19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3392
EURO35.1154
ALTIN2235.1

BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ’NDE ANLAMLI ETKİNLİK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ’NDE ANLAMLI ETKİNLİK
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen “Ben Çocuğum” etkinliğine katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen “Ben Çocuğum” etkinliğine katıldı.

Etkinlik kapsamında yüzlerce çocuk ile bir araya gelen Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde, çocuklara yönelik gerçekleştirmeye başladıkları hizmetlerden ve hayata geçirecekleri projelerden bahsetti.

Başkan Seçer, Tarsus Gençlik Kampı’ndan hayatlarında hiç denize girmemiş dezavantajlı çocukları denizle buluşturma etkinliğine, “Süt Senin Gurur Mersin”in projesinden kreş hizmetlerine, Çocuk Etkinlik Merkezlerinden Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde çocuklara verilecek olan kültürel ve sanatsal içerikli kurslara kadar tüm hizmetleri ayrıntıları ile anlattı.

Büyükşehir Belediyesi olarak çok güzel şeyler yapmak istediklerini anlatan Seçer, çocuklara yönelik olarak “Sizlerin mutlu olmasını istiyoruz. Sizlerin mutlu, sağlıklı bireyler olmanızı, memleketine, vatanına, milletine, insanlığa faydalı birer bireyler olmanızı istiyoruz. Sizler her şeye layıksınız, her şeyi hak ediyorsunuz. Hepinizi çok seviyorum” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler tarafından 20 Kasım 1989’dan bu yana dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla kutlanan “Dünya Çocuk Hakları Günü” kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi anlamlı bir etkinliğe imza attı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen “Ben Çocuğum” adlı etkinliğe katılarak, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yüzlerce çocuk ile bir araya geldi.

Etkinlikte çocuklara seslenen Başkan Seçer, Tarsus Gençlik Kampı’ndan hayatlarında hiç denize girmemiş dezavantajlı çocukları denizle buluşturma etkinliğine, “Süt Senin Gurur Mersin”in projesinden kreş hizmetlerine, Çocuk Etkinlik Merkezlerinden Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde çocuklara verilecek olan kültürel ve sanatsal içerikli kurslara kadar tüm hizmetleri ayrıntıları ile anlattı.

“Onların da hakları var”

Başkan Seçer, çocukları çok sevdiğini vurgulayarak, “Bugün Çocuk Hakları Günü. Bugünün anlamı tek cümle ile; ‘Çocuklarımız yetişmiş bireylerden farklıdır. Onların da hakları vardır. Onların da istekleri, talepleri vardır ve bizler yetişkinler, ebeveynler, anneler babalar da onları anlamak zorundayız.’ Bugün vesilesiyle çocuklarımızın sorunlarını, taleplerini, Türkiye’de ve dünyada çocuk olmanın ne demek olduğunu, savaşların, kötülüklerin çocuklarımıza verdiği olumsuzlukları, bizlerin bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için nasıl çaba göstermemiz gerektiğini konuşacağız, tartışacağız” dedi.

“Çocuklarımız her şeyin en güzeline layık”

Çocukların her şeyin en iyisine layık olduğunu sözlerine ekleyen Seçer, “Belediye Başkanınız, sizin büyüğünüz olarak, beni nasıl görüyorsanız; ağabeyiniz, amcanız, dayınız, hepinizi çok seviyorum. Bilmenizi istiyorum ki sizler her şeye layıksınız. Geleceğimizi sizlere emanet edeceğiz. Bizim özlemlerimizsiniz. Ben de babayım, benim de çocuklarım var. Çocuklarımla beraber olduğum zaman dünyanın en keyifli insanı oluyorum. Gelecek hayallerimi çocuklarımla kuruyorum. Güzellikleri onlarla yaşamak istiyorum, acı yaşamak istemiyorum. Çocuklarımız her şeyin en güzeline layık diye düşünüyorum” diye konuştu.

“Sosyal devlet anlayışı içerisinde çocuklarımız için ne yapmamız gerekiyorsa, onu yapacağız”

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak birçok konuda çalışmalar yaptıklarını belirten Seçer, “Çocuklarımızın, ülkemizin geleceğinde ne kadar önem taşıdığını biliyoruz ve bu bilinçle çalışmalar yapıyoruz. Çocuklarımızın ülkesine, toplumuna faydalı birer birey yetiştirme görevinden yola çıkarak, sosyal devlet anlayışı içerisinde eğitiminden, sağlığına kadar ne yapmamız gerekiyorsa, onu yapacağız. Bir çocuğun annesi, babası sadece biyolojik annesi, babası değil, devlet de onun annesi babasıdır. Anayasal olarak çocuklarımızı koruma görevi bize yüklenmiş. Biz hukuk devletiyiz ve bu görevimizi yerine getirmek zorundayız. Bu keyfe keder yapılacak bir iş değil, bir himmet de değil. Bir Belediye Başkanı olarak yasaların bana emrettiği yetkileri kullanarak görevimi yapmak zorundayım. Ama bunu da yaparken tabii ki baba şefkatimi de ortaya çıkararak, çocuklarımıza pozitif ayrımcılık da yapma zorunluluğumuz var” ifadelerine yer verdi.

Seçer, minikleri Tarsus Gençlik Kampı’na davet etti

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak, çocuklara ve kadınlara büyük önem verdiklerini ve bu doğrultuda, seçim öncesi de söz verdikleri gibi, Kadın, Aile ve Çocuk Daire Başkanlığı’nı kurarak, başına da kadın bir daire başkanı getirdiklerini dile getirdi.

Tarsus’taki Gençlik Kampı etkinliklerinden bahseden Seçer, miniklere Gençlik Kampı’nı ziyaret edip, etmediklerini sordu. Bazı çocukların etkinliğe katıldığını öğrenen Başkan Seçer’in “Gençlik Kampı’nı beğendiniz mi?’ sorusuna minikler “Evet” yanıtını verdi. Başkan Seçer, “Bugüne kadar orada misafir etmediğimiz çocuklarımızı da listeye alacağız ve orada ağırlayacağız. Son derece güzel fiziki koşulları sağladık. Çocuklarımız hafta sonu okul dışı saatlerinde gelsinler, oralarda toprakla, çamurla, suyla debelensinler. Bütün kötü elektriklerini oraya bıraksınlar. Mutlu bir şekilde, kardeşleri, arkadaşları ile zaman geçirsinler istiyoruz” dedi.

“Ailelerimizin yetmediği noktada belediyeler ya da merkezi hükümetin devreye girmesi lazım”

Yaz döneminde hayatlarında hiç denize girmemiş çocukları da denizle buluşturduklarının altını çizen Seçer, geçtiğimiz hafta başlatılan “Süt Senin Gurur Mersin’in Projesi”ni de anlattı. Seçer, “Daha çok gelir düzeyi düşük ailelerimizin yaşadığı bölgelerdeki okullarda okuyan öğrencilerimize bu sütleri dağıtmakla başladık. Eğitim-öğretim sezonu içerisinde bu sayıyı arttırabiliriz.  Mutluyum, son derece de başarılı olduk. İlk haftayı kazasız, belasız atlattık. İnşallah bundan sonra bu sayıyı artıracağız. 33 değil 133 okulda dağıtalım. 27 bin öğrenci değil, 270 bin öğrenciye dağıtalım. Süt çocuğun gelişiminde önemli bir gıdadır. Bir hayvansal proteindir. Ailelerimizin yetmediği noktada belediyeler ya da merkezi hükümetin devreye girmesi lazım. Biz sosyal belediyecilik anlayışı ile bunu yapacaksak, çocuklarımızın beslenmesinden eğitimine, sportif kültürel aktivitelere kadar birçok konuya dokunmamız lazım” diye konuştu.

“Kreş sayısını bizim dönemimizde, mümkün olan en yüksek sayıya çıkaracağız”

Kreşlere verdikleri önemden de söz eden ve Büyükşehir Belediyesi olarak ilk kreşi Mersin Toptancı Hali civarında açacaklarını kaydeden Seçer “Orada çok sayıda kadın sebze-meyve ambalajı işinde çalışıyor ve gelirleri düşük insanlar. İmkanlarımızı zorlayarak Mersin'de kreş sayısını, mümkün olan en yüksek sayıya çıkaracağız. Bizim için eğitim ve kreş çok önemli. Anne işe gidiyor, evde çocuğunu bırakıyor. Kendi işte ama aklı çocuğunda. Onun yaşadığı stresi bir düşünün. Mersin’de madde bağımlılığı yaşı 6 yaşına kadar inmiş. Anne-baba çalışıyor. Evinde ekmeğinin peşine mi düşsün, çocuğunu mu düşünsün? Biz belediye olarak düşünmek zorundayız. Bu sebeple kreş sayımızı hızla arttırmak istiyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerin, annenin, babanın çalıştığı, görece olarak daha düşük gelirli bölgelerde bu hizmeti öncelikli olarak vereceğiz” dedi.

“Okul çağına gelmiş çocuklarımızın okul dışı saatlerini geçirdiği mekanlar dizayn edeceğiz”

Çocuk Etkinlik Merkezleri’nde de kreşlerden farklı bir konsept ile çocuklara yönelik hizmetler verileceğini anlatan Seçer, “Çocuk Etkinlik Merkezleri de, kreşlerden farklı bir konsept ama amaç itibariyle benzeşiyor. Yaş skalası olarak kreşlerle, Çocuk Etkinlik Merkezi bir farklılık gösteriyor. Daha küçük yaşlardaki çocuklarımız kreşlere, ama okul çağına gelmiş çocuklarımızın okul dışı saatlerini geçirdiği mekanlar olarak bunları dizayn edeceğiz. Orada çocuklarımıza sahip olalım, kötü alışkanlıklardan uzak olsun ve her türlü sportif, sanatsal ya da dersleri ile ilgili destekleri kendilerine vermek istiyoruz” dedi.

Başkan Seçer, Toroslar İlçesi, Halkkent’te yer alan Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’ni de daha işlevsel hale getireceklerini ifade ederek, “Daha önce yapılmış. Son derece devasa bir yapı. Bizden önceki yönetim zamanında yapılmış ama işlevsel değil. Orada çok amaçlı faaliyetlerimiz olacak. Down Cafe tipi bazı mekanlar yapacağız, müzik, enstrüman, kültürel, sanatsal alanda kurslar verdireceğiz. Oraya da kreş hizmeti veren bir yapı da oluşturmak istiyoruz. Bunun çalışmaları süratle devam ediyor. Tavsiye ediyorum. Çocuklarımıza sporu, sanatı sevdirelim. Bu son derece önemli” diye konuştu.

“Çocuklarınızı bizim şefkatli kollarımıza teslim edin”

Yeni kurulan Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün faaliyetlerinden söz eden Seçer, “Şu anda 460 lisanslı sporcumuz var. Lisanssız olmayanlarla beraber 800 çocuğumuz, 18 farklı branşta, bizim tesislerimizden faydalanıyor. Oradaki eğitmenlerimizden eğitim alabiliyor. Getirin çocuklarınızı. Hem fiziken, hem ruhen, hem bedenen sağlıklı bir birey olması için, bizim şefkatli kollarımıza teslim edin. Kabiliyetli olduğu alanlarda, birçok spor disiplininde, onları eğitelim” ifadelerini kullandı.

“Mersinimiz’i Türkiye’ye ve dünyaya duyuracak sporcu kızlarımızı yetiştirelim”

Yenişehir’de bulunan Macit Özcan Spor Tesisleri’nde çok güzel sportif ortamların varlığından söz eden Seçer, “Orada bir yeni bina var, boş, hiç kullanılmamış, yapılmış, öyle duruyor. Bizim bir projemiz var; ‘Kırçiçeği Projesi.’ Eski statüsü ile köylerimizden, şimdi kırsal mahalleler dediğimiz bölgelerden, spora meyilli, kabiliyetli 60 kız öğrencimizi orada inşa edilen binayı yurt haline getirerek, barınmalarını sağlayacağız. Hem okuluna gidecek, hem faaliyet gösterdiği spor dalında bizim eğitimimizde olacak. Kulübümüzün bir sporcusu olacak. Hem de o yurtta kalacak. Buradan da duyurmak istiyorum. Bu konuda kabiliyetli, tanıdığınız, eşiniz, dostunuz çocukları var ise bizlere müracaat etsinler. Kayıt altına alalım. Her şeyi ile biz ilgileneceğiz. Yeter ki oradan Mersinimiz’i Türkiye’ye duyuracak, dünyaya duyuracak sporcu kızlarımızı yetiştirelim. Bizim arzumuz bu” dedi.

“Mersin’e 40 kilometre bisiklet yolu kazandıracağız”

Seçer, çocuklara “Belediye Başkanınız olarak benden ne istersiniz, ne yapmamızı istersiniz?” diye sordu ve çocuklardan birbirinden farklı, güzel yanıtlar aldı. Minikler tek tek ayağa kalkarak, park, eğlence alanı, bisiklet yolu, kedi evi istedi. Bunun üzerine Başkan Seçer, “Ben de notlarımı almışım. Çocuklar benden en çok park ve oyun alanı istiyor. Bakın çocuklar ne kadar güzel ve masum şeyler istiyor. Hepsi haklı talepler. Oyun parklarını, bisiklet yollarını geliştireceğiz. Çocuklarımız güvenli bir alanda bisiklet kullanabilirsin. Mersin’e 40 kilometre bisiklet yolu kazandıracağız. Çalışmalarımız devam ediyor. Proje bitmek üzere. Çok kısa süre sonra bunu hayata geçireceğiz. Kedi evi istiyorlar. Bütün çocuklar hayvanları seviyor. Biz de onları seviyoruz. Sizler için çok güzel şeyler yapmak istiyoruz. Sizlerin mutlu, sağlıklı bireyler olmanızı, memleketine, vatanına, milletine, insanlığa faydalı birer bireyler olmanızı istiyoruz. Sizler her şeye layıksınız, her şeyi hak ediyorsunuz. Hepinizi çok seviyorum” dedi.

Başkan Seçer, salondan çıkarken minikler etrafını sardı ve birlikte bol bol fotoğraf çektirdi. Ardından çocuklar Başkan Seçer’i “Vahap Seçer” sloganları ve alkışlar ile salondan uğurladı.

Birbirinden farklı etkinlikler çocuklar için sahnelendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Ben Çocuğum” adlı programına katılan gruplar birbirinden farklı ve renkli performanslarını çocuklar için sergiledi. 

Etkinlikte, Erdemli Karayakup İlkokulu korosu, Mezitli Şehit Yiğitcan Çiğa İlkokulu Halk Oyunları ekibi, Ziçev Ritim Grubu, Mersin Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Halk Oyunları ekibi, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bale Anasanat Dalı öğrencileri, birbirinden renkli ve keyifli performanslarını sergiledi. 

Katılımcıların büyük beğenisini toplayan performansların ardından öğrencilere yemek ve süt de dağıtıldı. Programın sonunda Meral Seçer ile Kadın Aile ve Çocuk Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, etkinliğe emek veren bütün öğretmenlere çiçek takdim etti. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar