16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.432
EURO34.4787
ALTIN2488.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sözlü’nün sözleri

Ceyhan Kaymakamlığı tarafından Öğretmenevi’nde yapılan toplantıya katılım yoğundu. Osmaniye’den de gazetecilerin davet edildiği toplantıya gittiğimizde dış kapıda düş kırıklığına uğradık.

Öğretmenevi giriş kapısında bizleri karşılayan olmadığı gibi, teras kata çıkarken bile yol gösteren görevli bulunmaması organizasyonda bir eksikliği ortaya koyuyordu. Neyse toplantı salonunu bulabildik, bu kez oturacak yer yoktu. Ceyhanlı gazetecilerin girişimleri sonucunda oturacak yer ayarlandı.

Kaymakam Gürbüz Karakuş iki saat süren bir konuşma yaptı. Ceyhan’ın sorunları, çözüm önerileri ve gelişebilmesi yolunda yapılması gerekenleri anlatıyordu. Konuşmanın ardından toplantıya katılanlar görüş ve düşüncelerini aktardı.

Son olarak Ceyhanlı gazeteci Deniz Özandaç gazeteciler adına bir konuşma yapacağını belirterek kürsüye geldi. Özandaç toplantıdaki organize eksikliğinden sözederken, gazetecilerin ayakta kaldığını, Osmaniye’den çağrılan gazetecilerin çağrılmasına rağmen salonda görevli bulunmamasının ve yer ayrılmamasının üzüntü verdiğini belirterek; “Sizler burada istediğiniz kadar toplantı yapın ve sorunları anlatın. Biz basın mensupları sorunları sayfalarına taşımadığı sürece anlattıklarınız bu odadan dışarıya çıkamaz. Bu konuya özen gösterilmesini beklerdik”şeklinde sitemli şekilde ve yüreklice bir konuşma yaptı.

Toplantı sonrasında Kaymakam Karakuş, Osmaniye’den giden gazetecilerden aksaklıklar için özür diledikten sonra aynı masada oturup sohbet etti ve salon çıkışında da tek tek el sıkarak uğurladı.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ilçe dışından gelen gazetecileri makamına davet ederek, bu görüntüyü iyi değerlendirdi. Başkan Sözlü’nün makamına vardığımızda 17 kişilik gazeteci ordusunu gören belediye personeli şaşkınlık içerisindeydi. Belki de bu kadar kalabalık gazeteci grubunun Kaymakam’ın toplantısından geldiğini bile bilmiyorlar, Başkan Sözlü’nün davetlisi olduğunu sanıyorlardı.

Sözlü’nün makamındayız, Belediye Başkanı olarak şeffaf ve demokrat bir anlayış içinde olduğunu söylüyordu. Gazetecilerin eleştirmesi, eksik ve aksaklıkları gündeme taşıması ve projelerin yerine getirilmemesi durumunda da yapıcı şekilde sorgulaması gerektiğini vurgulayan Sözlü, günümüzde gazetecilerin ve köşe yazarlarının durumları hakkında da görüşlerini anlattı.

Telefonunun her zaman açık olduğunu ve arayan kişiye bizzat kendisinin açtığını, kapısının da herkese açık olduğunu anlatan Başkan Sözlü, üç dönemdir Belediye Başkanı seçilmesi noktasında halkın desteğini unutamayacağını dile getirdi. İlçede Belediye seçimleri dışında CHP’nin fazla oy almasına rağmen, Belediye seçimlerinde yüksek oylar alarak seçimi kazanmasını ise verdiği hizmetler, halkla ilişkiler ve kumuoyunda bıraktığı izlere yorumluyordu.

Başı dik, kararlı ve özgüvenine güvenerek anlattıklarını dinlerken Başkan Sözlü’yü yakından tanıma olanağı bulurken, Bir belediye Başkanı portresini de izlemiş oluyorduk. Yeni projelerinden sözeden Sözlü, geriye kalan dönemde seçilip seçilmeme kaygısı bile düşünmeden, Ceyhan için hizmetlerini anlattı bizlere. Tarafsız basın bırakılmadığını da vurgulayan Sözlü, eski yıllardaki demokratik ölçülerde haber ve köşe yazılarını sütunlarına aktaran gazeteleri özlediğini, iktidarların yanında değil, halkın yanında hizmetlerin eksikliklerini sorgulayan basını düşlediğini anlattı. Sözlü’nün sözlerini dinlerken, Sözsüz Belediye Başkanları beynimin içinden bir film şeridi gibi geçmeye başladı. Sözlü’nün bağımsız gazeteleri özlediği gibi, bizlerde sözlerinde duran Belediye Başkanlarını özledik. Saygılardımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar