18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5231
EURO34.8107
ALTIN2476.3

Ödüllü Belediyecilik Ödüle Doymuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Erdemli Belediyesi, Belhaber.com tarafından 9.su düzenlenen “Belediye Oscarları” Yılın Belediye ve Yerel Yönetim Projeleri alanında “Kültür Merkezi Projesiyle” ödüle layık görüldü.
Erdemli Belediyesi, Belhaber.com tarafından 9.su düzenlenen “Belediye Oscarları” Yılın Belediye ve Yerel Yönetim Projeleri alanında “Kültür Merkezi Projesiyle” ödüle layık görüldü.

Kendileri için en güzel ödülün vatandaşın duasını almak olduğunu söyleyen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “bu ödüller bizim değil Erdemli’mizindir. Bu ödülleri de Erdemli’nin hizmetkarları olarak alıyoruz” dedi. İstanbul Taksim CVK Otel'de düzenlenen  ödül töreninde belediyeyi Basın Yayın Müdürü Adem Arslan temsil etti.

Tüm Türkiye’de belediyeleri takip eden ulusal haber sitesi belhaber.com adlı haber sitesi 9. kez düzenlediği “Belediye Oscarları” Yılın Belediye ve Yerel Yönetim Projeleri alanında Erdemli Belediyesini ödüle layık buldu. İstanbul  Taksim CVK Otel'de düzenlenen "9. Belediye Oscar'ları Ödül Töreni'ne Erdemli Belediyesini temsilen Basın Yayın ve Halkla İlişikiler Müdürü Adem Arslan katıldı.

Erdemli’de ilk defa yapılarak hayata geçirilen Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi Projesinin ödüle layık görülmesinin kendileri için sürpriz olmadığına değinen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli Kültür Merkezinin içinde barındırdığı değişik hizmet alanlarıyla zaten ödülü hak ettiğini söyledi. Vatandaş odaklı hizmet anlayışının beraberinde bu tür ödülleri getirmesinin çok normal olduğunu belirten Tollu, “biz bu ödülleri Erdemli adına Erdemli’nin hizmetkarları olarak alıyoruz” dedi.

Tollu açıklamasını şöyle sürdürdü:“Erdemli son iki dönemde tarihinin en büyük hizmetlerini bizimle gördü. Bu hizmetler layık görülen ödüllerle taçlanıyor. Bu gurur Erdemli’de yaşayan tüm vatandaşlarımızındır. Bu ödülleri ilçemiz adına, vatandaşlarımız adına alıyoruz. Hizmetlerimizin karşılığı olarak alıyoruz. Bizim asıl ödülümüz değerli vatandaşlarımızdır. Onlara hizmet etmek boynumuzun borcudur” dedi.

Hız kesmeden Erdemli’ye hizmet etmeye devam edeceklerini söyleyen Tollu sözlerini, kendilerini ödüle layık gören kurum ve kişilerle birlikte; Erdemli’ye ilk defa bir kültür merkezi kazandıran herkese de emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Ödül törenine katılarak Erdemli Belediyesini temisl eden Belediye Basın Yayın Müdürü Adem Arslan da yaptığı açıklamada, bu tür ödülerin kendilerini daha çok çalışmaya, daha bir azimle hizmet etmeye ittiğini söyledi. Ödül töreninde, Erdemli Belediyesinin isminin geçmesinin kendilerini gururlandırdığını kaydeden Arslan, bu tür programlar aracılığıyla da Erdemli’yi tanıttıklarını dile getirdi. Arslan açıklamasında “bir hizmet yaparsınız, vatandaşlara armağan edersiniz ve bundan bir haz alırsınız. Daha sonra yaptığınız bu hizmet başkaları tarafından değerlendirilip, ödüle layık görülürse yaptığınız işin ne kadar doğru olduğunu görür daha fazla haz alırsınız” diye konuştu.

Belhaber.com Genel Koordinatörü Mevlana Demirel açılış konuşmasında "2015 yılının en iyi Belediye Başkanları seçimi; Belediyelerden gelen yüzlerce projenin değerlendirilmesiyle, kamuoyu yoklamalarıyla, anket çalışmalarıyla, internet sitemizde yapılan çeşitli anketler, Belhaber.com'un takipçileri ve üyelerin oylarıyla ve danışma kurulumuz tarafından belirlenmektedir" dedi.

Erdemli Belediyesi Belediye Oscar ödülü ile taçlandırılırken, bazı belediyelerin çeşitli birimlerinin projeleri de ödüle layık görüldü. Bu kapsamda Bağcılar Belediyesi "Engelliler Sarayı Projesi", Beyoğlu Belediyesi"Semt Konakları Projesi" ve "Örnek Kütüphane: Turabibaba Kütüphanesi", Büyükçekmece Belediyesi "Dünya Kostümleri Müzesi Projesi" ve "Çocuklar Hakları Masa Projesi", İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü "Osmanlı Dönemi Süreli Yayınlarının Sayısallaştırılması Projesi", İETT "Tematik Otobüsler Projesi", İstanbul ağaç ve Peyzaj A.Ş "Duvar Bahçe Uygulamaları Projesi", Pendik Belediyesi "Okullar Geleceğimize Hayat Veriyor Projesi" ve "Verimli Enerji Projesi" ile birlikte toplamda 25 proje ödüle layık görüldü.

Kamuoyu yoklamaları ve danışma kurulu değerlendirmeleri kapsamında belirlenerek ödül alan projelerin plaketleri düzenlenen törenle Belediye Başkanlarına ve belediyelerin temsilcilerine verildi. Ödüllerin verilmesinin ardından ödüle layık görülenlerle hatıra fotoğrafı çektirildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar