24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.531
EURO34.9387
ALTIN2434.0

7.Boğaziçi Zirvesi kapılarını açtı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
7.Boğaziçi Zirvesi kapılarını açtı
Abone ol
Bu yıl Cumhurbaşkanlığı yüksek himayesinde Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) tarafından düzenlenen 7.Boğaziçi Zirvesi kapılarını açtı.
Bu yıl Cumhurbaşkanlığı yüksek himayesinde Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) tarafından düzenlenen 7.Boğaziçi Zirvesi kapılarını açtı.

7.Boğaziçi Zirvesi açılış konuşmasını yapan Uluslararası İş Birliği Platformu(UİP) Kurucusu Cengiz Özgencil “Bugüne kadar yaklaşık 10 bin kişiyi ağırladığımız Zirve’ye ilginin her geçen yıl artması bizleri gururlandırıyor. Bu yıl da İngiltere, Çin, Suudi Arabistan, Fas, Kıbrıs, Katar, Pakistan, İspanya gibi 70 ülkeden çok önemli isimleri ağırlıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sizlerin katılımlarıyla, küresel ve bölgesel düzeyde ekonomik ve sosyal sorunlara daha efektif ve kalıcı çözümler üretmek için ortaklıkları ve işbirliklerini güçlendirmek en büyük hedefimiz” dedi.

“Dünya’da İstediğimiz Gelecek” konseyi İstanbul’da kurulsun

TAG Organization Kurucusu Dr. Talal Abu Ghazaleh, Boğaziçi Zirvesi’nde dünya barışı için adımlar atılması gerektiğini belirterek “Birleşmiş Milletler‘deki dünya liderleri 21. yüzyılın başında mevcut BM üyelerinin uzun süredir ıstırap çektiği barış, güvenlik, refah ve bağımsızlık alanlarında yeni bir döneme geçileceğini umuyordu. Küresel bir çatışmanın riski gittikçe artmaktadır. Bu nedenle ilk adım olarak, endişeli dünya liderleri UİP 7. Boğaziçi zirvesinde farkındalığı arttırmak, süregelen tehlikelerin önüne geçmek için adım attı. Bu planın çatışmaları barışçıl bir anlamda önlemesi, sosyal ve ekonomik olayların küresel boyutta, eşitlik vurgusu yapacak ve uluslararası ilişkilerin hukuksal boyutta ilerlememesi için uygulanmalı” dedi. Daha refah ve barışçıl bir dünyada yaşamak için dünya liderlerini bir araya getirecek “Dünya’da İstediğimiz Gelecek” konseyini İstanbul’da kurmaya davet eden Ghazaleh, “Yaşanan bütün bu gelişmeler nedeniyle bir grup dünya liderini ‘Dünyada istediğimiz gelecek Konseyini İstanbul’da kurmak üzere onaylamaya davet ediyorum. UİP bu konsepti ve önerilen kurumu onayladığında, geçici bir genel sekreter atanması yapılacaktır. Bu sekreter öncelikli konulara değinerek, konsey üyeliği için adaylarla iletişime geçecektir. Muhtemel aday listesi kurucular tarafından önerilecektir” dedi.

Savaştan kar eden dünya düzenini değiştirmemiz gerekiyor

Kurulacak olan “Dünya’da İstediğimiz Gelecek” konseyi ile çok daha güzel bir dünya amaçladıklarını vurgulayan Ghazaleh “Bütün dinlerin kutsal mesajını ve değerlerini doğru biçimde sunacağımız bir konsey oluşturmalıyız, çarpıtma ve radikalleşmeyle yüzleşmeliyiz. Dünya standartlarında eğitimi internet üzerinden yayarak, dünyamıza küresel vatandaşlar kazandırmalıyız. Irkçılık, din ayırımcılığı, kültür ayrımcılığı, nefret, çifte standart, hukuksuzluk ve yozlaşmaya karşı temel prensipler oluşturmamız gerekiyor” dedi. Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği’ne teklif yapmak üzere bu konseyden bir aday gösterebileceklerini değinen Ghazaleh, “Birlemiş Milletler genel sekreterliğine teklif yapmak üzere bir lider aday gösterilecek bu aday konseye onursal başkan olmak üzere davet edilecek. Savaştan kar eden dünya düzenini değiştirmemiz gerekiyor. Konsey ilk toplantısında bir plan üzerinde uzlaşacak, Konsey yılda en az iki kez toplanacak. Her sene özet aktivitelerden oluşacak yıllık rapor hazırlanacak. Başarılı olan konuları belirleyecek ve güncelleyecek. Rapor aynı zamanda dünya ilişkilerini de özetleyecek” dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar