20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Adliye’de “Arabuluculuk Merkezi” açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adliye’de “Arabuluculuk Merkezi” açıldı
Abone ol
Osmaniye Adliyesi’nde “Arabuluculuk Merkezi” açılarak hizmete girdi.

Osmaniye Adliyesi’nde “Arabuluculuk Merkezi” açılarak hizmete girdi.

Osmaniye Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Ziya Koç, hizmete giren Arabuluculuk Merkezi ile ilgili  basın mensuplarını bilgilendirdi.

Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Ziya Koç, “Arabuluculuk merkezi” ile ilgili yaptığı açıklamada; “Ülkemizde arabuluculuk faaliyetleri 07.06.2012 tarihli 6325 sayılı Hukuk uyuşmazlıklarında Arabuluculuk kanunu ile yürürlüğe girmiş olup, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Dairesi Başkanlığı tarafından bu hizmet yürütülmektedir.

Dünyada pek çok ülkede uygulanan arabuluculuk sistemi ile taraflar mahkemeye gitmeden aynı masa etrafında buluşarak bir arabulucu yardımı ile sorunlarını çözüme kavuşturulmaktadır.

Arabuluculuğun amacı kimin kazanıp, kimin kaybedeceğine karar vermek olmayıp, tarafların gereksinimleri doğrultusunda en uygun çözüm yolunu arabuluculuk sistemi ile bularak, bir hakim kararı olmadan sonuca ulaşabilmeyi hedeflemektedir.

Arabuluculuk kavramı aslında ülkemiz kültürüne yabancı bir kavram değildir.

Örneğin; tarihimizde ahilik teşkilatı ile var olan bir geleneği, anlaşmazlık durumunda sorunun çözümü için ahilik teşkilatının devreye girdiğini görmekteyiz.

Arabuluculuk Merkezi’nde bir nevi Ahilik teşkilatı gibi; ekonomik, hızlı, gizli ve gönüllü bir alternatif çözüm yoludur.

Vatandaşların yıllar süren yargılama aşamalarını kısa bir sürede sonuçlanabilen bir sistemdir.

Üretilen bu çözüm doğrultusunda oluşturulan anlaşma mahkeme kararı yerine geçmektedir.

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı’nın kurulma tarihi çok yeni olmasına rağmen Arabuluculuk Dairesi Başkanlığına bu güne kadar toplamda 14.139 adet uyuşmazlığın geldiği, bu uyuşmazlıkların yüzde 93’ünün anlaşma ile sonuçlandığı ve başarı ile uygulanmakta olduğu istatistiklerde görülmektedir.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar