Osmaniye Milletvekili Suat Önal ise Osmaniye’lilerin en önemli sıkıntılarından olan Yayla sorunu ile ilgili gelişmeleri anlattı.
Önal; “ 6831 sayılı Orman yasası ile önümüze çıkan halkın sıkıntılarını 8-9 aydır çözümlemeye çalışıyoruz. 12 Haziran seçimleri öncesinde Başbakanlık Özel kaleminden Osmaniye’nin sorunlarını sorduklarında, Yayla sorununu ifade ettik.
Orman Bakanımız Veysel Eroğlu Osmaniye’yi ziyaretinde sorunu bildiğini ve çözmeye çalışacaklarını söylemişti.
Meclis tatil sonrası 1 Ekim’de konuyu yine gündeme taşıdık. 14-15 Ekim tarihlerinde Kızılcahamam’daki toplantıda sözalıp, Başbakan’ımıza yayla sorunun arzettim. Başbakan, Orman Bakanına başka illerde soruşturma olup olmadığını sordu. Bakanımız da başka illerde pek olmadığını söyledi.
Başbakanımız; “Devletin imkanlarından millet eşit olarak yararlanmalıdır, bu sorunu çözün” talimatını verdi. Türkiye’ye yönelik Orman yasası ile ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yapılıyor.
14 Mart Çarşamba günü Orman köylerinin desteklenmesi, hazineye ait arazilerin durumu ile ilgili kanun tasarısı komisyona geldi.
Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonuna bizzat katıldım, Komisyonda söz alıp konuştum ve yayla sorununu anlattım. Karar komisyondan geçti.
31-12-2012 tarihinden önce yerleşim yeri olarak kullanılan, müsadere hakkında olanlarda dahil olmak üzere; işletilebilir, kiraya verilebilir şeklinde gerçekleşecek. Şimdi bu yerler belirlenecek, belli bir bedelle de kiraya verilmesi sağlanacak.
Mart ayı sonunda veya Nisan ayı içerisinde yayla sorununun çözüleceğini söyleyebilirim. Bu konudaki sorunun çözümünde önemli faktör siyasi iktidardır”şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularının yanıtlanmasından sonra toplantı sona erdi.
 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar