20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

5 dernek projesine 364 bin 640 TL destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
5 dernek projesine 364 bin 640 TL destek
Abone ol
Osmaniye'de 5 Dernek yaptıkları projelerle İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından verilen proje desteğini almaya hak kazandı.
Osmaniye'de 5 Dernek yaptıkları projelerle İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından verilen proje desteğini almaya hak kazandı.

Proje desteği almaya hak kazanan Derneklerin temsilcileri, projelerini Valilik Rahime Hatun Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda Vali Kerem Al’a tanıttılar.

Sunuma, Vali Al’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, İl Dernekler Müdürü Adnan Gizlice ve projesine destek almaya hak kazanan Derneklerin Temsilcileri katıldı.

İl Dernekler Müdürü Adnan Gizlice yaptığı sunumda, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının, Derneklerin kapasitelerinin geliştirilmesi kamu ile olan ilişkilerinin artırılması ve karar alma mekanizmalarına aktif katılımın sağlanması gibi amaçlarla dernek faaliyetlerini desteklediğini belirtilerek, bu kapsamda Dernekler Dairesi Başkanlığının her yıl bütçe imkânları doğrultusunda derneklerce hazırlanan projelere destek verdiğini kaydetti.

2015 yılı için İçişleri Bakanlığı bütçesinde öngörülen kaynak miktarının 21 Milyon 200 Bin TL.  olduğunu da belirten Gizlice, ülke genelinde 1549 proje başvurusundan 361 adetinin kabul edildiği belirtilerek, 578 derneğin aktif olarak faaliyet gösterdiği Osmaniye’den başvuran 19 dernekten 5’inin projesinin kabul edildiği ifade etti.

Osmaniye’de projesi desteklenen 5 Derneğin toplam 364 Bin 640 TL tutarında destek almaya hak kazandığını belirten İl Dernekler Müdürü Gizlice, projelerin bütçeleri ve aldıkları destek tutarları hakkında da bilgi vererek: “Osmaniye Aile Hekimleri Derneği'nin “Hekimlerimizle Sağlıklı Gençlik Sağlıklı Eğitim” adlı 38 Bin 120 TL bütçeli projesinin tamamına, Osmaniye İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği'nin “Hayatı Yetimle Paylaş” adlı 103 Bin 280 TL. bütçeli projesine 91 Bin 870 TL, Osmaniye Köprü İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin “Köy Çocukları İçin Gençlik Merkezi” adlı 74 Bin 45 TL. bütçeli projesine 68 Bin 755 TL, Osmaniye Down Sendromlular İzcilik ve Spor Kulübü Derneği'nin “Down Kafe Kültür Evi” adlı 103 Bin 465 TL bütçeli projesinin tamamına, Osmaniye Vefa Eğitim ve Kültür Derneği’nin “Toplumsal Tembelliğe Karşı Nitelikli Rehberlik” adlı 62 Bin 430 TL. bütçeli projesinin tamamına destek almaya hak kazandı” dedi.

Toplantının devamında, Dernekler projeleri hakkında sunum yaparak Vali Kerem Al’a bilgi verdiler. Vali Kerem Al, sunumun ardından yaptığı değerlendirmede, projeleri destek almaya hak kazanan Derneklerin temsilcilerini tebrik ederek, Dernekler tarafından yapılan her bir projenin ayrı bir önemi olduğunu ve ilimiz için yararlı olacağına inandığını kaydetti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar