16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5088
EURO34.6287
ALTIN2483.3

Ak Parti, Belediye faaliyetlerini değerlendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ak Parti, Belediye faaliyetlerini değerlendirdi
Abone ol
Ak Parti Osmaniye İl Başkanlığı, Belediye’nin 2016 yılı bütçe görüşmeleri ve belediye faaliyetlerini ile ilgili değerlendirme toplantısı yaptı.
Ak Parti Osmaniye İl Başkanlığı, Belediye’nin 2016 yılı bütçe görüşmeleri ve belediye faaliyetlerini ile ilgili değerlendirme toplantısı yaptı.

Ak Parti İl binasında gerçekleşen toplantıya, partinin yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Osmaniye gündemini değerlendiren Ak parti İl başkanı Av. Hamza Tor, Belediye’nin bütçe görüşmeleri sırasında bazı yerlerin satılması olayına karşı olduklarını söyledi.

Ak Parti İl başkanı Hamza Tor toplantıda yaptığı konuşmasında; “Osmaniye Belediyesi Kasım ayı Meclis görüşmelerinde eski Belediye binası ve arsası, eski hal alanı ve bugünkü masal park diye adlandırılan Valilik binası yanındaki yerleri satışı kararı almış bulunmaktadır.

Biz Ak parti grubu olarak bu değerli arsalarımızın satılması Osmaniye’de yaşayan vatandaşlarımızın geleceği açısından hayırlı olmayacağını düşünmekteyiz.

Mecliste gerekli muhalefeti yaparak Red oyu kullandık. Buna rağmen MHH grubu oy çokluğu ile kabul etmiştir.

Biz bu satış kararının peşinde olacağımızı ve satış kararının iptal edilmesi için gerekli tüm yasal işlemleri hukuk ve yasalar çerçevesinde takip edeceğimizi  Osmaniye halkımıza ilan ediyoruz.

Satılması gereken bu yerler Osmaniye’mizin önemli can damarı olarak gösterebileceğimiz yerlerde bulunmaktadır.

Sosyal tesis ve yaşam alanı olması gereken yerin beton yığınına çevrilmek istenmesi, daha ileriki yıllarda elde edilemeyecek alanlar olarak görmekteyiz.”dedi.

BELEDİYE BÜTÇESİ

Ak Parti İl Başkanı Tor, Belediye bütçesi ile ilgili değerlendirmesinde ise; “Osmaniye Belediyesinin yaklaşık  50 trilyon öz kaynak alacağı varken, bütün harcamalarını kredi kullanarak yapılması suretiyle Osmaniyelinin cebinden her yıl ortalama 5 trilyon faiz ödenmektedir. Daha da kötüsü yurt içi kredi kaynaklarını tüketerek 25 yıl vadeli (Yüz Seksen milyon Japon yeni) karşılığı belirtilmeden kredi kullanılmış olup, Osmaniye’nin 25 yıl su ve emlak geliri  hipotek altına alınmıştır. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin yapıldığı tarihten bu yana yaklaşık (34 milyon TL) kamu ve özel  bankalardan kredi, (180 milyon Japon yeni) kredi kullanılmıştır. Osmaniye’nin 2015 tahmini bütçesi  182 milyon Tl,  2016 tahmini bütçesi yaklaşık  192 trilyon olup bu devasa bütçenin nerelere ve nasıl harcandığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar