19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6033
EURO34.759
ALTIN2493.1

Erdemli Belediyesi Gazilerle Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdemli Belediyesi Gazilerle Buluştu
Abone ol
19 Eylül Gaziler günü kutlamaları çerçevesinde Erdemli Belediyesi, ilçede yaşayan şehit ve gazi aileleriyle düzenlediği yemekte bir araya geldi.
19 Eylül Gaziler günü kutlamaları çerçevesinde Erdemli Belediyesi, ilçede yaşayan şehit ve gazi aileleriyle düzenlediği yemekte bir araya geldi.

Belediye Başkanı Tollu, “yarınlarımızı ve bu günümüzü borçlu olduğumuz, bu vatan için gözlerini kırpmadan hayatlarını feda eden şehitlerimiz ve gazi olan kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu özellik başka hiçbir millete nasip olmamıştır” dedi.

Erdemli’de 19 Eylül Gaziler günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Erdemli Belediyesi sahil bandı tören alanında çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. Buradaki programın ardından Erdemli Belediyesi Kültür Merkezinde şehit ve gazi ailelerine yönelik olarak yemek verildi. İlçe protokolünün de katıldığı programda yenilen yemeğin ardından Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Şehit ve Gazi aileleriyle tek tek ilgilenen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, programda bir konuşma yaptı. Bu vatanın tapusunun şehit ve gazilere ait olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ölürsem şehit kalırsam gazi olurum diyerek seve seve cepheye koşan bir milletin mensubu olduğumuz için Allah’a şükrediyoruz. Gazi ve şehitlerimize çok şeyler borçluyuz. Onlar bu memlekette saygıyı ve hizmeti en birinci olarak hak edenlerdir. Erdemli Belediyesi her zaman şehit yakınları ve gazilerimizin hizmetindedir. Onların hakkı maddi hiçbir değerle ödenmez. Çünkü onlar bu memleketin gerçek sahipleridir” dedi.

Gazilik ve şehitlik mertebesinin dünyevi ve uhrevi hayatların en üst mertebesi olduğuna değinen ve bu memlekette huzur içerisinde yaşanıyorsa bunun şehit ve gazilerin fedakârlıkları sayesinde olduğunun altını çizen Başkan Tollu, “bu vatanın ilelebet ayakta durabilmesi için bizi biz yapan değerler etrafında ortak payda oluşturarak devletimizi ve bayrağımızı hür ve bağımsız bir şekilde yaşatmalıyız” dedi. Cephede şehit olan ve kan dökerek gazi olan vatan kahramanlarının yakınlarına 7/24  her zaman hizmete hazır olduklarını ifade ededn Başkan Tollu sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizlere layık olabilmek için 7/24 çalışıyoruz. Sizler için ne söylesek ne yapsak azdır. Sizlere bir nebze diyet borcumuzu ödemek adına her türlü hizmet taleplerinizi ne olur bizlere iletiniz ve dualarınızı bizlerden esirgemeyiniz.Bu ülkenin sevenleri olduğu kadar sevmeyenleri de var.Emperyalist güçler kirli emellerine ulaşmak için, bu ülkenin birliğini ve dirliğini bozmak için var güçleriyle çalışıyor. Cenabı Hak bu millete ilelebet hür ve bağımsız olarak yaşamayı nasip etsin.”

Başkan Tollu’dan sonra konuşan Erdemli Kaymakamı Osman Taştan ise şehit ve gazilerin hayatına ve yaşadıkları dönemlere bakıldığında onların bu vatan için özel olarak gönderildiğini düşündüğünü söyledi. Bu milletin çok bedel ödediğine vurgu yapan Taştan, “İnşallah bu bedeller karşısında alacağı ödül de o derece büyük olacaktır. Bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ahrete intikal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaşayanlara da hayırlı ömürler temenni ediyorum. Herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar