28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3245
EURO35.1139
ALTIN2302.2

Başkan Seçer’den Emeklilere: “Hepinizi Seviyorum”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Seçer’den Emeklilere: “Hepinizi Seviyorum”
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Emekliler Haftası kapsamında kentte yaşayan emeklilerle bir araya geldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Emekliler Haftası kapsamında kentte yaşayan emeklilerle bir araya geldi. Var olan Emekli Evi’ndeki şartları daha iyi düzeye getireceklerini vurgulayan Seçer, diğer ilçelerde de en kısa sürede Emekli Evleri tesis etmelerinin önemine dikkat çekti.

Emeklilerin mutlu olmaları için gerekli tüm hizmetleri hayata geçireceklerini belirten Seçer, emeklilere “Hepinizi bir abim gibi, bir babam gibi, bir annem gibi şefkat duyarak sevgi ile kucaklıyorum, hepinizi de seviyorum” dedi.

Bundan sonraki süreçte yapacaklarını anlatan Seçer, “Tıkır tıkır işleyen çok güzel bir belediye olacak. Vatandaşı için çalışan bir belediye olacak. Kimsenin aklına başka bir şey gelmesin. Ben orada oturduğum sürece herkes rahat etsin. Herkes huzurlu olsun. Tüyü bitmemiş yetimin hakkının kimsenin cebine haksızca gitmeyeceğini bilsin” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Emekliler Haftası dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi İkinci Bahar Emekli Evi’nin üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Seçer, merkezde var olan Emekli Evi’ne ek olarak diğer ilçelerde de en kısa sürede Emekli Evleri tesis etmelerinin önemini vurgulayarak, emeklilere “Hepinizi bir abim gibi, bir babam gibi, bir annem gibi şefkat duyarak sevgi ile kucaklıyorum, hepinizi seviyorum” diye seslendi.  Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, ömürlerinin en kıymetli zamanlarını bu toplum için harcamış emekli vatandaşların daha iyi imkanlarda yaşamaları için hizmet üreteceklerini ifade eden Başkan Seçer, “Vatandaşı için, halkı için çalışan, çok güzel bir belediye olacak. Ben orada oturduğum sürece herkes rahat etsin. Herkes huzurlu olsun” diye konuştu.

“Bu hafta sayısı 12 milyona erişen emeklilerimizle ilgili sorunlar konuşulacak”

Kahvaltıya, Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şubesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Tarsus Şubesi temsilcileri de katıldı. Herkesin birlik, beraberlik içerisinde, hoşgörülü ve dostça birbirlerine yaklaşması gerektiğini vurgulayan Seçer, emekli hemşehrilerinin Emekliler Haftası’nı kutladı. Seçer, “Hayatımızın kalan sürecinde hep beraber keyifli bir ömür sürdürelim diyorum. Emekliler Haftası’nı kutlayacağız. 30 Haziran, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emekli olduğu gün. Büyük Önder’in emekli olduğu bugün Emekliler Günü olarak kutlanıyor. Bu hafta içerisinde değişik etkinlikler olacak. Hem kentimizde, hem de Türkiye’nin diğer yerlerinde. Türkiye’de sayısı 12 milyona erişen emeklilerimizle ilgili sorunlar konuşulacak. Geleceğe dair planlar yapılacak. Biz yöneticilerin önümüzdeki süreçte mevcut sorunları nasıl çözeceğimizi, nasıl emeklilerimizin yaşamlarını daha iyi hale getireceğimizi sizlerle paylaşacağız” dedi.

“Mutlu, sevecen, güler yüzlü, yemyeşil, masmavi bir Mersin’de yaşayacağız”

Başkan Seçer, vizyonu, çalışmaları ve şevki ile Mersinli emekliler için daha çağdaş, daha modern bir kent inşa edeceğinin sözünü vererek, şöyle devam etti:

“Yeni bir belediye başkanı ve yeni bir anlayış. Yeni bir bakış açısı. Her anlamda yepyeni bir Mersin, yepyeni bir gelecek. 31 Mart’ta bahar Mersin’e geldikten sonra inşallah yeni belediye başkanınız ve onun yeni vizyonu, çalışmaları, şevki, sizlere olan hizmet aşkı ile hem siz emekliler hem sizlerin çocukları, tüm Mersinliler, daha çağdaş, daha modern, daha güzel, barış ve huzur içerisinde, tertemiz, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, mutlu sevecen, güler yüzlü, yemyeşil, masmavi bir Mersin’de yaşayacağız hep beraber.”

Yaşlı Dostu Kent Mersin

Dünya Sağlık Örgütü tarafından Mersin’in Yaşlı Dostu Kent olarak değerlendirildiğini ifade eden Seçer, “Sadece bunun kağıt üzerinde kalmaması lazım. Başta belediyeler olarak sizlerin yaşam koşullarını düzeltecek bazı çalışmalar yapmamız lazım. Mevcut koşullar altında geçmiş dönem belediye yönetiminden devraldığımız bazı önemli ve değerli, uygun bulduğumuz uygulamalar daha da iyileştirilerek devam edecek. Mevcut bir Emekli Evimiz var ve orada beraber oluyorsunuz. Sizlere sosyalleşme imkanı oluyor. Allah kimseyi yalnız bırakmasın. Bu önemli. Onun için konuşmamın girişinde dostluktan, birlikten, hoşgörüden bahsetme ihtiyacı duydum. İnsanın her şeyi olabilir. Parası olur, imkanları olur, hiçbir şeye ihtiyacı olmayabilir maddi olarak ama insanın dostu yoksa ve bir başınaysa, kimsesi yoksa, dertleneceği, sohbet edeceği, dertleri ile hemhal olacağı, mutluluğunu paylaşacağı bir arkadaşı yoksa o insan aslında yaşamıyor demektir” ifadelerini kullandı.

“Emeklilerimiz hayatının en verimli günlerini çocuklarına, ailesine, yurttaşlarına, milletine adamıştır”

Emekli vatandaşların kaliteli zaman geçirebilecekleri mekanlara ihtiyaç duyduklarından ve bu mekanları tesis etmenin de belediyelerin görevleri olduğundan söz eden Seçer,  şunları söyledi:

“Sağlıklı, sıhhi, hijyenik, yazın serin, kışın sıcak, beraber oturabileceğiniz, çayınızı kahvenizi içebileceğiniz, vakit geçirmek için bir dizi etkinlikler yapabileceğiniz, tavlanızı atabileceğiniz, kağıdınızı oynayabileceğiniz bir mekana ihtiyaç duyacaksınız. Bu mekanları tesis etmek de biz belediyelerin görevi. Emekli demek belirli olgunluğa erişmiş, yaş almış hayatının en verimli günlerini çocuklarına, ailesine, yurttaşlarına, milletine adamış, her biri bir alanda kimi esnaf, kimi memur, kimi asker, kimi mühendis birçok meslek alanında insanlar demek. Hem rızkını çıkarmak için uğraşmış, hem iyi bir yurttaş olmak için çaba sarf etmiş, topluma, insanlığa saygılı, diğer taraftan da ailesine faydalı iyi bir aile reisi olmak için gecesini gündüzüne katmış, dişinden tırnağından arttırmış, çocuklarını okutmuş, onların hastalığı ile hastalanmış, keyfi ile keyiflenmiş ve hayatta önemli deneyimler elde etmiş insanlardır. Ben bu sebeple hepinizi bir abim gibi, bir babam gibi, bir annem gibi şefkat duyarak sevgi ile kucaklıyorum, hepinizi de seviyorum.”

“Bu duygularımız binlerce yıl dahi geçse ortadan kalkmaz”

Büyüğe saygı ve küçüğe sevgi duyulan kadim Anadolu topraklarında yaşamaktan dolayı duyduğu mutluluğu ve bu kültürün binlerce yıl dahi geçse bitmemesi gerektiğini temenni eden Seçer, “Büyüğüne saygısı olmayan, küçüğüne sevgisi olmayan bir toplum çürümüş bir toplumdur. O toplumun geleceğinden bahsetmemiz mümkün değildir. Bizim üzerinde yaşadığımız bu kadim Anadolu topraklarında-hangi etnik yapıdan gelirsek gelelim hiç fark etmiyor-hepimizin ortak kültüründe büyüğe saygı, hürmet vardır, küçüğe de sevgi vardır, şefkat vardır. Onları koruma, sarıp sarmalama içgüdümüz vardır. Bu toprakların işte en güzel özelliklerinden bir tanesi budur. Hep Batı’ya öykünürüz ama bizim bu toprakların bu insani duyguları Batı’ya doğru gittikçe biraz mesafe kaybeder. Hiç olmazsa apartmanda bir komşumuz hasta olduğu zaman bir tas çorbayı alır, onu ziyaret eder çorbasını içiririz. Bu muazzam bir şey, çok güzel bir gelenek. Umut ediyorum bu topraklarda bin yıllardır devam eden bu gelenekler, bizi birbirimize yakınlaştıran, bağlayan, acı ve zor günde bir araya getiren bu duygularımız binlerce yıl dahi geçse ortadan kalkmaz” dedi.

“Önümüzdeki günlerde işler daha da tıkır tıkır işleyen bir hal alacak”

Başkan Seçer, geçtiğimiz günlerde eşi Meral Seçer’i Emekli Evi’nin şartlarını incelemesi için gönderdiğini ve gerekli bilgileri kendisinden aldığını söyledi. Mevcut Emekli Evi’nin şartlarının daha da iyileştirilmesi yönünde bir talep bulunduğunu ifade eden Seçer, “Çok önemsediğim bir kitle emekli kitlesi. Türkiye’de sayıları 2 milyona ulaşan ve Mersin’de 400 bine ulaşan bir kitlenin belediyemiz tarafından yapılan ve bugün onun sorumluluğu altında olan bir mekanı dahi ziyaret etme imkanı bulamıyoruz. Ama önümüzdeki günlerde işler daha da tıkır tıkır işleyen bir hal alacak. Bir başıma iyi bir belediye başkanı olamam. Başta çalışma arkadaşlarım, sonra da duyarlı siz değerli yurttaşlarımızın katkıları ile Mersin’i çok güzel yöneteceğimizin, Mersin’e çok güzel hizmetler yapacağımız hakkında hiçbir endişeniz olmasın. Bunu da sizlerin sayesinde yapacağız” diye belirtti.

“Sadece merkezde Emekli Evi yetersiz”

Mersin merkezde bulunan Emekli Evi’nin şartlarını daha iyi düzeye getireceklerinden ve ilçelerde de yeni Emekli Evleri tesis etmeyi planladıklarından söz eden Seçer, “Emekli evimizin şartlarını düzelteceğiz. Mevcut şartlar aslında kötü şartlar değil ama neden daha iyi olmasın? Neden eksik kalan ihtiyaçlarımızı gidermeyelim, tamamlamayalım? Bu insanlar, gençliğini, onlarca yılını bu ülke için vermişler. Bundan sonraki süreçte de biz onların değerli kardeşleri ve evlatları olarak kalan yaşamları süresince daha onurlu bir insan, daha keyifli, mutlu bir yurttaş olmalarını bizlerin tesis etmesi lazım. Sadece merkezde Emekli Evi yetersiz. Bana bu konuda talepler geliyor. Mersin’in bütün ilçeleri birbirinden şirin. Silifke’den Anamur’a kadar, o bölgelerde, o ilçelerimizde yaşayan yurttaşlarımızın da sosyalleşeceği, zamanlarını geçireceği Emekli Evlerimizi en kısa sürede tesis etmemiz gerekiyor” dedi.

“Çok güzel bir belediye olacak”

Başkan Seçer, göreve geldiği yaklaşık 3 aylık sürede ne gibi hizmetleri ve uygulamaları hayata geçirdiğinden bahsetti. Gerçekleştirdiği hizmetleri tek tek anlatan Seçer, bundan sonra ortaya koyacağı projeleri de anlattı. Seçer konuşmasına son verirken, “Hiç merak etmeyin, tıkır tıkır işleyen çok güzel bir belediye olacak. Vatandaşı için, halkı için çalışan bir belediye olacak. Aklına kimsenin başka bir şey gelmesin, ben orada oturduğum sürece herkes rahat etsin. Herkes huzurlu olsun. Tüyü bitmemiş yetimin hakkının kimsenin cebine haksızca gitmeyeceğini bilsin. Artık Türkiye’de yolun sonu göründü. Böyle gelmiş, böyle gitmez. Bunun önünü alacağız ve çok yakın zamanda bu uygulamaları göreceksiniz” dedi ve bu sözler emekliler tarafından büyük alkış aldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar