25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4822
EURO34.9401
ALTIN2434.3

ADD Başkanı Düzgün, “Çağşak köyüne ilgi gösterilmeli”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ADD Başkanı Düzgün, “Çağşak köyüne ilgi gösterilmeli”
Abone ol
Atatürkçü Düşünce Derneği Osmaniye Şube Başkanı Mehmet Düzgün, “Çağşak köyünde bir hazine” olarak değerlendirdiği, Atatürk’ün mezar taşının çıkarıldığı köye ilgi gösterilmesini istedi.
Atatürkçü Düşünce Derneği Osmaniye Şube Başkanı Mehmet Düzgün, “Çağşak köyünde bir hazine” olarak değerlendirdiği, Atatürk’ün mezar taşının çıkarıldığı köye ilgi gösterilmesini istedi.

Atatürk’ün 76. ölüm yıldönümüne bir gün kala Osmaniye’nin Merkeze bağlı Çağşak Köyünü ziyaret eden ADD Osmaniye Şube Başkanı ve üyeleri köy sakinleri ile görüştü.

Anıtkabir’deki Atatürk’ün mezar taşı olan mermerinin 1953 yılında Osmaniye’nin Çağşak Köyünden çıkarılıp getirildiği belirtilmektedir.

Atatürkçü Düşünce Derneği Osmaniye Şube Başkanı Mehmet Düzgün, Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Coşkun, Çevre Dostu Doktor Umur Gürsoy ve arkadaşları Atatürk’ün mezar taşının çıkarıldığı Çağşak köyünü ziyaret ettiler.

Mermerin çıkarıldığı alanda incelemelerde bulundular. Şube Başkanı Mehmet Düzgün, “Atatürk’ün mezar taşı için bütün Türkiye araştırılıp Osmaniye de bulunan mermer in bulunduğu alanın koruma altına alınması gerekli önemli bir yer”dedi.

ADD Osmaniye Şube Başkanı Düzgün; “İlgililerden önemle rica ediyoruz, çok kaliteli mermerlerin olduğu Çağşak Köyünde  Atatürk’ün mezar taşının çıkarıldığı alanın koruma altına alınması gerek, hatta anayol üzerine Anıtkabir deki mezar taşının çıkarıldığı köy diye asılacak bir levhanın köye ziyaretçi çekecektir” dedi.                         

Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerine refakat eden Muhtar Burhan Kaya Atatürk’ün mezar taşını çıkaran iki kişinin hala yaşadığını söylemesi üzerine  o gün orada çalışan 81 yaşındaki
Ökkeş Çam ziyaret edildi.

Ökkeş Çam Atatürk’ün mezar taşının çıkarılışını şöyle anlattı: “Ankara’da MTA Atatürk’ün mezar taşı için Kayserili minare ustası Minareci Hacı’ya bir mermer örneği vermiş. Bu mermeri nerde bulursan bul demişler. Minareci Hacı Gaziantep’den başlayarak dağlarda araştırma yapmış. Daha sonra trenle Mamure’den geçerken Almanların yaptığı köprüde elindeki mermer renginde taşlar görmüş. Trenden inmiş ve Isızca köyüne gelmiş. Elindeki taşı nerede bulacağını sormuş köylülerde Minareci Hacı ustayı bizim köyün üstüne getirmişler. Minareci Hacı işçi aradı bende işe girdim. Önce bir mermer kestik, bu mermer 10 cm kısa olunca yeniden bir mermer kestik. Çalışmamız tam dört buçuk ay sürdü. Ankara’dan 26 tekerli DSİ’ye ait bir tır geldi. Krikolar yardımıyla mermeri tıra yükledik. Ceyhan Tren Garı na getirdik. Mermer burada tartıldı tam 42 ton 280 kg geldi.”diye konuştu.

Ökkeş Çam, “ Bu ülkeyi kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk için o günlerde o madende çalıştığım için mutluyum.”dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Mehmet Düzgün Çağşak Köyünün turizme açılacak önemli bir mekan olduğunu söyleyerek,“ Dernek olarak bu konuyu hep gündemde tutacağız, üzerimize düşen bir görev olursa da seve seve yapacağız.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar