20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Abdulcelil Ünalan Gençlik ve Kültür Merkezi Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abdulcelil Ünalan Gençlik ve Kültür Merkezi Açıldı
Abone ol
Fatih Eğitim Kültür ve Gençlik Derneği (FATİHHAN) tarafından hazırlanan ve Osmaniye deki 14-24 yaş arası gençlere hizmet verecek olan Abdulcelil Ünalan Gençlik Ve Kültür Merkezi, İl Müftüsü Ramazan ÇORTUL ve Gençlik Spor Müdürü Ökkeş Demir, Merhum Abdulcelil Ünalan Hocaefendi’nin ailesi ve 500 kişinin katılımı ile yapılan dualar ile hizmete açıldı.

Osmaniye genelinde 6 gençlik merkezi açmayı hedeflediklerini söyleyen Fatih Eğitim Kültür ve Gençlik Derneği (FATİHHAN)   Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kılıçarslan; ilk acılan gençlik ve kültür merkezine uzun yıllar Osmaniye’de vaiz müftü vekili olarak hizmet eden ve hizmet eden 12 Haziran 2010 yılında hakka yürüyen Merhum Abdulcelil Ünalan Hocaefendi’ nin adını verdiklerini belirterek, “ Merhum hocam uzun yıllar Osmaniye’ ye hizmet derken gençlerin yetişmesine bir eğitim gönüllüsü olarak hizmet etmesi ve eğitim hizmetlerinin ilerlemesi ne önemli katkı sağmıştı.   FATİHHAN olarak hayatta iken yaptıkları hizmetlere karşılık vefa borcumuzu ödemek istedik.”



Teknolojinin hızla küçülttüğü dünyamızda ülkeler arası iletişim, kültürler arası etkileşimi de beraberinde getirdi. Kentleşme sürecinde yaşanan yoğun göç olgusu, sosyal açıdan kent kültürüne uyum sağlamakta zorlanan gençler arasında kültürel çatışma, yabancılaşma ve yozlaşmaya neden olduğunun altını çizen KILIÇARSLAN, “Yabancılaşma ve yozlaşmadan dolayı, son yıllarda, gençler arasında, kökü dışarıda pek çok fikri akımlar yaygınlaştı. Suç işleme oranı arttı, alkol ve uyuşturucu kullanımı yaygınlaştı, gasp ve şiddet amaçlı örgütlenmeler çoğaldı. Gençlerin eğitiminde önemli bir yeri olan okullara takviye olarak, fiziki ve zihni" gelişmelerine de yardımcı olacak kültür - sanat ve spor merkezlerine duyulan ihtiyaç, her geçen gün daha artmaktadır. Fatih Eğitim Kültür ve Gençlik Derneği olarak bu ihtiyacı göz önünde bulundurup, gençliğin yaşadığı sorunların çözümüne katkıda bulunmak istedik. Gençler arasında iletişim ve dayanışmanın güçlendirilmesini sağlamayı hedefliyoruz. Bu amaçlarla, gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri modern Gençlik Merkezleri oluşturuyoruz. Bu merkezlerdeki hizmetler, sosyal sorumluluk anlayışımızın gereği, bugünün ve yarının nesillerine karşı tarih sorumluluğumuzu yerine getirmek için yapıyoruz.”dedi.

 Açılan Abdulcelil Gençlik ve Merkezlerimizde, çağın gerekliliği olan bilgisayardan - diksiyon kurslarına; okuma salonlarından müzik kurslarına kadar birçok alanda imkânlar sunulacak olan Gençlik ve Kültür Merkezinde 14 -24 yaşları arasındaki gençlerimize hizmet vereceğini söyleyen Başkan KILIÇARSLAN ,”Sağlıksız toplum, sağlıksız ve kötü ortamlarda yetişen bireylerden oluşur. Daha çok okuyan, daha çok düşünen, daha çok üreten bir toplum için; daha temiz bir çevre, daha temiz bir toplum ve daha huzurlu bir kent hizmet verecektir.” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar