28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3272
EURO35.1617
ALTIN2303.8

Seçer: “Türkiye’yi Girdiği Girdaptan Kurtaracağız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Seçer: “Türkiye’yi Girdiği Girdaptan Kurtaracağız”
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Örgütü, CHP’nin 97. Kuruluş yıldönümünü Cumhuriyet Meydanı’nda ve İsmet İnönü anıtı önünde düzenlediği törenle kutladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Örgütü, CHP’nin 97. Kuruluş yıldönümünü Cumhuriyet Meydanı’nda ve İsmet İnönü anıtı önünde düzenlediği törenle kutladı. Kutlamaya katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 31 Mart seçimlerinde önemli bir başarı elde ettiklerini vurguladı ve “Bu halkın umudu olacağız. Yine, bundan 100 yıl önce olduğu gibi, Türkiye’yi girdiği girdaptan kurtaracağız” dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 9 Eylül 1923’te kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi 97. Kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Örgütü de Cumhuriyet Meydanı’nda ve 2. Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2. Genel Başkanı İsmet İnönü anıtı önünde bir kutlama ve anma programı düzenledi. Törene katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 31 Mart’ta Türkiye’nin önemli kentlerini kazandıklarını vurguladı ve halkın umudu olmaya devam edeceklerini belirtti.

“Partimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’le onur duyuyoruz”

CHP Mersin İl Örgütü, sabah saatlerinde Atatürk ve ikinci Cumhurbaşkanı İnönü anıtı önünde tören düzenledi. Törene Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra ilçe belediye başkanları, partinin il ve ilçe başkanları ile partililer katıldı.

Seçer, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı konuşmada, CHP’nin geçmişiyle belki de dünya siyaset tarihinin en köklü partilerinden birisi olduğunu vurguladı ve 600 yıllık bir imparatorluğun küllerinden bir ulus yaratan “kurtuluşun partisine” mensup olmaktan övünç duyduklarını söyledi. Parti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’le onur duyduklarını vurgulayan Seçer, “Onun mücadele arkadaşları, şehitlerimiz, bu ülke uğruna, bu vatan uğruna bedeller ödemiş tüm değerlerimiz önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

“Yaşadığımız acıları, verdiğimiz mücadeleleri unutmayacağız”

Seçer, tarihini unutan, değerlerini yok sayan ulusların bir gün yok olmaya mahkum olduklarını belirterek, “Biz geçmişimizi unutmayacağız. Değerlerimizi unutmayacağız. Yaşadığımız acıları, verdiğimiz mücadeleleri unutmayacağız. Gelecek kuşaklara miras bırakırken bu değerler, bu bilgiler ışığında geleceği çocuklarımıza, torunlarımıza miras olarak bırakacağız. Bizler de bu sorumluluğu taşıyoruz. Bu sorumluluk anlayışıyla çalışıyoruz” diye konuştu.

100 yıl önce olduğu gibi, Türkiye’yi girdiği girdaptan kurtaracağız”

Türkiye’nin önemli siyasal süreçlerden geçtiğini kaydeden Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100 yıl önce olduğu gibi, bu siyasal süreçte en önemli aktör olduğunu vurguladı. İnsanların kendilerinden çare, iş, aş ve sorunlarına çözüm beklediğini belirten Seçer, üzerlerine düşen tarihi sorumluluğun farkında olduklarını söyledi.

Türkiye’yi kurtarmak isteyenlerinin, daha modern ve çağdaş bir ülke inşa etmek isteyenlerin Türkiye’yi geriye götürmek isteyenlere karşı kendilerinden medet umduklarını vurgulayan Seçer, “Tüm dava arkadaşlarım olarak, tüm yol arkadaşlarım olarak, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da öncelikle birlik içerisinde, beraberlik içerisinde, sevgi içerisinde bu yolda beraberce yürüyeceğiz. Bundan 100 yıl önce olduğu gibi, yine bu halkın umudu olacağız. Yine bundan 100 yıl önce olduğu gibi, Türkiye’yi girdiği girdaptan kurtaracağız. Buna canı gönülden inanıyorum ve bunun için de çalışıyoruz” dedi.

CHP’liler daha sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Başbakanı, 2. Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2. Genel Başkanı İsmet İnönü’nün anıtına çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar