29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3746
EURO34.9687
ALTIN2325.5

İSRAF KESİLİNCE, 73 OTOBÜS PARASI BÜYÜKŞEHİR’İN KASASINDA KALDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İSRAF KESİLİNCE, 73 OTOBÜS PARASI BÜYÜKŞEHİR’İN KASASINDA KALDI
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 7.5 aylık sürede israfı önlediklerini, böylece belediyenin masraflarını önceki döneme göre 174 milyon lira azalttıklarını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 7.5 aylık sürede israfı önlediklerini, böylece belediyenin masraflarını önceki döneme göre 174 milyon lira azalttıklarını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu ay içinde yapacağı 73 otobüs alımı ihalesi için 110 milyon lira bütçe ayırmıştı. Bir anlamda, otobüsler için gereken kaynaktan daha fazlası israfın kesilmesiyle yaratılmış oldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, partisi tarafından İzmir’de düzenlenen “Kardeş Kentler, Çağdaş Kentliler” toplantısına katıldı. 252 belediye başkanının katıldığı kampta Seçer, İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana’nın da aralarında olduğu büyükşehir belediye başkanlarıyla arama toplantılarına katıldı ve başkanlarla Mersin deneyimlerini paylaştı.

“Masrafı azalttık, yeni borç yapmadık”

Kampta gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, şöyle devam etti:

“Geçen döneme göre masraflarımızı 174 milyon lira azalttık. Masraf düşerken, bazı hizmetlerden imtina ettik ya da kısıtladık anlamında söylemiyoruz bunu. İsrafı ortadan kaldırdık. Genel Başkanımız, ‘yapılan her kuruş israf vatandaşın cebinden çıkan paradır’ tabirini kullandı. Ben de buna katılıyorum. Bunun da önüne geçmek için çaba sarf ediyoruz. İlk 7 ay, daha çok hem idari hem mali kontrolü ele alma süreci olarak geçti. Mali disiplini sağladığımızı düşünüyorum. 7-8 ayı Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bankalardan bir TL borç almadan geçirdik. Borçlanma yetkisini yönetime geldikten 5,5-6 ay sonra aldık. Ama borçlanma yetkisi aldık diye, sanki bedavadan para alıyormuşuz gibi, buna faiz ödemiyormuşuz gibi hoyratça kredi kullanmadık. Ancak bu hafta bir kredi kullanımımız oldu. Geçtiğimiz hafta İller Bankası, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne 75 milyon liralık teminat kredisi verdi. Sayın Lütfi Elvan’ın da gayretleriyle, partili partisiz belediye başkanlarının, milletvekillerinin Ankara’daki çabalarıyla bu gerçekleşti. Birlik ve beraberliği sağladığımız sürece aşamayacağımız engel yok” dedi.

100 adet otobüs 6 ay içinde hizmete alınacak

Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde ulaşım alanında önemli yatırımlara imza atacağını ifade eden Seçer, “Belediye’nin önemli yatırımları var. Metronun güzergahını değiştiriyoruz. İşin içine tramvayı da koyuyoruz. Yerüstü, zemin raylı sistemi de koyuyoruz. Daha önce planlanan proje ile aynı maliyette, 30 kilometreyi bulacak bir raylı sistemi Mersin’e kazandırmak istiyoruz. Yeni otobüs alımları var. 73 otobüsü bu ay alacağız, 27 otobüs de Ocak’ta alınacak. 100 adet otobüs, bunların içinde körüklü otobüsler de var, maksimum 6 ay içinde Mersinliler’in hizmetinde olacak” dedi.

“Borcumuz var, borcumuzu ödeyecek gücümüz de var”

“Güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bunun için elimizden geldiğince değil, gereğince çalışıyoruz” diyen Başkan Vahap Seçer, “Benim bakış açıma göre her şey iyiye gidiyor. Birçok sosyal projeyi hayata geçirdik. Ücretsiz süt, öğrenci yardımı, Halk Kart bunlar önemli dokunuşlar. 7,5 aylık sürede 10 bin kişilik insan kaynağını, milyarlarca liralık borcu aldık. Borcumuz var ama bunları aşabilecek gücümüz de var. Önemli miktarda borç ödedik. Bundan sonra da çok hesaplı şekilde borçlanacağız. Çok hesaplı, çok akılcı, fizibıl yatırımlar yapacağız ve hemşehrilerimizin bizden beklentilerini yerine getireceğiz” diye konuştu.

“Anamur’dan Tarsus’a her yerde çalışma var”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, altyapı yatırımlarıyla ilgili çalışmalarının da sürdüğünü belirterek, “İnsanlar kazma kürek çalışma istiyor. MESKİ’nin yağmur suyu drenaj, içme suyu, kanalizasyon projeleri Anamur’dan Tarsus’a kadar devam ediyor. İshale hattı projelerimiz var. Arıtma tesisi projelerimiz gelecek. Taşucu’nda, Gözne’de, Limonlu’da birçok yerde bizden beklenen altyapı yatırımları devam ediyor” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar