16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4332
EURO34.4798
ALTIN2488.7

Ailede Sevgi ve Samimiyet Konferans

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ailede Sevgi ve Samimiyet Konferans
Abone ol
OSMANİYE İl Müftülüğü Aile İrşat Bürosu tarafından, üniversite öğrencilerine yönelik ‘Ailede Sevgi ve Samimiyet’ konulu konferans düzenlendi.
OSMANİYE İl Müftülüğü Aile İrşat Bürosu tarafından, üniversite öğrencilerine yönelik ‘Ailede Sevgi ve Samimiyet’ konulu konferans düzenlendi.


Korkut Ata Üniversitesi Rektörlük salonundaki konferansa Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Türk, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı.



Konferansa konuşmacı olarak katılan ve İl Müftümüz Ramazan Çortul, "Aile kurmanın amacı huzurdur, dostluktur, anlaşmadır.


Nikâhın amacı berekettir, bolluktur. Aranızda sevgiyi, şefkati, muhabbeti paylaşmaktır" dedi. “Peygamber Efendimiz ‘Bekarın dini yarımdır, evlenince tamamlanır.’ diyerek nikahın önemine işaret eden Müftü Çortul, "İnsanoğlu fiziksel ve ruhsal bir varlıktır. Ancak hep ruhsal yönü ortaya çıkmaktadır. Ruhsal yapıya da inançlar, ibadetler, kültürler, örf ve adetler, töreler, bölgesel alışkanlıklar yön vermektedir" dedi.


Çortul, ailelerin çocuklarına karşı vazifelerini ise şu şekilde sıraladı: "Evlatlarımız sevgi saksısında yetişen birer sevgi çiçekleri olmalıdır. Yetiştirdiği aileden sevgiyi, saygıyı, şefkati ve yardımlaşmayı öğrenmelidir. Hiddet ve şiddetten, kin ve nefretten, öfke ve hakaretten uzak yetiştirilmelidir. Her gün hakaret, aşağılama, beceriksizlikle itham edilme ve dayak yiyerek yetişen çocuklar mutlaka aldığını daha büyük bir paha ile satacaktır.”


Hz. Peygamber’in çocuklara yönelik uygulamalarından bahseden İl Müftüsü Ramazan Çortul, "Huzurlu bir ailenin olabilmesi için aile fertleri yapmak istedikleri işleri kendi gönlünde gizlememeli, bütün aile fertleriyle uygun bir lisanla paylaşmalıdır. Paylaşma ruhu öne çıkarılmalıdır. Evlatlar arasında adalet sağlanmalı, çocuklardan birisinin diğerinden daha fazla sevildiği veya kayrılmış olduğu hissi verilmemelidir.


Karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı özgüvene sahip, harcı sevgi, şefkat, merhamet, karşılıklı güvenden oluşan sarsılmaz bireylerden oluşmuş kale gibi duran aile oluşturulmalıyız. Aile fertleri sevgilerini gönlünde gizlememeli sevgilerini açığa vurmalı, hataları düzeltirken yumuşak bir üslup kullanılmalıdır. Karşılıklı hoşgörüye dayalı bir hayat tarzı seçilmelidir" ifadelerini kullandı.



Konferans, OKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Türk'ün, İl Müftüsü Ramazan Çortul'a plaket takdimi ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar