28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3282
EURO35.0838
ALTIN2297.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Seri katil ODTÜ mezunu…

Bir anda Türkiye gündemine düşen, 29 yaşındaki ‘seri katil’ Atalay Filiz; 3 yıldır aranırken, ardından yeni cinayetlerini de suçlarına eklemesinin ardından gündeme tam oturmuştu.

Seri katilin yakalanma olayı bence ilginç geldi. İzmir’de bir minibüste yolculuk ederken, minibüs şoförünün 16 yaşındaki oğlu aranan bu katili tanıyabiliyor. Bunu fark eden katil ise bunu fark edip minibüsten iniyor.

Bir başka minibüse binen katilin yakalanma olayı da ilginç. Durdurduğu minibüse binip nereye gittiğini sorduktan sonra, parasının olmadığını söylemesi karşısında şoförün ücretsiz götürmesini de kabullenmesinin ardından, hareketlerinden duyduğu kuşku üzerine yolda polisleri görünce  şoförün sellektör yaparak polislere mesaj vermesi neticesinde yakalanması olayının haberlerini okuduk.

Bundan sonrasına gelelim, yakalanan katilin cinayetlerine bakalım. 2013 yılında çocukluk arkadaşı ile Rus sevgilisini  Ankara’da öldürmesi olayı ile aranmaya başlanmış. Bundan sonraki seri cinayetlerini ayrıntıları ile anlatmayacağım.

Yaygın basın değişik yorumlarla haberleri okurları ile paylaştığı için, olayların gelişimi ile değil, ben olayların bundan sonraki gelişebilecek olaylarına bakmak istiyorum.

Atalay Filiz’in ilk cinayetinin üzerinden 3 yıl geçti, yani o tarihten bu yana iki kişinin katili olarak aranan bir şüpheli. Seri cinayetler işleyen bu kişiyi ilk kez 16 yaşındaki bir çocuk tanıyabiliyor, ardından da bir minibüs şoförü tanıyarak yolda karşısına çıkan Polis’e mesaj vermek suretiyle yakalanmasını sağlıyor.

Yakalan seri katilin üzerinden çıkanları öğreniyoruz; 4 adet sahte kimlik, 3 adet sahte ehliyet, kendisi ve başkaları adına ait 14 kredi kartı, askeri personel yakın kimlik kartı, kendisine benzeyen bir Fransız vatandaşına ait bilgileri içeren belge, avcı bıçağı, biber gazı, 10 bin Türk lirası ile 3 bin 500 Euro  ile benzeri farklı belgeler çıkıyor.

Kimlik, Bankaların Kredi kartları, sahte ehliyet ve askeri personel yakınlığı ilgili belgelerin incelenmesi görevi bundan sonra yetkililere düşüyor.

Gelelim yazımızın başlığına. Seri katil Atalay Filiz’in ODTÜ mezunu olduğunu öğreniyoruz. Bu Üniversitemizin farklı bir yönü olduğunu düşündüğümüzde, ODTÜ çıkışlı birinin böylesi cinayetlere adının yakışması olayını belleğimizde sorguluyoruz. Ama olay bununla da bitmiyor!..

Atalay Filiz, Tümgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan’ın  TÜBİTAK’ta çalışan oğlu Göktuğ Demiraslan ile onun Rus sevgilisi Elena Radchikova’yı 2013 yılında Ankara’da pompalı tüfekle öldürmesi olayını okuyoruz.

Seri katille ilgili özetle bazı olayları sizlerle paylaştım. Katilin ilk cinayetini iyi okumak gerekiyor! Öldürülen kişilerden birinin hem arkadaşı olması ve hem de TÜBİTAK’ta çalışması olayı ile ilgili hafızamızı kurcalamamız gerekiyor!..

Ekmeklerinden, evlerinden, eş ve çocuklarından ayrı kalamama adına; kendilerince aldıkları kararlarla(!) çalıştıkları Medya içerisinde kalabilme adına, “Reis” adına çalışmaya ‘biad’ eden meslektaşlarımın önümüzdeki günlerdeki köşe yazılarını merak ediyorum!

“Seri Katil ODTÜ mezunu!”diyecekler ama, aynı  kalemler; 11 erkek çocuğa tacizde bulunan bir Vakıfta yaşanan olayla ilgili; “Bir kişinin yaptığını, tüm kuruma maletmemek gerek!” diyeceklerdir.

Türkiye’nin en önemli, akademik olarak en büyük Üniversite olan ve Türkiye gerçeğinde öğrencileriyle önemli bir yeri bulunan ODTÜ’den mezun olan birinin yaptığı yanlışlıkları bu Üniversitemize maletme cüreti gösteren ‘yalaka’ların görüşlerini de okuyacağız.

İktidardaki’nin iktidarını indiremeyecek kadar becerileri olamayanlar, yaşanan gelişmeler karşısında ellerini ovuşturarak olayları izlemekle yetinmekle süreç geçiyor. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar