18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5256
EURO34.7686
ALTIN2490.8

Başkan Seçer’den Uyarı: “Yardımlar İstismar Edilmesin”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Seçer’den Uyarı: “Yardımlar İstismar Edilmesin”
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, salgın riski geçene kadar Kriz Merkezi’ne ulaşan her türlü yardım talebine karşılık vereceklerini belirterek, “İhtiyaç sahipleri bizi arasın. Başım üzerine. Hiçbir laf söz yok.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, salgın riski geçene kadar Kriz Merkezi’ne ulaşan her türlü yardım talebine karşılık vereceklerini belirterek, “İhtiyaç sahipleri bizi arasın. Başım üzerine. Hiçbir laf söz yok. Her türlü talebe, zengin, fakir araştırması yapmadan, beyanını doğru kabul ederek, iyi niyetle ulaşmaya çalışıyoruz. Ama bunu istismar etmesinler. Varsılların yoksullara destek olma zamanıdır. Bizlere yakışan odur” dedi.

Mersin’de vaka sayısının az olmasının vatandaşları rehavete düşürmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Seçer, “Bu işin şakası yok. İşi ciddiye alsınlar” ifadelerini kullandı. Başkan Seçer, hafta sonunda uygulanacak sokağa çıkma yasağı önceden bildirildiği için hem belediyelerin, hem vatandaşların daha tedbirli olacağını da kaydetti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, TRT Çukurova Radyosu’nda yayınlanan Akdeniz’den Toroslar’a programına katılarak, Emine Eroğlan’ın Koronavirüs salgını süreciyle ilgili sorularını yanıtladı. Kriz Merkezi’ne ulaşan her türlü yardım talebine karşılık verdiklerini ifade eden Başkan Seçer, “İhtiyaç sahipleri bizi arasın. Her türlü talebe, zengin, fakir araştırması yapmadan, beyanını doğru kabul ederek, iyi niyetle ulaşmaya çalışıyoruz. Ama bunu istismar etmesinler. Varsılların yoksullara destek olma zamanıdır. Bizlere yakışan odur” dedi.

Kriz Merkezi, 7/24 çalışarak, talepleri alıyor

Salgının baş gösterdiği günden bu yana şehrin her bir köşesinde dezenfekte çalışmaları yaptıklarını, sosyal mesafe ve temizlik başta olmak üzere salgından korunma yöntemleri konusunda vatandaşları bilgilendirdiklerini ifade eden Başkan Seçer, şehirdeki tüm kurumların uyumlu çalışması sayesinde Mersin’de salgının fazla yayılmadığını ifade etti.

Salgın nedeniyle dışarı çıkmaları yasaklanan 65 yaş üstü kesimler ile ekonomik durumu iyice bozulan yoksul kesimlerin sıcak yemekten ilaca, gıda kolisinden maskeye kadar her türlü ihtiyacına yanıt vermeye çalıştıklarını belirten Seçer, Kriz Merkezi’nin 7/24 çalışarak, talepleri aldığını söyledi.

“Yardımları suistimal etmesinler”

Başkan Seçer, Kriz Merkezi’nden yardım talebinde bulunanlara seslenerek, “İhtiyaç sahipleri bizi arasın. Başım üzerine. Hiçbir laf söz yok. Bakın her türlü talebe, zengin, fakir araştırması yapmadan, beyanı doğru kabul ederek, iyi niyetle ulaşmaya çalışıyoruz. Ama bunu istismar etmesinler. Varsılların yoksullara destek olma zamanıdır. Birlik beraberlik zamanıdır. Bizlere yakışan odur. Bizim gibi geçmişi olan, bu kadim topraklar üzerinde yaşayan, acıda, mutlulukta, her konuda birlik içerisinde olmuş, nice acılar görmüş bir halk için bugün de, bu zorlu günlerde de birlik, beraberlik, dayanışma önemli diye düşünüyorum” dedi.

“Sokağa çıkma yasağına daha hazırlıklı olacağız”

Bu hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı, önceden ilan edildiği için herkesin daha bilinçli, daha tedarikli olacağını vurgulayan Başkan Seçer, “Biz de sokağı çıkma yasağına daha hazırlıklı olacağız. Kamu görevlileri, tarım işçileri, fırıncılar işlerine gidecek. Bizim fırınımız da çalışacak. Ekmek alacak parası olmayan insanlar, bize başvuracak, biz de bunu yerine getireceğiz, yapmak zorundayız. Sosyal devlet budur. Yemek talebi, süt talebi olan vatandaşlarımız da bize ulaşacak. Gelecek her talebe yanıt vereceğiz” diye konuştu.

“Mersinliler, rehavete kapılmasın”

Başkan Seçer, Mersin’deki Koronavirüs vaka sayısının diğer illere göre daha az olmasının vatandaşları rehavete düşürmemesi, önlemlerin elden bırakılmaması uyarısında da bulunarak, “Lütfen işi ciddiye alalım. Mersin’de vaka sayısı az, iller arasında en son sıradayız ama bu işin de şakası yok. Hiç rehavete girmesinler. İşi ciddiye alsınlar. Biliyoruz sıkıldılar. Biliyoruz depresif bir durum. Sürekli aynı ortamda kalmak, ölüm korkusu, hastalık korkusu, saygıyla karşılıyorum. Ama lütfen biraz daha gayret edelim. Güzel günler bizleri bekliyor. Kurallara lütfen riayet etsinler, evde olsunlar, mümkünse dışarı çıkmasınlar, toplu ortamlarda bulunmasınlar” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar