19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5915
EURO34.825
ALTIN2490.4

Seçer: “Mersin’in Her Tarafından Barış, Huzur Sesleri Yükselsin”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Seçer: “Mersin’in Her Tarafından Barış, Huzur Sesleri Yükselsin”
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 26 Ağustos Büyük Taarruz Zaferi’nin 97. yılı dolayısıyla Yeniköy’de düzenlenen Zafer Bayramı Kutlama Şenliği’ne katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye BaşkanıVahap Seçer, 26 Ağustos Büyük Taarruz Zaferi’nin 97. yılı dolayısıyla Yeniköy’de düzenlenen Zafer Bayramı Kutlama Şenliği’ne katıldı.

Başkan Seçer, 26 Ağustos’un Türk tarihi için çok önemli bir gün olduğunu belirterek, “Bundan 97 yıl önce hiçbir renk ayrımı olmadan, bu topraklar için Kürt’üyle, Türk’üyle, Çerkez’iyle, Arap’ıyla, Anadolu topraklarında yaşayan bütün yurttaşlar olarak mücadele ettik, kanımızı, canımızı verdik” dedi. 

Mersin’in her tarafında sanatı, kültürü, sporu yaygınlaştırmak istediklerini söyleyen Başkan Seçer, “Bir arada olalım. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız bir araya gelsin. Mersin’in her tarafından barış, huzur sesleri yükselsin. Müzik sesleri gelsin. Ben Belediye Başkanınız olarak bunu istiyorum, bunu bekliyorum. Gülelim, kahkaha atalım, daha müreffeh bir toplum yaşatalım, daha temiz sokaklarımız olsun. Bütün mücadelemiz bunun için olacak” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri kentin her yerindeki vatandaşlara zafer coşkusunu yaşatıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Zafer Haftası kutlamaları, Yeniköy’de düzenlenen şölen ile başladı. 26 Ağustos Büyük Taarruz Zaferi’nin 97. yıldönümü dolayısıyla Yeniköy’de düzenlenen Zafer Bayramı Kutlama Şenliği’ne Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte katıldı. Mersin’in her tarafında kültürü, sanatı, sporu yaygınlaştırmak istediklerini anlatan Başkan Seçer, “Bir arada olalım. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız bir araya gelsin. Mersin’in her tarafından barış, huzur sesleri yükselsin” dedi.

“Atalarımız yokluk içerisinde bizlere bu vatanı bıraktı”

Büyükşehir Belediyesi’nin halk oyunları gösterisi ile başlayan şölende, alanı dolduran vatandaşlar Kent Orkestrası’nın konseri ile eğlence dolu anlar yaşadı. Şenlikte konuşan Başkan Seçer, destansı mücadelenin Türk milleti için önemine dikkat çekerek, “Bugün bizim için, Türk tarihi için çok önemli bir gün. 26-30 Ağustos arası 1922 yılı, yani bundan 97 yıl önce, Türk ulusu olarak hiçbir renk ayrımı olmadan, bu topraklar için Kürt’üyle, Türk’üyle, Çerkez’iyle, Arap’ıyla, Anadolu topraklarında yaşayan bütün yurttaşlar olarak, mücadele ettik, kanımızı, canımızı verdik. Yani bir anlamda tek cümleyle; dedelerimiz, büyüklerimiz, atalarımız, işgal kuvvetlerini topraklarımızın dışına atarak, yokluk içerisinde bu ülkeyi bizlere miras olarak bıraktı” dedi. 

“Biz, bize yakışanı yapıyoruz”

Büyükşehir Belediyesi olarak tüm milli bayramları layıkıyla kutlayacaklarını ve kurtuluşun ruhuna uygun etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Seçer, “Bizler onların çocukları, torunları olarak, bize yakışanı yapıyoruz. O günlerin anısını unutturmuyoruz. Ülkemiz güzel bir ülke. Zor koşullarda kurulmuş, bağımsız bir Cumhuriyet olarak, bir devlet olarak bizlere armağan edilmiş. Çalışıyoruz, çok daha fazla çalışacağız. Kendimizi bulacağız” diye konuştu.

“Biz bir olalım, birlik olalım”

Başkan Seçer, Türkiye’nin farklı ırkların, mezheplerin ve dinlerin bir arada olduğu kadim bir ülke olduğunu vurgulayarak, “Biz necip bir soydan geliyoruz. Bu ülke üzerinde yaşayan herkes çok değerlidir. Hangi etnik kökenden olursa olsun, hangi inanç grubundan olursa olsun değerlidir. Biri diğerinden üstün değildir. Herkesin etnik kimliği, inanç grubu onun onurudur, şerefidir. Herkese saygı duyacağız. Biz kucaklayalım, biz bir olalım, biz birlik olalım. Bir Belediye Başkanı olarak benim ya da himayemde çalışan hiçbir kamu görevlisinin, hiçbir yurttaşım hakkında ayrım gayrım yapma hakkı da, haddi de yoktur, olamaz” ifadelerine yer verdi.

“Bizler kolay lokma değiliz”

Kurtuluş Savaşı’nın tüm ulusun ortak zaferi olduğunu vurgulayan Seçer, “İşte 26 Ağustos’ta 97 yıl önceyi anıyoruz. Bizim geçmişimiz, kaderimiz, bugünümüz, yarınımız, mukadderatımız,  her şeyimiz aynı. Hiç tartışmaya gerek yok. Bizi bölmek, parçalamak isteyenler, bizleri çok sevdiği için değil, bizleri bölerek, bizleri parçalayarak, ‘zayıflatalım ondan sonra emellerimize ulaşalım, paramparça bir ülke olsun, paramparça bir topluluk olsun, istediğimiz gibi o ülkeyi sömürelim’ istiyor. Ama bizler öyle kolay lokma değiliz” diye belirtti.

“Herkesi kucaklıyorum, herkesi seviyorum”

Seçer, atalarının kendilerine bıraktığı ülkeye layık olabilmek için çok çalışacaklarını belirterek, “Çok güzel şeyler oluyor. Çok daha güzel olacak. Bundan emin olabilirsiniz. Bizler çalışacağız ve çalışıyoruz, sizlere layık olmaya çalışıyoruz. Elimizden geleni değil, gereğini yapıyoruz. Bizlere inanın, bizlere güvenin. Bizler sizin evladınızız, bizler sizin kardeşleriniziz, bizler sizin abiniziz, ne sayarsanız sayın. Neticede ben bu kentin belediye başkanıyım. Herkesi kucaklıyorum, herkesi seviyorum.”  

“Mersin’in her tarafından barış, huzur sesleri yükselsin”

4 gün boyunca kentin farklı noktalarında birbirinden güzel etkinlikler olacağını ifade eden Başkan Seçer, bunların yanı sıra 30 Ağustos’ta Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda saat 21.00’de Onur Akın konseri olacağının duyurusunu yaptı ve ayrıca o gün toplu taşıma araçlarını da ücretsiz yapacaklarının müjdesini vererek, herkesi konserlere davet etti. Başkan Seçer, “Biz Mersin’in her tarafında sanatı, kültürü, sporu yaygınlaştırmak istiyoruz. Bir arada olalım. Şimdi burada müzik dinleyenlerin zengini, fakiri, Alevisi, Sünnisi, Kürt’ü, Türk’ü Çerkez'i, ayrımı olmaz. Müzik evrenseldir, tiyatro öyledir, spor öyledir. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız bir araya gelsin. Mersin'in her tarafından barış, huzur sesleri yükselsin. Müzik sesleri gelsin. Ben Belediye Başkanınız olarak bunu istiyorum, bunu bekliyorum. Gülelim, kahkaha atalım, daha müreffeh bir toplum yaşatalım, daha temiz sokaklarımız olsun. Bütün mücadelemiz bunun için olacak” dedi. 

Seçer konuşmasını Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anarak bitirdi. Seçer, “O günden bugüne 97 yılda bu kadim topraklarda çok önemli deneyimler yaşadık. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun mücadele arkadaşları olmak üzere bu ülke uğruna, geçmişten bugüne tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu ülke uğruna geçmişten bugüne mücadele edenlere, alın teri dökenlere, bedel ödeyenlere saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar