29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3602
EURO35.0199
ALTIN2325.6

GÖRME ENGELLİ VATANDAŞLARI ANLAMAK İÇİN EMPATİ KURDULAR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GÖRME ENGELLİ VATANDAŞLARI ANLAMAK İÇİN EMPATİ KURDULAR
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediyesi, görme engelliler için farkındalık oluşturmak amacıyla 15 Ekim Beyaz Baston Dünya Görme Engelliler Günü dolayısıyla bir empati etkinliğine imza attı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, görme engelliler için farkındalık oluşturmak amacıyla 15 Ekim Beyaz Baston Dünya Görme Engelliler Günü dolayısıyla bir empati etkinliğine imza attı.

Marina AVM’deki etkinlikte vatandaşlar gözlerine bant takıp, ellerine beyaz baston alarak hissedilebilir yüzeyde yürümeyi denedi. Oldukça zorlanan katılımcılar, bir günlüğüne de olsa görme engelli vatandaşların yaşadığı sıkıntıları anlama olanağı buldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, görme engelliler için farkındalık oluşturmak, gündelik hayatta yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla 15 Ekim Beyaz Baston Dünya Görme Engelliler Günü dolayısıyla bir empati etkinliğine imza attı.

Marina AVM’de gerçekleştirilen etkinlikte, Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi ekipleri tarafından vatandaşların dikkatini çekecek bir çalışma gerçekleştirilerek, görme engellilerin yaşadığı sorunları anlamaları sağlandı.

Gözlerine bant takıp, beyaz bastonla yürüdüler

Toplumda görme engellilere karşı farkındalık bilinci oluşturmak amacıyla yapılan etkinlikte vatandaşların gözlerine bant takıldı, ellerine beyaz baston verilerek hissedilebilir yüzeyde yürümeleri istendi. Oldukça zorlanan katılımcılar, bir günlüğüne de olsa görme engellilerin yaşadığı sıkıntıları anlama imkanı buldu.

Sosyal hayatta birlikte yaşadığımız ancak empati kuramadığımız için hayatlarını daha da zorlaştırdığımız engelli bireyleri anlamak adına yapılan farkındalık etkinliğinde toplumsal bir mesaj verildi.

“Görme engellilerin ne kadar zor şartlarda yaşadıklarını deneyimledim”

Farkındalık etkinliğine katılan ve gözleri kapalı bir şekilde yürümeye çalışan İlkay Diken, “Gerçekten görme engelli vatandaşların ne kadar zor şartlarda hareket ettiklerini deneyimledim. Zor bir deneyim. Bizler vatandaş olarak görme engelli insanları gördüğümüz zaman yollarda, trafikte kısacası her yerde yardımcı olmalıyız. Ben bir vatandaş olarak elimden geleni yapacağıma söz veriyorum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar