19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5933
EURO34.6922
ALTIN2522.3

Başkan Seçer: “Yeni Tarihler Yazmamız Lazım”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Seçer: “Yeni Tarihler Yazmamız Lazım”
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin kazanılmasında önemli bir zafer olan Lozan Barış Antlaşması’nın 96. yıldönümü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şubesi öncülüğünde gerçekleştirilen Geleneksel Lozan Şöleni’ne katıldı.

MersinBüyükşehir Belediye BaşkanıVahap Seçer, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin kazanılmasında önemli bir zafer olan Lozan Barış Antlaşması’nın 96. yıldönümü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şubesi öncülüğünde gerçekleştirilen Geleneksel Lozan Şöleni’ne katıldı.

Lozan’ın bir zafer olduğunu vurgulayan Seçer, “Tarihimizi unutmayalım. Şerefli ve onurlu tarihimizle gurur duyalım. Ama bugünün koşullarında oralara takılıp kalmadan, oraların yansıttığı ışıkla, önümüzü görerek yeni tarihler yazmamız lazım” dedi.

Yenişehir Kent Konseyi Alanı’nda gerçekleştirilen şölene, Başkan Seçer’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şube Başkanı Avukat Adnan Gündoğdu, Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boya ve vatandaşlar katıldı.

“Lozan, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kilometre taşı”
Lozan Barış Antlaşması’nın önemine dikkat çeken Başkan Seçer, “Lozan Antlaşması’nı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilk kilometre taşlarının döşendiği uzun müzakere sonucu elde edilmiş zafer olarak değerlendiriyorum. Lozan Antlaşması’na gelene kadar çok farklı ve çok değerli mücadeleler verildi. Bu toprakların özellikle o günkü koşullarda işgalcilerden kurtarılması, bir yandan da yeni kurulacak devletin altyapısının oluşturulması açısından her olay kendi günü, kendi tarihinde, mecrasında değerlendirilecek olursa son derece kıymetli olduğu daha iyi anlaşılır” dedi.

“Yeni tarihler yazmamız lazım”
Lozan Barış Zaferi için büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını saygıyla ve minnetle yâd ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, geçmişi unutmadan, geçmişin deneyimleri ile geleceğe şekil vermenin Türkiye’yi daha ileriye götüreceğini ifade etti. Seçer, “Tarihimizi unutmayalım. Şerefli ve onurlu tarihimizle gurur duyalım. Ama bugünün koşullarında oralara takılıp kalmadan, oraların yansıttığı ışıkla, önümüzü görerek yeni tarihler yazmamız lazım” diye konuştu.

“Türkiye’nin siyasi tarihi tekrar yazılıyor”
31 Mart seçimlerinin sadece basit bir yerel seçim hüviyetinde olmadığını, Türkiye’nin geçmişinde yaşanan bazı olayların bir uzantısı olduğunu kaydeden Başkan Seçer, vatandaşların bir uyanış yaşadığını söyledi. Seçer, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“31 Mart çok farklı anlamlar taşıyor. 31 Mart seçimleri Lozan Antlaşması’nı, Cumhuriyet’in ilanını, ulusal kurtuluş mücadelesini ve Türkiye’nin 150 yıllık demokrasi mücadelesini de kapsıyor. Birçok birikimin yok edildiğinin düşünüldüğü noktada, Türk halkı yeni bir çıkış gördü. Türkiye’nin siyasi tarihi tekrar yazılıyor. Türkiye’nin uçuruma giden yönünü bizim tekrar tersine döndürüp, Türkiye’yi çağdaş, modern, demokratik ve özgür bir ülkeye döndürmemiz için çok önemli gayretlerin olacağı bir süreç olacak. Bunu başarabilmek için bizleri bu noktalara getiren siz değerli çağdaş, Atatürkçü eğitimden, sanattan, kültürden, kardeşlikten, barıştan geçtiğini düşünen vatandaşlarımızın da bizi desteklemesi ile olacak. Artık eski köhneleşmiş, bize geçmişte sıkıntılar yaşatan anlayıştan hızla uzaklaşmamız lazım.”

“Zafere dönüşecek başarılar bekliyor”
Başkan Seçer, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak misyon ve sorumluluklarının çok fazla olduğunu ifade ederek, birlik ve beraberlik içerisinde zafere dönüşecek başarılara imza atacaklarını söyledi. Seçer, “Birlik ve beraberlik içerisinde yürüdüğünüz bu yolda sağladığımız bu güzel mutluluğu, başarıyı devam ettireceğiz. Daha çok yapacak işimiz var. Bizi daha çok başarılar bekliyor. Birçok alanda sağladığımız başarı bizi zafere götürecek. 31 Mart bir zafer değildir, bir başarıdır. Bizi çok daha fazla başarılar bekliyor. Zafere dönüşecek başarılar bizleri bekliyor” diye konuştu.

Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Eğitim İş Sendikası ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği’nin imece usulü gerçekleştirdiği şölene, Mersin Belediyesi de destek veriyor. Şölende gerçekleştirilen konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası konser verdi. Konserin ardından yine Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi güzel bir gösteriye imza attı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar