19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3396
EURO35.1912
ALTIN2245.1

Seçer, “Mersin’e En Büyük Kazanımımız Huzur Getirmek Oldu”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Seçer, “Mersin’e En Büyük Kazanımımız Huzur Getirmek Oldu”
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’e en büyük kazanımlarının huzur getirmek olduğunu söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye BaşkanıVahap Seçer, Mersin’e en büyük kazanımlarının huzur getirmek olduğunu söyledi.

CHP Tarsus İlçe binasında düzenlenen bayramlaşmada konuşan ve önemli mesajlar veren Başkan Seçer, “Mersin güvenli bir kent oldu. Bütün renkleri kucaklıyoruz” dedi.

CHP’nin yerel seçimlerde aldığı başarının genel iktidarın kapısını araladığını belirten Başkan Seçer, bu başarının asıl sahibinin parti olduğunu kaydederek, “Seçimler üzerinden 4 ay geçti. Kimse kendini alem-i cihan zannetmesin. Cumhuriyet Halk Partisi markasıyla herkes belediye başkanı seçildi. Vahap Seçer’de bunun içinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı da, Ankara’da, Adana’da, Hatay’ı da; 251 belediye başkanı da” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Tarsus İlçe örgütü tarafından ilçe binasında düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Başkan Seçer, burada önemli mesajlar verdi.

İlçe binasına gelişinde büyük coşkuyla karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, yaptığı konuşmada Kurban Bayramı öncesinde programı yettiği ölçüde partisinin Danışma Kurulu toplantılarına katıldığını anlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanlarının Danışma Kurulu toplantılarına katılım göstermelerinin çok alışık bir durum olmadığına dikkatleri çeken Başkan Seçer, “Çünkü herkes orada şikayetinin dile getirir, iş ister! Bizim kimseden çekinecek, kendimizi koruyacak bir dururumuz yok. Hele hele Cumhuriyet Halk Partisi’nden, ailemizden, kardeşlerimizden kaçacak, korkacak, çekinecek hiçbir dururumuz yok” dedi.

Partililerle bir araya gelmenin önemine vurgu yapan Başkan Seçer, “Kendimi, bu partinin iktidar olmasından başka bir derdi olmayan siz değerli partililerimin yerine koyuyorum! Partililerimiz için Büyükşehir Belediye Başkanlığı kazanmak çok önemli bir şey.

Bu noktada bir partili için, Belediye Başkanlarının, Milletvekillerinin bayramlaşmaya gelmesi kadar önemli bir şey yok. Bu yaklaşımla, belki partilinizin çocuğuna iş vermezsiniz, bir ricasını yerine getiremeyebilirsiniz ama, O’nunla bayramlaşarak gönlünün almış olursunuz” ifadesini kullandı.

“Partilimin ağabeyiyim, kardeşiyim”

Milletvekilliği döneminde fazla konuşmamaya ve özellikle dinlemeye dikkat ettiğini vurgulayan Başkan Seçer, “Milletvekili iken konuşmam gereken yer komisyondur, parlamentodur. Yani kısacası karşı taraftayımdır. Ama şimdi durum farklı ve bu kentin Büyükşehir Belediye Başkanıyım.

Ben bu kentin Belediye Başkanıyım, ağabeyi veya kardeşiyim diyorsam, doğal olarak partilimin de ağabeyiyim, partilimin de kardeşiyim… Onun için bunları konuşma hakkına sahibim. Ben 5 yıl için Belediye Başkanı olmadım. Öncelikle, partimi genel iktidara taşıyacak 11 Büyükşehir Belediye Başkanından biri miyim? O zaman yalana, dolana, hileye, hurdaya asla izin vermem.

Hem kendi partim için, hem de bir başka partili için bu geçerlidir. Kentimizin üzerine çöreklenmiş keneler içinde ben bunları konuşacağım. Ben açık ve net, Türkçe konuşuyorum. Ben bundan sonraki yaşantımı Mersin’e, ülkeme vakfetmiş bir adamım. Bu memlekette Kürdü, Türkü, Alevisi, Sunisi ayrımı yapmadan, lafta değil, özde vakfetmiş bir kişiyim” diye konuştu.

“Herkes markasıyla seçildi”

Afyon’da Genel Merkez tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen toplantıda “Halkın 31 Mart’ta ne mesaj verdiği” konusunun ön plana çıktığına atıfta bulunan Başkan Vahap Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“251 Belediye Başkanımız var. Afyon’daki toplantıda ön plana çıkanda buydu. Hatırlatılan şey “Herkes sorumluluğunun farkında mı?” oldu. “Siz sadece bir Belediye Başkanı değilsiniz, Türkiye’nin kaderinin belirliyorsunuz, halk size şans verdi. Sakın edepsizlik yapmayın, hırsızlık yapmayın, namussuzluk yapmayın, bizim başımızı öne eğmeyin” mesajı verildi.

Zaten bunu yapacak kişi de bizden değildir, bu vücutta O’nu atacaktır. Seçimler üzerinden 4 ay geçti. Kimse kendini alem-i cihan zannetmesin. Cumhuriyet Halk Partisi markasıyla herkes belediye başkanı seçildi. Vahap Seçer’de bunun içinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı da, Ankara’da, Adana’da, Hatay’ı da; 251 belediye başkanı da.

Burada hemfikir olalım. Zor koşullardan geçerken, yine böyle enerjimizi alacak bazı hamleler içerisinde olmamamız lazım. Bizler hem hayatta tecrübeliyiz, hem siyasette tecrübeliyiz, hem Türkiye sorunlarını biliyoruz, siyasetin nasıl yapılacağını da biliyoruz.

Bunlar çok önemli kazanımlardır. Biz bunları dibine kadar partimiz adına, Mersin adına, ülkemiz adına doğru bir şekilde kullanmak zorundayız”

Kente huzur getirdik

“Belediyeler kazanıldı, zafer sarhoşluğu, cicim ayları geçti. Artık icraat yapılması gerekir” şeklinde konuşan Başkan Vahap Seçer, “Bizim gibi deneyimli adamlar bunları görerek hemen icraatlara başladı. 4 ayda neler yapmadık ki…Anamur’u, Mut’u, Silifke’si, Kızkalesi, Çamlıyayla’sı, Tarsus’u, Her bölgenin sorunlarını belirlemiş, her yere dokunmaya başlamışız. Her şeyden önce kente huzur getirdik. Bunun farkında mısınız? Herkes kendini iyi hissediyor. Mersin güvenli bir kent oldu.

Bütün renkleri kucaklıyoruz, insanlara “Bayramda Mersin’e gelin, burası güvenli bir yer” diyoruz. “Gelin beni gece 12’de evimden alın, güvenlik görevlisi de olmadan istediğiniz mahalleye gidelim” diyoruz. Mersin’de kimse kavga etmiyor; Kürt’te Yörük’ü anlıyor, Yörük’te Kürt’ü anlıyor. Fakat birileri bir şeyleri kaşıyarak siyasi rant elde etmeye çalışıyor! PKK’yı kaşıyacak, Milliyetçi hassasiyeti olanın oyunu alacak! Din düşmanlığı martavalını kaşıyacak muhafazakarın oyunu alacak.

Bunlara Mersin halkı kanmıyor. Neden kanmıyor? Bakın Belediye Başkanları her iki kişinin birinin oyunu alarak seçim kazandı. Nasıl seçim kazandık Tarsus’ta? Haluk Bozdoğan alem-i cihan mı? Vahap Seçer alem-i cihan mı? Kürtler, CHP veya MHP demedi verdi! “Bunlar daha demokrat” dedi; oyunu verdi.

İyi Partililerin bir kısmı alt belediyede verdi, Büyükşehir’de ise farklı düşüncelerde başkasına verdi. Saadet Partililer, değişim isteyen MHP’liler, DSP’liler verdi mi? AK Partililer verdi. Bakın sandık sandık inceleyin; özellikle Büyükşehir konusunda, Erdemli, Bozyazı, Tarsus, Akdeniz, Toroslar’da bir önceki seçimde çıkan oylarla 31 Mart’ı karşılaştırın. Farklı nedenlerden dolayı Ak Partili oyların CHP’ye geldiğini göreceksiniz. Bu büyük bir mesajdır ve hizmetlerimizi bu doğrultuda yapacağız” şeklinde konuştu.

Amacımız yerelde başarımızı göstererek Türkiye’yi yönetmektir

“16 bin km2’ye hitap etmek zorundayız. İşimiz yoğun ama, yorgun değiliz” diyen Başkan Seçer, yoruldukça, başardıkça şevklendiğini söyleyerek, “Koşturdukça daha hızlı koşasımız geliyor. Amacımız yerelde başarımızı göstererek Türkiye’yi yönetmektir.

Borçlanma alamadım, ama suda indirim vaat ettik, bunu uyguladık. Otobüste indirim sözü verdik, bunu gerçekleştirdik. Şimdi de 76 yeni otobüs aldık, son baharda hizmet vermeye başlayacaklar. Eğitim yardımı sözünü verdik, gelir gelmez; geriden gelen, öğrencilerin alamadıkları eğitim yardımlarını hesaplarına yatırdık. Bu yıl üniversiteyi kazanan tahminen 8 bin öğrencimize, Mersin’de yaşayan Kürt’ü, Türk’ü, Alevisi, Sunisi ayrımı yapmaksınız eğitim yardımı yapılacak.

Tarsus’ta yoksul ve ihtiyaç sahibi olup da üniversiteye hazırlanan öğrencilerimiz için etüt merkezi açıyoruz. %50 yoksulluk esası ve %50 başarı esasına göre, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin Vakfı’nın sosyal desteği ile bütün öğretmenlerimizi onların seçmesiyle; burada kesinlikle torpil yok. Ben dahi müdahale etmedim. Neden? Eğitimi ben çok önemsiyorum, eğitim ideolojik zehirlenmeye alet edilmeyecek kadar çok önemlidir. Burada hedefimiz 4800 öğrenci. Yine gençlerimiz için 8 km.lik Kültür Parkın 67 noktasına ücretsiz internet imkanı sunuyoruz.

Bunlar daha 4 ayı dolmamış görev süremizde gerçekleşmiş projelerimizdir. Saymakla bitmeyen çalışmalarımızdan biri de ekmek fabrikası. “Kapanacak” denilen fabrikaya teknolojik yenilik getiriyoruz. Daha geniş kesimlere ucuz ekmek çalışmamız devam edecek. Sadece merkezde değil, Tarsus’ta dahil 13 ilçemizde ihtiyaç sahibi mahallelerdeki çocuklarımız için günlük sütleri, çocuklarımızın hayvansal gıdalarının temini için kendi imkanlarımızla dağıtacağız.

Burada gençlik kampımız var. Sizden isteğim bir hafta sonu oraya giderek gönüllü insanların, sıkıntısı olan, ailelerinin özel eğitim verdirdikleri O çocuklara nasıl hizmet ettiklerini gözlerinizle görün. Biz yoksula yönelik projeler yapıyoruz, yapacağız da” dedi.

OSB için 10 milyon TL

Başkan Seçer, “Sadece bunlar değil, deva projeleri de hayata geçireceğiz. Söz veriyorum raylı sistem projesi benim dönemimde gerçekleşecek. Bunun finansman görüşmeleri devam ediyor. Tarsus’tan Anamur’a kadar yatırımların gelmesi için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz.

Tarsus Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçmesi için biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 10 milyon TL, Tarsus Belediyesi de 5 milyon TL para aktarımıyla oradan arsa temin edeceğiz. Projenin işlerlik kazanmasını sağlayacağız.

Şahsi olarak da, Mersin’deki veya ülke genelindeki yatırımcıların dikkatlerini çekebilmek adına, aile şirketimize yer aldıracağız, örnek olacağız. İnsanların bizlere örnek olmasını sağlayacağız. Bizim amacımız, zaten dolu olan Belediyeyi, gereksiz yere, partililerimize şirin gözükelim diye doldurmak değil.

Zaten 10 bin çalışanımız var. Tarsus Belediyesi’nin 1125 çalışanı var. Tarsus Koordinasyonda Büyükşehir’in 930 çalışanı var. Bir konu daha var. Belediyelerimiz provoke ediliyor.

Verdiğimiz görevler bilinçli olarak savsaklanıyor, yapılmıyor. Yalan, dolan haberler dolaştırılıyor. Bunların büyük bölümünü kontrol altına aldık. Zannetmesinler uyuyoruz veya işimizi bilmiyoruz. İşimizi de biliyoruz, uyumuyoruz da. Bizim 5 yıl sonunda başarılı olabilmemiz için iyi kadrolarla çalışmamız lazım” dedi.

Güvenin, inanın

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Güvenin ve inanının, iyi Belediye Başkanlarınız var. Güvenin ve inanının, çalışkan ve işini bilen Belediye Başkanlarınız var. Güvenin ve inanının, inançlı, azimli, köküne kadar CHP’li Belediye Başkanlarınız var.

Bayramda her şeyin güzel olmasını umut ettiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Herkesin ailesiyle birlikte güzel vakitler geçirmesini temenni ediyorum. Türkiye’de toplumu siyaset bu dönem çok gerdi. Ekonomik kriz çok gerdi.

Siyasilerin söylemlerine çok dikkat etmesi ve konuşmasında kapsayıcı olması gerekmektedir. Mersin’de bir yurttaşımın tırnağına taş değse benim yüreğim acır.

Onun için güzel duygularımızı bütün yurttaşlarımıza; Mersin’in dört bir tarafına aşılamalıyız. Biz biriz… Çıkartın kimliğinizi, herkesin kimliğinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yazıyor. Bu duygular ışığında hepinizin bayramınızı kutluyorum ve hepinizi kucaklıyorum” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar