28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3313
EURO35.0803
ALTIN2298.7

AFAD’tan boğulma olaylarına karşı uyarı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AFAD’tan boğulma olaylarına karşı uyarı!
Abone ol
Osmaniye AFAD İl Müdürü Serhat Bulut, suda boğulma olaylarına karşı vaüaroaşları uyardı.

Osmaniye AFAD İl Müdürü Serhat Bulut, suda boğulma olaylarına karşı vaüaroaşları uyardı.

Osmaniye Afet ve Acil Durum İl Müdürü Serhat Bulut, özellikle yaz döneminde yaşanan suda boğulma olaylarıyla ilgili açıklama yaptı. 

AFAD İl Müdürü Bulut yaptığı yazılı açaklamada; “Havaların ısınması ile birlikte sıcaktan bunalan vatandaşlarımız soluğu akarsu, baraj, gölet ve denizlerde almaktadırlar; ancak ne yazık ki yanlış bilinenler ve ihmaller yüzünden boğulma vakaları meydana gelmektedir.

Osmaniye AFAD arama- kurtarma ekibimizin müdahale ettiği olaylarda serinlemek için suya giren vatandaşlarımızın maalesef boğulmadan dolayı hayatlarını kaybettiklerini görüyoruz. Bundan dolayı daha fazla can kayıplarının yaşanmaması adına bilgilendirme yapmanın önemi de yadsınamaz bir gerçektir. Öncelikle yüzme bilseler de vatandaşlarımızın hangi tür sularda yüzmenin tehlikeli olduğunun bilincinde olması gerekir.

Yüzey akıntısı az gibi gözükse bile akarsularda, sulama kanallarında, barajlarda veya göletlerde yüzmek son derece tehlikelidir. Ayrıca dikkat edilmesi gereken en önemli hususların birisi de baraj ve göllerin zeminlerinin genellikle bataklık olduğunun bilinmesidir. Bu gibi yerlerde mümkünse suya girmeyin. Bataklık sizi dibe doğru çekerek, boğulmanıza zemin hazırlar. Son yıllarda bu tür yerlerde suda boğulma oranlarında ne yazık ki büyük artış yaşanmaktadır. Bölgemizde Karaçay, Ceyhan Nehri, Cevdetiye Sulama Kanalı boğulma olayların sık yaşandığı yerlere örnek gösterilebilir.

Bunun yanında tehlikeli olmayan sularda yüzülse dahi boğulma olaylarının yaşandığı verileri mevcuttur. Bunun da başlıca nedenleri arasında; yüzme esnasında paniğe kapılma, yüzerken küçük çapta da olsa rahatsızlık hissedildiğinde hala suda kalmaya devam etme, çok su tutan giysilerle suya girilmesi, tok karnına suya girilmesi, çok derin sularda yüzülmesi, su içinde tehlikeli şakalar yapılmasını sayabiliriz.

Bu sıcak günlerde serinlemek için suya giren değerli vatandaşlarımızı dikkatli olmaları hususunda uyarırken, vatandaşlarımıza gönüllerince geçireceği  hayırlı bir yaz tatili diliyorum.”dedi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar