25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5124
EURO34.9629
ALTIN2432.6

14 projeye 4 milyon 247 bin TL kaynak aktarıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
14 projeye 4 milyon 247 bin TL kaynak aktarıldı
Abone ol
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) 61’inci Yönetim Kurulu Toplantısı, Osmaniye’de yapıldı.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) 61’inci Yönetim Kurulu Toplantısı, Osmaniye’de yapıldı.

Osmaniye Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Al, Hatay ilinden 6, Kahramanmaraş ilinden 3 ve Osmaniye ilinden 5 olmak üzere toplam 14 projenin başarılı bulunduğu program kapsamında başarılı projelere 4 Milyon 247 Bin TL kaynak aktarılmakta olduğunu söyledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Kerem Al, DOĞAKA’nın geçtiğimiz ay Kahramanmaraş’ta yapılan toplantısından bu yana geçen süre içerisinde verilen görev ve yetkiler çerçevesinde çalışmalarına devam ettiğini ifade etti. Vali Al, “Bilindiği üzere bölgemizde gelişmişlik düzeyi düşük olan ilçelerimizdeki ekonomik hareketliliği canlandırmak ve bu ilçelerimizde tarım dışı ekonomik çeşitliliği sağlamak üzere Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı kapsamında başarılı projeler geçtiğimiz ay yapılan toplantı sonrasında ilan edilmişti. Bu programda başarılı olan proje sahipleri ile sözleşmeler imzalanmış ve projelerin uygulanılmasına başlanılmıştır.” diye konuştu.

Önceki dönemlerde ilan edilen mali ve teknik destek programları kapsamında başarılı olan projelerin uygulamalarına devam edildiğini belirten Vali Kerem Al, Bölgedeki proje hazırlama ve uygulama kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla DOĞAKA Uzmanları tarafından tüm ilçelerde Proje Hazırlama Eğitimleri gerçekleştirildiğini kaydetti.

Vali Al, ekonomik sektörlere yönelik desteği sadece mali destek programları ile sınırlı olmayan DOĞAKA’nın, Bölgede önemli bir atılım içinde olan zeytincilik sektöründe bilgi birikimi ve tecrübelerin artırılması amacıyla İspanya’ya bir çalışma ziyareti düzenlediğini söyledi.

Vali Kerem Al, “Dünyanın en önemli zeytin üretim alanlarının bulunduğu Jaen iline yapılan ziyarette zeytin ve zeytinyağı işletmeleri, tarımsal araştırma merkezleri, kooperatifler ve tarım arazilerinde incelemeler yapılmıştır. Ayrıca Jaen Ticaret Odası ile Osmaniye Ticaret Odası arasında yapılan işbirliği protokolü ile zeytincilik sektöründe eğitim, bilgi ve tecrübe paylaşımı ve ortak organizasyonlar düzenleme konularında mutabakat sağlanmıştır. Bu tür sektörel ziyaretlerin diğer sektörlerde de yapılmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir” dedi.

Bölgedeki ekonomik sektörlere yönelik fuar, Çalıştay, konferans, kongre benzeri organizasyonlara da destek sağlayan DOĞAKA’nın bölgedeki gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaları 24–26 Kasım 2014 tarihleri arasında Abu Dabi’de yapılan gıda fuarına taşıdığını da belirten Vali Kerem Al, 26 Aralık 2014 tarihinde Hatay’da tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda “Anadolu Bitkilerinin Stratejik Önemi” adlı konferans ile 29 Aralık 2014 tarihinde Osmaniye’de turizm sektörüne yönelik “Doğa Turizmi” panelinin düzenleneceğini ve bu tür faaliyetlerin 2015 yılında da devam edeceğini söyledi.

Vali Kerem Al, 2015 yılının Çalışma Programı ve Bütçe hazırlıkları, devam eden projelere yönelik izleme ve değerlendirme faaliyetleri, bölgesel araştırma ve analiz çalışmaları ile yatırım destek faaliyetleri çerçevesinde çalışmalara devam edildiğini söyleyerek sözlerine son verdi. Toplantının devam eden bölümünde gündem maddeleri görüşüldü.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar