19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5866
EURO34.8097
ALTIN2512.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yazayazayaza geldik!..

Günlük olarak bir satış noktasından ulusal yayın yapan gazeteyi para vererek alıp okuyanlara rağmen, Osmaniye’de ilimizin ve bölgemizle birlikte ülkemizin sorunlarını yazarak, yaza yaza yaz ayına ulaştık.

Bu kentin yerel gazetesi diye bizleri önemseyerek; kendilerini ulusal anlamdaki olayları takip etmeyi marifet sananların sayesinde gelişme noktasında emekleyen bir il olmaktan kurtulamıyoruz.

Gazetemizin çok değerli okurları ve çok değerli haber unsurları insanlarımıza da buradan teşekkür ediyoruz.

Son günlerde duyarlı okurlarımızın isteklerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Osmaniye’de “Cenaze duyurularını” sütunlarında yayınlayan TEK gazete olduğumuzu kamuoyunun görüşlerinde belgelemiş durumdayız. Osmaniye merkez ve köylerinde yaşamını yitirenlerin isim, yaş ve nerede toprağa verildiğini  gazetemizin “Vefat edenler” sütununda yayınlıyorduk.

‘Yayınlıyorduk’ derken, yaklaşık 15 gündür Osmaniye’de yaşamını yitirenlerle ilgili  duyuruları yayınlayamadığımız için okurlarımızdan sürekli telefon alıyoruz. Hatta, bu duyuruları yayınmadığımız için tepki verenler, bana kızanlar ve rica edenlere bile rastlıyorum.

Osmaniye’de’ki “vefat edenler” isimleri yayınlanmadığı zamanlarda bile telefonla aranıyor, “Bugün cenaze listesini unuttunuz mu?” diye soranlar oluyordu.

Halkımıza tarafsız habercilik hizmetini vermek üzere çıktığımız yolda, önce hizmet, önce halk ve halkın sorunlarını çözmekle hükümlülük taşıyan görevlilere hizmet vermesi gerekli görevlerini anımsatmayı ilke edinen bir gazete olarak yayınlarımızı sürdürmekte olduğumuzu bir kez daha anımsatmak isteriz.

Gazete olarak, matbaacılık hizmeti veya herhangi bir kamu kurumundan baskı ihalesi yapma diye bir kaygımız bulunmamaktadır. Biz Osmaniye’de halkımızın haberalma hakkını vermeye çalışan, haksızlıkların karşısında, halkın ve haklının yanında haklı mücadele veren bir gazete olmanın uğraşı içerisindeyiz.

Üç kuruşluk çıkar için kimsenin karşısında eğilmek, yazdıklarımızdan çekinmek veya yazdıklarımızı inkar olayı bizde yaşanmamıştır. Yağ, yalaka, adam kayırma, matbu iş kaygısı, siyasi yandaş kaygısı gibi olaylar bizim gazetemizin ilkelerinde bulunmadığını okuyucularımız bu güne kadar anlamış olmalıdır.

Halkımızın haklı istekleri doğrultusunda yayınlarımızı sürdürürken, Osmaniye’deki ölüm olaylarını Belediye’nin resmi internet sitesindeki “Cenaze ilanları” bölümünden alarak, yayınlandığı tarihlere göre düzenleyip gazetemizin sütunlarında yer veriyorduk. Birkaç gün Belediyenin resmi internet sitesinde cenaze ilanları yayınlanmadığı olduğu zamanlarda ise okurlarımız beni telefonlara arayarak; “Mustafa, birkaç gündür Osmaniye’de cenaze listesi neden yayınlamıyorsunuz!?”diye soruyordu.

Belediye kendi resmi internet sitesinde yayınlamadığı zaman biz nereden öğrenebilecektik. Yaklaşık 15 gündür Osmaniye Belediyesi’nin resmi internet sitesi kapalıydı, Cenaze listesini alamıyoruz. Bu konuda ilgililerin neler yaptığını bilemeyiz ama, siteye girmenin ‘sakıncalı’ olduğu yönünde uyarı gördüğümüz için açamıyor ve cenaze listesini okurlarımızla paylaşamıyoruz.

Osmaniye Belediyesi’nin resmi internet sitesi dün yayına girdi, ama eksik ve aksaklıklarla girmesi nedeniyle ‘cenaze listesi’ni göremediğimiz için bugün de ölenlerin isimlerini yayınlayamıyoruz. Dün beni bu olayla ilgili 13 okurum aradığı için bugünkü yazımı bu olaya ayırdım. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar