28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.339
EURO35.1558
ALTIN2306.8

“Deniz Varsa Hayat Var”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Deniz Varsa Hayat Var”
Abone ol
Mersin Kent Konseyi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi, çevre ve deniz temizliği konusunda farkındalık yaratmak için Kızkalesi sahilinde ödüllü çöp toplama etkinliği düzenledi.

Mersin Kent Konseyi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi, çevre ve deniz temizliği konusunda farkındalık yaratmak için Kızkalesi sahilinde ödüllü çöp toplama etkinliği düzenledi.

Sürpriz hediyelerin olduğunu duyan çocuklar, en çok atığı toplamak için adeta birbirleri ile yarıştı. Etkinlik sonunda en çok atık toplayan üç çocuğa ödül verildi.

Mersin Kent Konseyi koordinesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Denizkızı Turizm A.Ş. işbirliği ile dikkat çeken bir çevre etkinliğine imza atıldı.

Doğal kaynakları koruma altına almak, yaşadığımız çevreyi temiz tutmak ve geri dönüşümde farkındalığı artırmak amacıyla "Deniz varsa hayat var” sloganı ile ikinci kez düzenlenen çöp toplama etkinliğinde, onlarca katılımcı Kızkalesi sahilindeki atık çöpleri topladı. Etkinlik sonunda en çok atık toplayan 3 kişiye ödül verildi.

Çocuklar çöp toplamak için birbirleri ile yarıştılar

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) ile Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği’nin de destek verdiği programda çocuklar, yetişkinler ve Kızkalesi turizm işletmecileri atık çöpleri topladı. Etkinlik ile hem çevre temizlendi hem de daha temiz ve yaşanılabilir bir çevre için farkındalık yaratılmış oldu. Eldivenleri takan katılımcılar ve çocuklar çöp poşetlerini de alarak sahilde bulunan çöpleri türlerine göre topladı. Etkinliği eğlenerek tamamlayan çocuklar daha sonra atıkları görevlilere verdi.

Yarışmanın kazananı Eray Küçük oldu

Etkinlikte, en çok atığı toplayan Eray Küçük oldu. Etkinliğin sonunda en çok atığı toplayarak ödülü kazanan Küçük, “Yarışmayı kazandığım için mutluyum. Ama önemli olan sahilimizin temiz olması. Yani ne kadar ödül verirlerse versin önemli olan sahilimizin, çevremizin temiz olması. Toplayabildiğim kadar çöpleri topladım”  dedi.

“Hayvanlar, doğa, deniz bizim için önemli”

Etkinliğine katılan ve amacının ödül kazanmak değil çevre için güzel bir şeyler yapmak olduğunu vurgulayan Halil Deniz, “Çevremizi korumalıyız. Güzel bir kumsal, güzel bir çevre hepimiz için iyi olur. Hayvanlar, doğa, deniz bizim için önemli. Çevremize plastik, kağıt, cam atmamalıyız. Özellikle bitmiş sigara izmaritlerini yere atmamalıyız. Pilleri pil kutusuna, sigaraları ise çöp kutusuna atmalıyız. Ama sakın yerlere atmayın” dedi.

Kızkalesi’nde çöp toplayanlar arasında yerini alan Ufuk Kale, “Etkinlik sayesinde kirli atıkları, sigara izmaritlerini, sahile atılmış pislikleri topluyoruz. Çöple doğada yıllarca kaldıklarında daha çok zarar veriyor ve koku bırakıyor” ifadelerine yer verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar