20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

“15 Temmuz Destanı” programı düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“15 Temmuz Destanı” programı düzenlendi
Abone ol
 “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde “15 Temmuz Destanı” programı düzenlendi.

 “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde “15 Temmuz Destanı” programı düzenlendi.
 
OKÜ Amfide düzenlenen programa Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül, Belediye Başkan Vekili Abdullah Bukan, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Baro Başkanı Dilem Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz ve yakınları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan programında devamında OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk açılış konuşması yaptı. Prof. Dr. Türk, konuşmasında “Geçtiğimiz yıl FETÖ/PDY terör örgütüne mensup hainlerin girişimiyle yapılmak istenen darbe girişimine, her görüşten vatandaşlarımız iradesine, demokrasisine, geleceğine sahip çıkmak için aynı duyguyla, aynı heyecanla ve aynı kararlılıkla bir araya gelerek fırsat vermemiştir. Tek yürek, tek vücut olarak darbe teşebbüsüne karşı milli iradeye sahip çıkılmış ve kendisini bu ülkenin bir ferdi, bir evladı olarak hisseden herkes, bu darbe girişiminin karşısında yer almıştır.

Bu da gösteriyor ki Yüce Türk Milleti, 15 Temmuz gecesi destan yazmış, kahramanlığını dosta düşmana bir kez daha göstermiştir. Milletimizin iradesiyle püskürtülen 15 Temmuz kara gecesinde 249 asker, polis ve sivil vatandaşımız şehit düşerken, üniversitemizin mensubu 3 çalışanımızla birlikte 2196 vatandaşımız da gazi olmuştur. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretleri, dirayetleri, kararlı ve dik duruşları ile tarih yazdılar. Bizler de şehit ve gazilerimize bir şükran ifadesi olarak ve hatıralarını gelecek nesillere aktarmak adına Üniversitemiz senatosunun aldığı kararla içinde bulunduğumuz Karacaoğlan Yerleşkemizin en büyük amfisinin adının ‘15 Temmuz Şehitler Amfisi’ olmasına oybirliği ile karar verdik” ifadelerine yer verdi. Rektör Prof. Dr. Murat Türk’ün konuşmasının ardından 15 Temmuz isimli sinevizyon gösterimi yapıldı.
 
VALİ COŞKUN, “ALLAH, BU MİLLETE BİR DAHA 15 TEMMUZLAR YAŞATMASIN”
 
Programda konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun ise konuşmasının başında düzenlenen programda emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederek, “15 Temmuz 2016 tarihinde Fettullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişimine karşı, ülkemizin her köşesinde, bu necip millet vatanına, bayrağına ihanet edenlere karşı çok büyük bir reaksiyon göstermiş, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına gönülden kulak kesilerek, hemen meydanlara koşmuştur. Bu darbe girişiminin boşa çıkarılmasında, Sayın Cumhurbaşkanımızdan gelen emirle, bir daha dönmemek üzere evinden çıkarken, abdestini alıp çocukları ile helalleşen, hainlerin çelik zırhlarına karşı iman dolu göğsüyle gövdesini siper edip, yurduna alçaklar uğramasın diye şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Mehmet Akif’in ifadesiyle “Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” Allah, bu millete bir daha 15 Temmuzlar yaşatmasın” dedi.
 
15 Temmuz Destanı programı 15 Temmuz Gazilerinin konuşmaları ile devam etti. İlk olarak konuşan 15 Temmuz Gazisi Adnan Yılmaz, “15 Temmuz hain gecesinde milletimizi, ülkemizi, Cumhuriyetimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, bu milletin silahını yine bu aziz, fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Ancak, milletimizin vatanseverliği sokakları, meydanları doldurmuş, tankların, topların uçağın, helikopterin karşısında cesaretleri, dirayetleri, imanları, yürekleri ve kararlı dik duruşlarıyla tarih yazmışlardır. Milletimiz bu ülkeyi bölmek isteyen hain saldırılara karşı Çanakkale’de Dumlupınar’da ne cevap vermişse 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir” diye konuştu.
 
Daha sonra konuşan 15 Temmuz Gazisi Gürkan Güven ise 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı. İstanbul Esenler’de Havaalanı güzergâhında havaalanına yönelen tankın araçlarının üzerinden geçmesi sonucu yaralandığını ifade eden Gazi Gürkan Güven, dört buçuk ay hastanede tedavi gördüğünü söyledi. Güven, “Yine olsa yine gideriz, yine olsa yine çıkarız o sokaklara. Çok iyi biliyorum ki burada vatanı, milleti için gelmeyecek insan yoktur” dedi.
 
Son olarak konuşan 15 Temmuz Gazisi Mehmet Hanifi Temurtaş ise şehitlerimizi şükran ve rahmetle andığını ifade ederek, “15 Temmuz darbe girişimi, Türk tarihi boyunca milletine yapılmış en büyük ihanettir. Bu darbe girişimi milletimize, hükümetimize, meclisimize yapılmıştır. Bu hain girişim karşısında bizlere zaferi nasip eden Rabbimize hamdolsun” dedi. 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan Temurtaş, o gece Mecliste görevli olduğunu, atılan bombanın 25 metre mesafesine düştüğünü belirterek, “Gözlerini kırpmadan milletin üzerine ateş eden, milletin korkacağını, meydanın kendilerine bırakılacağını sanan gafiller karşısında, bu onurlu Türk milleti, üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, gözlerinin önünde vurulan insanlara rağmen asla geri adım atmamıştır. Bu vatan için bu bayrak için canımızı vermeye her zaman hazırız” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi İbrahim Aydın, şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okudu.
 
Programın devamında 15 Temmuz Gazileri Adnan Yılmaz, Gürkan Güven ve Mehmet Hanifi Temurtaş’a plaketleri Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları tarafından verildi.
 
Program, resim sergisinin gezilmesi ile sona erdi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar