24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5179
EURO34.8317
ALTIN2426.9

Kızkalesi Yerel Medya Günleri’ni 2. kez yaşadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kızkalesi Yerel Medya Günleri’ni 2. kez yaşadı
Abone ol
Erdemli Belediyesi tarafından düzenlenen “Kız Kalesi yerel Medya Günleri”ne 7 ilden 150 dolayında yerel medya çalışanı katılırken, “Medya Ödülleri”nde de Osmaniye’den iki meslektaşımız ödül aldı.
Erdemli Belediyesi tarafından düzenlenen “Kız Kalesi yerel Medya Günleri”ne 7 ilden 150 dolayında yerel medya çalışanı katılırken, “Medya Ödülleri”nde de Osmaniye’den iki meslektaşımız ödül aldı.

Erdemli Belediyesinin projesi olarak geçtiğimiz yıl ilki yapılan Kızkalesi Yerel Medya günleri etkinliğinin bu yıl ikincisi; 14-15 ve 16 Ekim günleri gerçekleşti.

Kızkalesi’nde yapılan etkinliğe; Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis illerinden yaklaşık 150 kişiden oluşan medya çalışanı katıldı.

Etkinliklerin ikinci gününde Kızkalesi’ndeki Barbarossa Otel’in bahçesinde ödül töreni düzenlendi.

Yerel medya’nın değişik kategorilerinde yapılan yarışmayı, Mersin Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi’ndeki İletişim Fakültelerinde görevli akademisyenler değerlendirdi.

Etkinlikle ilgili konuşan Erdemli belediye Başkanı Muharrem Tollu, Yerel medya konusunda bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek;
 “Geçtiğimiz yıl katılan dostlarımız son derece memnun kaldılar. Elbette eksiklerimiz vardır. İlk defa yaptığımız bir organizasyondu ama bir samimiyeti ortaya koymuştuk. Bu yıl daha kurumsal hareket ediyoruz. Etkinliğin iki ayağı bulunmakta. Bunlar medya ödülleri ve yerel basının sorunlarına ilişkin çalıştaydan oluşmaktadır. Üniversitelerin iletişim fakültesinden akademisyenlerimiz bu projede hem görev alıyorlar hem de bize yön veriyorlar. Projemiz son derece nitelikli bir pozisyondadır. Türk belediyecilik tarihinde ilk defa bizim belediyemiz tarafından gerçekleştirilen bu projeyle yerel medya konusunda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Amacımız medya mensupları arasındaki niteliğe yardımcı olmak, daha iyi sonuçlar için onları özendirmek ve rahat ettirmektir” dedi.

Medya ödüllerinin dağıtım törenine, Mersin Büyükşehir belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Erdemli Belediye Başkanı Muharrem Tollu, Üniversitelerin İletişim Fakültelerinde görev yapan akademisyenleri, Ortadoğu Gazetesi yazarı Şükrü Açıkalın, CNN Haber sunucusu Burak Törün, katılım sağlayan illerin Gazeteciler Cemiyeti Başkanları, Erdemli’deki STK temsilcileri ile medya mensupları katıldı.

OSMANİYE İKİ ÖDÜL



Kızkalesi’nde gerçekleşen ödül töreninde Osmaniye’den Kınık gazetesi adına katılan İbrahim Emül “Fotoğraf” dalında ödül aldı.

Gazetemizin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve Yeni Bakış gazetesi kurucusu Mustafa Bardak ise “Emek” ödülüne uygun görüldü.

Gazeteci Mustafa Bardak ödülünü Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Sedat Cereci’nin elinden aldı.

Bardak ödül töreninde yaptığı konuşmada; yerel basının her geçen gün zorluklar çekmeye başladığını, yaygın basının temel taşının ve harcının yerel basından geçtiğini belirterek, medyanın son günlerde içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulabilmesinin DİK duruş ve halktan yana tavırlarında ödül vermeden görevini yerine getirmesi gerektiğini vunguladı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar